Identitär. Marxist. Jakobin.

Aktuellt, Historia, Identitarism, Ideologi, Konservatism, Kultur, Marxism, Metapolitik, Motpol, Musik, Politik, Rekommenderat, Underhållning

 • 12
  Delningar

När de franska revolutionärerna stormade Bastiljen den 4 juli 1789 så skedde det mot en fiende vi känner igen från dagens besinningslösa klasskrig: det globala kapitalet. 1789 bestod detta av en fransk aristokrati som inte kände någon samhörighet med sin egen befolkning utan hellre koketterade med en global överklass utan nationsgränser. 2017 består samma globala kapital av multinationella företag, politiker, NGOs och mediebolag som frodas i dagens småborgerligt godhetssignalerande kultur och hatar den civilisationskritik som hotar deras makt.

När vi nås av nyheten av det globala kapitalet i form av Nordea stängt ned Motpols bankkonton som ännu en drag i detta godhetssignalerande imperialistschack påminns vi åter om den revolutionära glöd som fick oss att åter kliva in i studion för att spela in vår tredje skiva, ”Patriot Child”. Nedstängningen av Motpols bankkonton beror ju dels på att den neo-aristokratiska globaliströrelsen har godhetssignalerat sig in i varje hörn av näringslivet, dels på att de revolutionära krafterna är i rörelse, och det globala kapitalet är skräckslaget inför hotet från de jakobinska, identitära och marxistiska rörelser som sveper över världen. Den gränslösa penningen är livrädd för civilisationsskritik.

Vår skiva ”Patriot Child” är en konstnärlig fashpunk-hyllning till revolutionen. Inte den kubanska playboy-revolutionen 1959, ej heller den fejkmarxistiska överklassrevolutionen 1968, utan den äkta revolution som stiger ur djupet hos de förtryckta. ”Patriot Child” är en hyllning till dem som vägrat låta sig underkastas det globala kapitalet och dess vulgära excesser. Det är en hyllning till kampen mot en trött regim och dess korrumperade hantlangare. Det är lika mycket en jakobinsk hyllning till nationen och medborgaren som en identitär hyllning till landet och människan och en marxistisk hyllning till folket och arbetaren.

”Patriot Child” är på många sätt vår egen personliga tolkning av den intellektuella diskussion som sprungit ur Motpol. Det var här John läste om Marcus Willinger och fick inspiration till ”Generation Identitaire”, medan texterna till både ”Petrodollar Wars” och ”Enemy of the Matrix” en gång i tiden skrevs för Motpols starkt samhällskritiska och kulturmedvetna läsekrets. Det var vidare skribenter från Motpol som var bland de första som visade intresse för de djupare dimensionerna av vår musik.

Motpol fick oss att väva in den ideologiska diskussionen i texterna till ”Patriot Child” och vilja återgälda den vänlighet vi alltid har mött hos de ansvariga för sidan. Det var via Motpol vi fick kontakt med personer som Daniel Friberg, Joakim Andersen, Michael Nordlind, Carl Faust och Robin Carell som visat oss nya vägar och gett oss ny inspiration att fortsätta beskriva världen utan politiskt korrekta skygglappar.

Att det globala kapitalet väljer att stänga ned Motpols bankkonton är ett tydligt tecken på att Motpol fortfarande står på barrikaderna och att alla former av civilisationskritik fortfarande skrämmer det globala kapitalet. Martyrer föds inte genom småborgerlig godhetssignalering, martyrer gjuts i blod och järn. Vi vet att makten hatar sina kritiker. Det är därför kungen måste dö, som Robespierre sade, för att landet ska kunna leva.

”Patriot Child” har för övrigt officiellt releasedatum 1/1 2018 och vi ser fram emot många år av gott kamratskap och kamp mot överheten. Motpol kommer alltid att ha en särskilt plats i våra hjärtan.

Med de varmaste hälsningar till tankesmedjans redaktion och alla de läsare som stöttat oss under det år som förflutit sedan vår debutskiva ”100 Faces” släpptes i Augusti 2016,

Lilou & John


 • 12
  Delningar
 • Nicodemos

  Intressant.. Vad skulle ett exempel på en ”jakobinsk rörelse”vara idag?

  • Lilou N John

   Jakobinerna var ju något så udda som en borgerligt revolutionär rörelse, något som i princip inte setts i världen sedan dess, förutom möjligen Centraleuropeiska revolutionen 1989.

   Hade Polen efter Centraleuropeiska revolutionen 1989 avrättat alla landsförrädare, förbjudit deras partier och jagat alla som ens associerar sig med det gamla korrumperade systemet, och stått på sig mot den internationella vänsteropinionen i samband med detta och hänvisat till nationens enighet och suveränitet hade det kunnat motsvara en jakobinsk revolution, och det finns tydliga drag av samma tankar idag, det jakobinska motståndet växer. Dessvärre är de borgerliga rörelserna ofta ängsliga, godhetssignalerande och vågar knappt ta ordet ”revolution” i sin mun.

   /John

   • Nicodemos

    Ja så länge borgerlighetens främsta huvudvärk,som dom själva vill erkänna, är amorteringar så lär det inte talas mycket om revolution.

    Detta påminde mig om en längre prosadikt av en landsflyktig jakobin, vars namn jag glömt, jag översatte, på lek, för något decennium sedan. Väldigt hatisk och passionerad man vill jag minnas.. Ska se om jag hittar den.

    • Lilou N John

     Den vill jag gärna läsa.

     • Nicodemos

      Ernest Coeurderoy hette han,,kom jag på.. Ska leta upp den.

     • Nicodemos

      Jag passar dock på om han var jakobin, då han var verksam under 1848 års kommun.

  • Lilou N John

   Eller vad skulle du själv säga?

   • Nicodemos

    Nej, jag har inget övrigt att säga, var bara nyfiken då jag är dåligt insatt.

 • Daniel Rondslätt

  Jag tycker det är hårresande att hylla franska revolutionen. Att snack om ond överklass och aristokrati är löjeväckande. Proletärkultur av angloamerikanskt stuk utgör det verkliga globalistiska förtrycket. Väx upp och byt ut revolutionären mot den bildade aristokraten som förebild. Mannerheim är en god förebild som är mycket aktuell nu när det är 100 år sedan inbördeskriget 1918 där den socialdemokratiska och Leninstödda revolutionen mot den lagliga regeringen slogs ner. 15:e maj.

  • Viktor Johansson

   Så du förnekar att klassförtryck var något i allra högsta grad existerande innan franska revolutionen? Och nej – det försvann heller inte efter revolutionen – men du måste väl ändå medge att det var något synnerligen förekommande även innan?

 • Mike

  Frågan är om godhetssignalmissbrukarna verkligen skulle vara d minsta ängsliga ens? Dom verkar trava på rätt duktigt i ullstrumporna, tror knappast man är kapabel till minsta självkritik och därmed är man säkert maximalt uppblåst av sin egen förträfflighet. Tittar man bredare går d utför me yttrandefriheten stabilt o säkert. Youtube o Google har böjt sig, Nordea enligt artikeln här. Vad man än anser om SD så är det enda utposten mot fri okontrollerad invandring, och partiet rasar tillbaka till senaste valresultat. #metoo-tsunamin anser jag som uppenbart politisk, flytta fokus. Och folk går tydligen på hela grejen okritiskt. Opponenter tystas effektivt o även detta utan nämnvärd kritik. Transportstyrelseskandalen bara blåste sin kos utan några större konsekvenser för ansvariga. Nya Tider slutligen portade från Bokmässan oavsett vad man tycker om dom betyder d att strypgreppet hårdnar om oppositionshalsen. Har läst NT ett år snart och har inte hittat en rad nazism eller rasism, däremot massor av välskrivna, väl researchade artiklar om invandringens konsekvenser för många enkla människor utan makt. Dessutom har soundcloud petat flera poddar med regimkritiskt innehåll. Sammantaget ger detta en bild av ett brett, resolut kväsande av systemkritik som sådan. Möjligen är jag överpessimistisk men överbevisa mig gärna att jag har grovt feltolkat. Och då är jag ändå relativt nybefriad efter 50 år i vänsterbubblan. I mina ögon pekar allt väsentligt åt helt fel fucking håll.

  • zeno

   du är näppeligen allena i din analys – varför tror du dessa massiva kapitalflöden söker sig till kryptovalutor likt bitcoin?

   pengar är bland det känsligaste som finns för individerna – ”nobelpris” i ekonomi går till pristagare som forskat om människors känslomässiga bindningar till pengar och hur dessa känslor styr beslut så att besluten därigenom blir felaktiga och irrationella – d.v.s. emotionella istället för logiska

   riksbankens styrränta är negativ – hur sunt låter det?

   fler o fler medmänniskor i sverige diagnostiseras med bokstavskombinationer – hur sunt låter det?

   jag skulle kunna fortsätta ad nauseam med att räkna upp alla sjukdoms-symptomen men det blir bara träligt och kommentaren långtråkig – dessutom är det onödigt eftersom du – likväl som alla de andra fungerande individerna är väl medvetna om situationens allvar – och om inte annat så på ett ”undermedvetet” plan – läs försöker förtränga snusket så gott som det nu låter sig förträngas

   man behöver inse – och om inte annat så med hjälp av empiriska observationer – att marxism ALLTID O ÖVERALLT förstör det omgivande samhället och dess medborgare – och så sker även i svedalas fall tyvärr

   precis som människor har olika resistens mot droger så bryts samhällen ner olika snabbt av marxisternas ogärningar

   om du behöver ett lite mer auktoritärt besked om sakernas tillstånd så har ju faktiskt george soros precis i dagarna tagit sig för att blanka svensk fastighetsmarknad – å den gubben har blivit en av världens förmögnaste män genom att gång på gång slå vad med ”marknaden” om vad framtiden bär i sitt sköte… (500 procents DAGS-låneränta någon?)

   ps
   SD eller DÖ 2.018 – valet är ju självklart

   • Mike

    Trots allt är d faktiskt lite ”tröstande” att andra som du upplever liknande. Jag har inte ”slagit huvet” typ. Sen vete fan vad man ska ta sig till me alltihop. Vill varmt rekommendera podden ”Dekonstruktiv kritik” med den synnerligen skarpe Aron Flam. Hans sätt att med fakta om bland annat motsägelser och hyckleri inom socialism och vänster feminism är omtumlande och oehört intresssnt. Alltid påläst och med kunniga o engagerade gäster. Sök o lyssna!

    • zeno

     man gör så gott man kan – ingen kan göra mer än så och ingen har heller rätt att kräva mer än så

     ta en dag i taget och håll öron o ögon öppna

     vad jag gjorde var att begrunda mina egna personliga erfarenheter och jämföra dessa med den officiella bilden

     sen gäller det att man inte skäms alltför mycket över att man kunnat vara så lättlurad – men hjärntvätten är intensiv och börjar ju nuförtiden redan på dagis…

     ha även i åtanke det engelsmännen säger – ”fool my once shame on you – fool me twice shame on me”

     allt gott!

     ps
     SD eller DÖ 2.91 – valet är givet

     • Mike

      Haha ja d va ett klockrent talesätt! Ska läggas in i minnesbanken. Allt gott!

 • MartinA

  I våra tider känner jag en stor sympati för att hylla revolution. Men den franska revolutionen tycker jag inite om. För mig symboliserar den allt som har trampat de europeiska traditionerna i stoftet. Men det betyder ju inte att jag måste tänka på den revolutionen när jag lyssnar på era texter 🙂 Tack för allt ni gör, jag minns fortfarande Johns artiklar om skolan. De påpekade den hemska situation svenskar hamnar i där men balanserade på knivseggen väl nog för att vara lätta att visa för normalisar, bravo! Och jag uppskattar att ni har gått i bräshen för en pånyttfödd nationell musik och kultur offensiv. Allt gott!

  • Lilou N John

   Förlåt mitt sena svar, men tack så mycket för dina uppskattande ord, att vi ”har gått i bräshen för en pånyttfödd nationell musik och kulturoffensiv” är nog bland det snällaste vi har fått höra. 🙂