Trygghet för våra barn viktigast av allt

Okategoriserade


Det är illa ställt med jobben och den offentliga välfärden. Kraftiga besparingar väntar i höstens budget som regeringen snart lägger fram. Inga indikationer finns på att skära ner en av de absolut största utgiftsposterna: invandringen tillika den årliga importen av tiotusentals människor som kastas in i arbetslöshet och socialbidragstagande. 

Redan för tio år sedan visade universitetslektorn i ekonomi, Lars Jansson i sin bok Mångkultur eller välfärd? att invandringen kostar betydligt mer än den smakar. Detta gäller inte bara den asylrelaterade invandringen utan tycks även gälla arbetskraftsinvandringen, enligt Robert Rowthorn, ekonomiprofessor vid Cambridge universitet. 

Emellertid är invandringen inte bara en fråga om pengar. Den berör flera andra fundament i det svenska samhället. Hit hör yttrandefriheten där det inte har förts någon fri och öppen debatt i frågan. Vidare kan det konstateras att olika grupper, främst muslimer, krävt att Sverige ska frånsäga sig sin yttrandefrihet. För närvarande pågår en liknande attack mot den svenska yttrandefriheten men denna gång från judiskt håll. Israel kräver nämligen att svenska regeringen tar avstånd från en av tidningen Aftonbadets publiceringar, något som Oskorei tog upp häromdagen. 

En ytterligare följd av invandringen är att svenskarna kommer att bli en minoritet i sitt eget land, vilket beräknas ske omkring 2050. Alla har hört talas om invandrartäta områden där det knappt finns några svenskar kvar, och att många är rädda och känner sig som främlingar i eget land. Kristianstadsbladet/Ystads Allehanda skriver om det utanförskap som sjuårige Hampus upplever, som ende svensken i sin klass. Hampus mamma har beslutat att inte låta honom gå dit mer. Som alla föräldrar vill hon skydda sitt barn, det hon älskar allra mest.

Redaktionen reaktion.nu


 • Avantgardist

  Jättebra!

 • Lars Ulwencreutz ♕

  Klockrent! För att använda ett modernt uttryck.

 • Bra råd. Jag har en ny hjälte: docenten som skällde ut och bad de självgoda översittarna från Expressen fara och flyga när de ringde på dörren. Det var mycket skönt att att se. Jag har sett om videon flera gånger och skrattat åt hycklarna.

  • Daniel Friberg

   Precis. Det är exakt så man skall agera. Om man inte vill gå steget längre och följa mitt råd #2 dvs. 😉

   • Faktum är att jag just torkade golvet och ställde hinken med det smutsiga vattnet vid dörren. Just in case….

    • Maximalus

     t.o.m de jag känner som håller sig till liberal politik skäms över detta hot mot yttrande & åsiktsfriheten så med dina tips kan vi vända detta emot dom 🙂

 • DanneSwede

  Tack så mycket för råden. Docenten är hursomhelst min idol då han gjorde muppen från Expressen riktigt svarslös. Dessutom gav han ett vettigt konkret exempel på hur man kan agera om dessa patetiska vänsterjournalister kommer på besök.

  • Daniel Friberg

   Ingen orsak. Det kändes angeläget att kommentera detta, samt ge några råd till de många kommentatorer som förmodligen i de flesta fall helt saknar medievana. Om en stor del av dem får möjlighet att läsa den här artikeln och följer mitt anspråkslösa punktprogram kan det nog få tämligen festliga – och för dem själva fördelaktiga – resultat. 😉

 • Ord i rättan tid. Denna kampanj från Expressen är som du säger ett svaghetstecken. Nu måste man som Sverigevän stå stark och gå till motattack.

  Expressen vet inte vad de gett sig in på. De märker inte vilket STASI-aktigt intryck de gör med sina reportage. De tror att de är goda. Men det är en sak vad som går hem bland mediepolarna på Söder, en annan hur folk ute i landet reagerar på detta. Och folk i gemen reagerar antingen med en axelryckning eller med motvilja mot själva budbäraren, Expressen.

  Och nu sägs det att TV3 ska göra en programserie i samma anda. Hr Aschberg ska åka runt i landet och terrorisera svenskar som sagt sin mening om mångkulturen. Och det, kan man gissa, blir samma nerköp som för Expressen. Det är inte 1992 nu. Mångkulturen är redo för omförhandling. Alla vet det utom MSM:s överbetalda yrkeskår. De är helt fartblinda i sitt kampanjande.

  Det här kommer surt efter för mainstream media, det är min föraning. Och SD:s resultat i EU- och riksdagsval kommer inte att påverkas negativt. Det är nya tider nu. Folket har vaknat.

  • Daniel Friberg

   Instämmer i din analys. Detta är ett solklart övertramp och således ett utmärkt tillfälle att gå till motattack.

  • I Radio Ett sa Aschberg att han ”tror på uthängning som metod”. Metod för vad? Debatt? Kanske metod att göra folk förbannade, detta blir kontraproduktivt för dem – tycker Aschberg ska återgå till sitt projekt med manlig amning – det har bättre utsikter att lyckas: http://www.youtube.com/watch?v=FYx_hQ51Wog

   • Daniel Friberg

    Förmodligen som metod för journalistkåren att alienera sig ännu mer från sina läsare, samt påskynda gammelmedias oundvikliga undergång. 😉

   • Läste ditt tips igår om dom två hålen i väggen. Synd bara att Robban inte har något hår, annars hade det sannerligen varit en syn för gudar att bevittna när han lägger handen på dörrhandtaget. 🙂

   • Kvillebang

    Exakt Tanja – metod för vad? Vad är syftet?
    Min första omedelbara tanke var att det primära syftet med åsiktsregistreringen är att finna metoder att skrämma, tysta och skadliggöra individen av fel åsikter så mycket det bara är möjligt.
    Det jag nu undrar är om åsiktsregistrerarna njuter för varje individ som blir uppsagd och/eller omplacerad från sin tjänst/uppdrag? Eller hoppas de på andra möjliga ”straff” som mordhot och fysiskt våld?
    Sedan är frågan, hur länge anser åsiktsregistrerarna att dessa individer ska gå arbetslösa innan de sonat sitt brott i form av fel åsiktsagenda? Livet ut eller bara till de lärt sig tiga och ljuga om att de ändrat åsikter?

 • RNE

  Man skulle ju också uppmana den påringande journalisten att om denne har några invändningar mot någon kommentar på nätet att svara på denna kommentar på aktuell sida. Så kan man föra diskussionen där och inte på trappan. Och därmed stänger man dörren och går in.

 • Det där var synnerligen bra skrivet. Mycket bra tips också! Heder åt dig.

  • Daniel Friberg

   Tack!

 • Schyler

  Tack för en mycket bra artikel. Jag har följt Motpol länge och är väldigt nöjd med det nya ”ansiktet” och alla nya (och gamla) skribenter! Jag tror nog att de korrekta har skitit i det blå skåpet i och med det senaste drevet. Som du säger, väldigt jobbigt för de drabbade men hela bubblan av anonymitet och passivitet tror jag är på väg att spricka.

  Jag tror att din punkt nr 8 är den viktigaste för oss nationella. Vi måste skapa och erbjuda varandra trygghet, kontakter och verklig gemenskap och jag tvivlar inte på att vi snart är där. Jag tror detta har en enorm potential och nätverken kommer sprida sig som en ljungeld om natten.

  Ska själv träda ur skuggorna med mitt egna namn nästa år.

  Hälsningar.

  • Daniel Friberg

   Det låter utmärkt att du planerar att slopa anonymiteten – faktum är att man förmodligen blir en mindre sannolik måltavla genom att vara öppen med sin identitet. Och jag instämmer förstås i vad du säger i övrigt – att skapa ett eget, alternativt, socialt skyddsnät är A och O för en oppositionsrörelse. I synnerhet i en extrem ”mjuktotalitär” stat som Sverige. Tack för dina uppmuntrande ord!

 • johnxsw

  Klarsynt, sakligt och välformulerat.
  Tack!

 • jörgen sällergård

  Var hittar man hela listan?

 • JosefStalin

  Steg 3: Har man använt disqus räcker det att blåneka, på disqus går det att regga vilken mailadress som helst, även andras. Själv reggade jag nyss [email protected] och kommenterar i hans namn, hoppas han inte misstycker…

 • Icefrontier

  Varför inte göra det enkelt för sig? Här twittrar researchgruppen ”Det ska vara skottpengar på alla vita, särskilt män.”

  https://twitter.com/Researchgruppen/status/256819322427686912

  Börja med att fråga dem vad de menar med det. De blir tvungna att medge att alla som postar på nätet kanske inte riktigt menar allt de någonsin sagt fullt ut.

  Då säger du: Touché! Och sedan stänger du dörren.

 • Svearikes

  Mycket väl skrivet Mr Friberg!

 • Helmer_Bryd

  Tack för peppande och tips. Naturligtvis ska detta övergrepp mot vanligt folks yttrandefrihet bemötas med att vi alla lägger in ytterligare en växel i kampen mot medie-/politikeretablissemanget.

  • Daniel Friberg

   Helt rätt inställning. Nu när vi alla ändå är ”kartlagda” av dessa skämt till ”journalister” (som snarast framstår som en genusmedveten, HBT-certifierad mjukisversion av Stasi) finns ju heller inget att riskera längre. Så det är bara att köra hårt. 😉

 • Felicitasss

  ”Tänk på att detta är ett snabbt övergående fenomen, att hela
  historien snart kommer att falla i glömska, och att ingen människa
  kommer att förfäras av vad ni skrivit bortsett från den alltmer
  sektliknande Södermalmsvänstern på tidningsredaktionerna. Låt under inga
  omständigheter dessa illvilliga, skadeglada föredettingar uppnå sina
  mål och skrämma er till tystnad. Fortsätt att kritisera
  vansinnespolitiken – helst i dubbelt så stor omfattning som tidigare.

  Låt dem inte vinna.”

  – AMEN! 😉

  Dessa desperata sektmänniskors tid är snart förbi tack och lov!

  Gud välsigne dig och de dina Daniel!

  • Daniel Friberg

   Precis, deras tid rinner snabbt ut, därav desperationen i deras senaste tilltag. Tack för dina uppmuntrande ord. 🙂

 • louislegrand

  Hear! Hear!

 • Som doktor (i matematik förvisso men jag utökar mina befogenheter idag – det är min rätt att definiera mig själv som vad jag vill) har jag satt en DIAGNOS på samhällsklimatet och hjärntvättens fanbärare. Här är den:

  * Påtaglig instabilitet i självbild samt allvarliga dissociativa symptom i form av upphävd identitetsupplevelse – det här är för övrigt också själva slutmålet.

  * Uppluckrad associationsförmåga samt affektiv avflackning med apatiska tendenser, utom vid stora genus- och journalistkonferenser då deras självbild exciteras till ett ögonblick av inbillad handlingskraft och storhetsvansinne.

  * Substansrelaterad akut störning till följd av intag av narkotiska preparat – huvudsakligen sin egen propaganda.

  * Bipolär sjukdom med blandepisoder av samtidig mani och depression, sk mixed state. Inte att förväxlas med det mixed state som utgör en viss typ av odefinierbar gränsöverskridande identitet och som är standard idag.

  * Förskjutet expansivt grundtillstånd åt vänster med stämningskongruenta psykotiska symptom.

  * Schizoaffektivt syndrom av blandad typ med tydliga inslag av rösthallucinationer från Marx.

  * Biologiskt betingad förvirring samt kronisk tomhetskänsla som bottnar i tomma intet
  – samma mentala tomma inte som de aktivt arbetar för att skapa åt alla andra.

  * Saknar i normalfallet (hur normalt det nu är att vara så här sjuk) sjukdomsinsikt, självinsikt och framtidsutsikt.

  * Schizoid personlighetsklyvning där varje varje personlighet uppfyller alla ovanstående punkter.

  * Cyklisk suicidalitet – med topp under valår.

  Det stämmer väl ganska bra med era observationer också, eller? 🙂

  • Rosenhane

   Suverän diagnostik Tanja, Vill gärna tillägga:

   * En bokstavskombination som omfattar hela alfabetet minus bokstäverna I och Q.

   kram 😉

   • Rosenhane, är du här? Där ser man, hela den välutbildade eliten följer efter mig på internet. 😉 EN bokstavskombination!? Du menar väl ALLA boskatvskombinationer med hela alfabetet utom I och Q. Ska de heller inte få förekomma i de andra kombinationerna? Jag tycker de ska det – utom undantaget IQ, och då blir det, om en kombination består av alltifrån 2 upp till 5 bokstäver och en bokstav får förekomma fler än en gång i varje kombination (ADHD har ju tex 2 st D:n så vi borde tillåta det) , (29^2-1) + 29^3 + 29^4 + 29^5 stycken psykiatriska diagnoser, ganska många, har ingen miniräknare som kan räkna ut det, men frågan är hur deras sjukjournaler ser ut då, måste vara ganska tjocka buntar – de som värnar om miljön borde verkligen inte bidra till slöseriet av papper och avverkningen av hela regnskogen. En elektrifierad gallergrind som ger lite ECT är därför ett steg mot att rädda regnskogarna! 🙂

    • Rosenhane

     Du är suverän, naturligtvis har du helt rätt igen! :))

    • Diagnoserna digitaliseras av miljömässiga skäl. Då kan de vara hur långa som helst ….

     • Hej Cavatus, du är då överallt! 🙂 Ja det har du rätt i – låt oss digitalisera deras journaler och sedan hacka databasen och springa runt med kamera runt deras hus och fråga dem om deras sjukdomar och fråga om det är anständigt att vara så störd! 😉

     • Hej Tanja! Jag hittade hit via din blogg, så det är din förtjänst. Visst ska vi digitalisera dem och sedan ska de dematerialiseras i esoteriska ettor och NOLLOR, där det sistnämnda är det för dem mest passande stadiet …..

      Den 12 december 2013 11:07 skrev Disqus :

     • Hoppas han även blir lite mer aktiv på sina egna bloggar, åtminstone tills supervalåret är över.

  • Ah, doktor Bergkvist. Trevligt att du hedrar motpol med ett besök. Och, ja, det stämmer mycket bra med hur saker och ting ter sig från min utsiktspunkt. Har du gjort i ordning en hink smutsigt vatten om någon mobbande journalist får för sig att göra ett hembesök?

   • Tror inte jag får något besök. 🙂 Det miljövänliga vattnet var roligt, men jag tänkte man kunde ta en sladd och dra den från vägguttaget och fästa vid dörrhandtaget, efter att ha byggt in en strömbrytare givetvis, så att man bara sätter på den vid behov. Skulle de inneha elementära kunskaper i fysik tar de kanske en diskhandske på sig, men då är det bara att elektrifiera hela sin gallergrind innanför dörren. 🙂

    Det skulle ge dem en välbehövlig elchock som heter duga, och kanske kan det sätta igång den avstannade hjärnverksamheten, nu när psykiatrin är underbemannad och pengarna gått till Expressens vapeninköp (Expressens chefred är ju dömd i hovrätten för anstiftan till vapenbrott http://www.expressen.se/nyheter/expressen-falls-for-vapenbrott/ men HD kommer att ta upp det också) och om inte annat så kanske detta botar dem från hela den psykiatriska diagnosen jag gjorde på dem. 🙂 Och då kan jag inte ha en hink med vatten också eftersom det skullle kortsluta min lilla elektriska krets. 😉

    • Det är mycket medmänskligt och vänligt av dig att vilja bota dem istället för att blöta ned dem. Men så kan ju vemsomhelst se att du är en ängel också. Jag är inte lika änglalik så jag har en spann stående vid dörren. Men jag ska fundera lite på det här med elchocker…hmm…hmm…Nej, jag håller mig nog till vattnet. Min fantasi tar av något skäl en lite elakare riktning än bot när jag tänker på Expressen, Eller förresten, bot! , det är ju precis vad de behöver. Istället för sin politiskt korrekta sekt kan de kanske bli neoflagellanter som vandrar runt i olika svenska städer och gisslar sig själva och ber om ursäkt för sina lögner, hycklerier och överdrifter. Det skulle nog vara ett uppskattat skådespel. Så här: http://www.youtube.com/watch?v=e4q6eaLn2mY

     • Ja jag är så medmänsklig och god. 🙂 Ska jag dra sladden ända till Expressens redaktion och bota alla på en gång?

     • Ja!

     • Förgreningslösning med individuellt reglerbart motstånd eller ska jag seriekoppla alla – jag menar, de har ju olika diagnoser osv – tål alla 220 volt? 🙂 Vill ju inte att de med hypomana drag ska bli överaktiva och skriva en massa artiklar istället. Vänta nu här, jag måste gå och lägga mig, nu sitter jag och tramsar och jag måste faktiskt sova, ha ha, godnatt! 🙂

    • EvigtRegn

     Har varit nyfiken ett tag på hur du (i alla fall från mitt avstånd) tycks ha undkommit de flesta problem associerade med att vara öppen dissident i dagens Sverige. Har du några tips?

     • Kvinnor har hög EQ – vi vet hur vi ska göra! 😉

     • fjodorpomp

      Använd då den IQ Du begåvats med, till att föra en saklig debatt, lilla hjärtat.

     • Det gör jag – och jag är alltid saklig i debatt. 🙂 Kanske jag bara skriver av mig just nu, men tills jag sovit ut imorgon kan du tex höra mig och Svante Nordin sätta genusmaffians hantlangare på plats i Filosofiska rummet:

      http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/73900?programid=793

      (Relaterat inlägg om detaljer kring genuscertifieringen: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/06/filosofiska-rummet-imorgon-sondag-kl-17/ )

      Sedan kan du se (eller läsa) min debatt i Riksdagen mot Skolverkets Anna Ekström och Carina Hägg (s) i här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/11/mitt-anforande-i-riksdagen/

      Här kan du läsa om min syn på genusvansinnet i Corren http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/08/01/intervju-pa-correns-ledarsida-mina-aktuella-titlar-iq-testfragor-och-sverige-som-ett-slutet-system/ som fick en genusdocent vid Linköpings universitet att gå i taket 🙂 http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/08/18/genusdocent-om-genuskritik-i-corren-%E2%80%9Dsurrealistiskt%E2%80%9D-och-lite-om-insynsradet/

      Här talar jag ut i Riksdag och Departement: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/06/01/intervju-i-riksdag-departement-och-ian-wachtmeister-haller-rebelltal/

      Här kan du läsa mina 30 krönikor i Axess http://www.axess.se/magasin/search.aspx?str=Tanja+Bergkvist

      Och om du har tid över så får du gärna plöja min doktorsavhandling 🙂 http://tanjabergkvist.files.wordpress.com/2012/10/thesis.pdf

      Nejdå den kan du slippa då den inte utgör ett inlägg samhällsdebatten 🙂 här istället i Den Nya Välfärden om hur fördumningsindustrin hindrar innovation och företagande, är mitt näst senaste bidrag efter intervjun nyligen med Associated Press: http://viewer.zmags.com/publication/bc93b079#/bc93b079/16

      Det är ganska mycket jag har att göra helt ensam, men jag gör mitt bästa. 🙂 Jag tar gärna en saklig debatt med dig och alla andra, vad vill du diskutera? Genusvansinnet?

     • fjodorpomp

      Hej hjärtat,
      kunde int somna ja, fundera bara litt på vem Du e som mänska, Du verka va åt narcissushållet Du. De e lite väl mycke av; ja, min, mina, mitt i dina anföringar, så ja tar nog ”min Mats ur skolan” ja, å parlerar litt me de som, så att säj, e mer på min våglängd. Alltså litt mer åt allmänhållet. Men kram i alla fall te dej, hjärtat.!
      PS. Int ont ment, alla har vi vårt sätt å tänk å prat, även fall de int pass alla mänsker DS.

      Den 12 december 2013 01:20 skrev Disqus :

     • EvigtRegn

      Lägg av nu. Vet inte vad det är för underlig raggning du sysslar med där men det här är en seriös sida som inte behöver sånt.

     • fjodorpomp

      Blev Du blöt i regnet eller? Ta då en handduk å stoppa in i ena örat å dra den genom tomrummet å dra ut den genom andra örat så blir Du i alla fall av med den eventuella skiten som samlats där!

      Den 12 december 2013 06:27 skrev Disqus :

     • Sintram

      Lär dig skriva. Men börja först med att lära dig tänka.

     • Tjena Sintram! 🙂

     • Sintram

      Hej Tanja! 🙂

      Blir alltid lika glad när du dyker upp. Du har ett glatt humör och förmår se med humor på all galenskap i Sverige – det smittar av sig också på mig som ibland känner mig väldigt frusterad.

     • Nja, jag bara samlade lite saker så du kunde se debatter – som du önskade. Jag har annat att göra, tex forska och undervisa, men nu när man är född i denna tid får man göra sin plikt för att få stopp på vansnnet. Det här har tagit otroligt mycket energi och tid, och mitt liv hade nog varit betydligt enklare om jag inte offrat mig för det jag tror på. Många instämmer i min kritik mot galenskaperna, men de tar den bekväma vägen och låter mig gå före och ta fighten. Någon måste göra det nämligen. Du kan väl också gå ut öppet med eget namn och kämpa?

     • loofon

      Menar du på fullt allvar, fjodorpomp, att du förespråkar att man ska ta någon annans Mats ur skolan?

     • Men för att vara seriös – jag kan inte diskutera mina strategier och femårsplaner öppet. 🙂 Dessutom är jag två år försenad men min femårsplan, det är inte alls bra. Men gudarna är med mig i vissa avseenden. Öppen dissident? Har inte tänkt så om mig själv – jag är bara en företrädare för det sunda förnuftet ju, fast sunt förnuft är ju tabu och om det betyder att man är dissident så… då är ju halva akademin full av dissidenter. Och ja, det kan ju vara så, med tanke på alla professorer jag vet som dagligen går in på Fria Tider och Avpixlat numera istället för DN och SVD, ha ha! 🙂 Sedan har vi den andra halvan av akademin som är delvis galen och delvis verklighetsfrånvänd , jag kom på att jag ju skrivit om akademikerna och det sunda förnuftet – här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/03/22/akademikerna-och-det-sunda-fornuftet-finns-verkligheten-pa-riktigt/

     • Sintram

      Hoppas du har rätt om akademin.

      Min känsla är ibland nio av tio är helstolliga på ett eller annat sätt.

      Om de inte genustokiga så är de besatta av den vite mannens skuld. Och är de inte något av detta så hyllar de Sovjetunionen och tycker att Lenin var en alla tiders kille.

     • Jag kanske har fel att det är 50% vettiga, men min uppfattning kan vara påverkad av att jag bara möter forskare inom naturvtenskap och matematik ju…

     • Sintram

      Skulle kunna tänka mig att det finns en viss skillnad mellan de ämnen du nämner och humaniora/samhällsvetenskap.

      De ämnena är fullständigt nerlusande av folk till vänster vilka – som sådana människor plägar göra – ser med förakt och avsky på den som har en annan uppfattning.

     • Jo jag inser det… Matematiker är dock ödmjuka och intelligenta 😉 – en sak som är bevisad är ju för evigt sann och kan inte ”ifrågasättas” så därför behöver vi inte (i vår verksamhet som matematiker) vara påstridiga och bråka med varandra som vissa andra vetenskapsmän gör.

     • EvigtRegn, det stämmer ju förresten att jag kanske är dissident, nu när jag kollar wikipedias definition:

      ”En dissident är en person som aktivt motarbetar den rådande ordningen. Vanligen avser man en politisk dissident som, oftast med fredliga medel, sätter sig upp mot en totalitär regim… Dissident är den som stannar kvar inom det kritiserade systemet, medan den som lämnar det kallas flykting.”

      Hade inte koll på ordets innebörd fatiskt, måste jag erkänna. Alla som står för det sunda förnftet är ju dissidenter, men tanke på hur saker och ting utvecklats det här landet – det rådande ordningen är galenskap. Jag ska skriva om PISA snart, de kommer aldrig att kunna ordna skolfrågan så länge Skolverkets generaldirektör (!) Anna Ekström anser att lösningen på underprestattioner är en ”dekonstruktion av den hegemoniska maskuliniteten” i klassrummet. http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/11/mitt-anforande-i-riksdagen/

     • EvigtRegn

      Ja precis! Det är ju dessvärre många som förlorar sin försörjning, blir utsparkade ur facket, får mordhot och andra otrevligheter som konsekvens av sitt engagemang emot den rådande hegemonin. Tror att du arbetar inom ett passande område. Svårt att beskylla matematiken för nazism eller kvinnohat 😉 Fast man vet aldrig. De har ju försökt koppla ihop fysikens begrepp ”kraft” med ”patriarkatet” :p

  • UNObserver

   En bekant till mig har på sitt visitkort: Gen. Dir.
   Han fick en protest och förfrågan varför han angav denna titel.
   Hans svar: Har en liten rörelse som jag äger och tillverkar små GENeratorer, alltså Generator Direktör!
   Häpp!

   • Men det slår inte titeln ”Fil Dr och Fittaktivist”. Lämpligen förkortat till Fitt Dr som någon föreslagit. I inbjudan till Uppsala-seminariet ”Queera perspektiv på fittan” stod det:

    ”Seminariet tar sin utgångspunkt i feministisk så kallad fittaktivism, vars strävan generellt sätt syftar till att uppvärdera det kvinnliga könsorganet i synnerhet och den kvinnliga kroppen i allmänhet. Detta sätt att förstå fittbärande kroppar innebär dock en syn på fittan som förknippad med föreställningar om ursprunglig femininitet. Hur kan en transfeministisk och queer fittaktivism bedrivas är temat för detta samtal. Måste talet om fittan till exempel alltid hänga ihop med talet om kvinnor? Efter seminariet går vi tillsammans vidare till centrum för genusvetenskaps lunchrum för postseminarium och fittpyssel. Några av personerna bakom bloggen FittForFight finns där för att inspirera till kreativt pyssel.”

    Och bland de medverkande fanns bla en ”fittaktivist, fil Dr i socialantropologi samt forskare och lärare i genusvetenskap vid Stockholms universitet.”

    Källa: http://fittforfight.wordpress.com/2013/02/21/queera-perspektiv-pa-fittan-uppsala-universitets-queerseminarium-mandag-252/

    Och fittpssylet – trodde man att det var ett skämt så hade man fel – här är det (ses på egen risk): http://fittforfight.wordpress.com/2013/03/20/oh-child-jag-kanner-faktiskt-att-jag-ar-battre-kompis-med-min-fitta-nu/

  • Sintram

   😀

   Härligt Tanja!

  • pellelu

   Till råga på allt finns där troligen även en hel hög med undanträngda barndomsminnen. Man ser hur det ligger och bubblar under ytan.

   Bäst att kalla in hela sätergänget och helst också Kvasten själv.

 • olakrona

  Detta är visserligen en nyhetsanka!
  Men lite intressant vad det skulle gå att åstadkomma med bevakning ifrån försvar ock´h myndigheter!

 • Lars Svensson

  Väl skrivet, Daniel!

  När Sveriges största mediekoncern på fullt allvar börjar jaga efter enskilda privatpersoner som uttryckt misshagliga åsikter – inte olagliga, vilket är viktigt att poängtera – anonymt på nätet, känns det som att de helt enkelt har gett upp alla tankar på att kunna vända opinionen till sin fördel. Nu handlar det om att bara orsaka så mycket lidande som möjligt, för så många människor som möjligt, innan ridån slutligen sänker sig.

  Det hela är så extremt och löjligt på samma gång, att jag tror vi kommer att se reaktioner även från mer etablerade håll, inkluderande internationella medier, de kommande veckorna. Inte minst med tanke på övervakningsdebatten som går het i många länder i spåren av Snowdens avslöjanden.

  Vidare görs situationen än mer bisarr om man betänker kontrasten mellan hur bl.a. Expressen gör allt för att skydda identiteten hos dömda och överbevisade mördare, våldtäktsmän och andra våldsverkare (om de inte råkar vara blonda och blåögda, vill säga), och hur nu människor som uttryckt fel åsikter ska hängas ut baserat på en terrororganisations lösa anklagelser.

  • Daniel Friberg

   Tack! Jag tror också att vi kommer att få se internationella reaktioner på detta. Faktum är att jag själv redan kontaktat några internationellt verksamma journalister om saken – detta är ändå minst sagt en världsnyhet.

 • Mycket värdefullt! Tack Daniel Friberg!

 • KnHan

  :o)

 • Andreasolsen

  Klockrent skrivet och moralhöjande, jag har nu ett konto under eget namn! Skriver inget jag inte kan stå för.

  • Daniel Friberg

   Utmärkt beslut att börja skriva under eget namn. Kul att kunna göra en blygsam insats mot denna farsartade hetskampanj. Tack för dina uppmuntrande ord!

  • Anders Blomkvist

   Samma här. 🙂

 • John Malone

  Pressombudsmannen är en privat organisation betald av tidningsägarna/journalistkåren och publicist klubben. Inte så kul att anmäla dit.

  BTW. Jag tillhör de 100 top postande på dessa siter men använder riktigt namn. Min kandidatur till nästa val är nog över, men mycket mer kan de inte göra.

  Eftersom jag använt riktigt namn har jag redan blivit uthängd på en judisk intresse organisations hemsida där de citerade mina ”judar äger 90% av svensk media”. Detta är något som är fakta mässigt korrekt och jag har inte satt något värde i det utan konstaterar bara att så är fallet.

  Att tex Aschberg och många fler också tillhör denna grupp hoppas jag är en slump.

  Men likriktningen av svensk media där alla tycker lika är pga enbart 4 ägare.

  Det är ägarna som bestämmer vad som står i tidningarna. Inte journalisterna.

  • Thomas Mattsson

   Det där sista påståendet har Expressens chefredaktör Thomas Mattsson en annan mening om.

   ”Expressens ägare har naturligtvis inget med vår undersökande journalistik att göra, snacka om konspirationsteori.” Thomas Mattsson

   • ”Man biter inte den hand som föder en” är en fin gammal konspirationsteori.

 • chainmail

  Mycket bra krönika! Precis sådana sakliga och sansade inlägg är det som behövs när känslorna är upprörda.

  Jag är förberedd om det skulle komma ovälkommet besök.

  • Daniel Friberg

   Bra att du är förberedd. Hoppas att fler också är det. Tack för berömmet!

 • chainmail

  Jag funderar på hur man hjälper ryssarna driva en process mot familjen Aschberg avseende de 500 ton guld de smälte om och sålde, de tusentals stulna ikoner och de kronjuvelser dessa trots internationell bojkott som bulvaner sålde/tog i samband med ryska revolutionen. Det är på samma nivå som de skatter nazisterna stal från judar och andra. Jag tror att en sådan process skulle ligga rätt i tiden med de spända relationer som finns mellan våra länder och den girighet Putin och andra besitter.

  Detta skulle kunna bli en stor internationell sak…

 • James

  Axat Robbans Radio1 sajts kommentatorsfält ; ” Jodå Robban ” SD Toppar” är Nu ” Toppkommentatorer ” Fy skäms Du och dina kompisar bl.a Martin Fredriksson styelsemedlem i ditt företag http://www.piscatus.se/ Hans CV här http://expomakt.wordpress.com/martin-fredriksson-2/ med de andra av dina Kommunist AFA kriminella DDR kamrater svar på tal http://www.expressen.se/tv/nyheter/grav/jim-olsson-skriver-pa-hatsajter-1/
  Robban ”fimpar Janne när Martin Fredriksson kommer på tapeten och låtsas få in nått radiobrus då det blir ltte känsligt tidspass ca 8:30 http://play.radio1.se/catchup/9387

 • Sandra Kero

  jätte bra skrivet.
  expressen och aftonbladet är skit som försöker manipulera och få oss till tystnad .
  Men vi låter oss inte tystas ner pga förståndshandikappade media idioter.
  Det dom gör är övertramp som är förbjudet då ingen har rätt att terrorisera andra pga skrivelser.
  jag hoppas de kommer till mig och de ska få uppleva fan
  inte bara en skurhink med smutsigt vatten utan annat. och jag hoppas att de sen ska smaka för dom.. sen anmäler jag dom idioterna och begär skadestånd som heter duga.. vi ska nog se till att deras skit tidningar läggs ner direkt.. och att de får sina straff

 • fjodorpomp

  Jämfört med detta ”illdåd”, (min åsikt), så är ju polisens så kallade ”zigenarregister”, en liten smygfjärt i rymden!

 • pica_pica

  Många bra råd, tack. Något är fruktansvärt fel i Sverige idag när detta kan hända. De flesta som skriver på nätet har sina nick-names och dett kallar nu PK-media för ”falska identiteter”.

  Östersundsposten (op.se) har idag skrivit mycket om SD-lärarinnan. Dessutom skriver de att för SD är detta mycket större än järnrörsincidenten och blir förmodligen början till slutet för SD. Önsketänkande eller ännu en styrning av PK-media.

  Som jag ser det borde detta vara straffbart. Researchgruppens intrång är i alla fall ett tydligt hot mot vår yttrandefrihet.

  • Daniel Friberg

   Det *är* straffbart. Vad gäller det otillbörliga införskaffandet av personuppgifterna är problemet huvudsakligen att ta fram tillräcklig bevisning för att räcka till ett åtal mot Researchgruppen/AFA-Doku/Piscatus. Vad gäller Expressens förtalsartiklar däremot, är rättsläget solklart, och jag råder (som framgår av min artikel) alla som blivit personligt uthängda i Expressen att vidta alla de rättsliga åtgärder jag föreslår.

 • goodkat

  Väldigt bra tips 🙂

 • Tack för goda tips OM man skulle få ”besök”……

 • Pansy_Hunks

  Underbart!
  Begär besöksfōrbud hos åklagaren efter oväntade besöket. Då blir det åtminstone förhör med vänsteraktivisten!

 • kenta06

  Gött mos! Folk är jävligt trötta på den svenska ankdammen där åsiktsförbudet är en del av vår vardag. Dessa snaskiga åsiktspoliser som konsekvent bortser från att den övervägande majoriteten skribenter och inlägg på Avpixlat har en resonerande och verklighetsbaserad syn på invandringsfrågor.

  De är bedragare helt enkelt!
  Enbart värd allt tänkbart förakt i sin småaktiga jakt på den som vågar tänka en egen tanke..,

 • Om alla följt dina råd och bett alla reportrar att dra dit pepparn växer och säga ”Ingen kommentar” samt smälla igen dörren som du skriver – då hade de inte haft ngt scoop hur mycket de än smyger runt husknutarna. Om de inte får ngn respons så har de inget ju. Hoppas folk följer dina råd – det är ju ändå ca 6.150 pers kvar väl. 🙂

  • Daniel Friberg

   Exakt. Och med tanke på den oväntat stora spridning den här artikeln börjat få, kommer förhoppningsvis många fler av de utsatta få chansen att ta del av mina konstruktiva tips. 🙂 Dessa principer borde för övrigt vara allmängiltiga framöver när man handskas med ”journalister” från Expressen och de övriga medier som deltar i åsiktsförföljelserna.

 • gravaren

  Jag vill att Jim Olsson utses till Årets Svensk 2013!

  http://youtu.be/UVsxiduzRAk

  • loofon

   Gå nu istället in och släpp kommentarerna på din blogg!

   • Ha ha ok, ska, antar du fastnat i kön? Sorry, fixar detta nu! 🙂

    • loofon

     Tack Tan. Tanja ;o)

 • Någon här hade skrivit en kommentar om anonymt IP som försvann just när jag skulle posta ett svar. Att den som vill köra anonymt IP kan spåras även efter anonymisering, efter domstolsbeslut. Det stämmer inte – man kan köra Mullvad – då postar man kontanter till Chalmers under kontantbetalning: https://mullvad.net/sv/

 • Daidalos

  Den f.d maoisten och medlemmen i Pol Pots fanclub Robert ”Robban” Aschberg har nu än en gång dragit ut på korstäg.
  Denna gång är det dock inte mot kapitalet som striden gäller utan mot personer som i Robbans värld gjort sig skyldiga till tankebrott, hatbrott och näthat men framförallt för att de inte delar Robbans åsikter.
  Robban skulle på 70-talet göra revolution i Sverige. Det var modernt att göra revolution.
  Den som inte tyckte som Robban brännmärktes som Bucharinist, revisionist, kontrarevolutionär och vitgardist. Efter revolutionen så skulle Robbans folkdomstolar ta hand om slikt följe.
  Men revolutionen gick å sta och vinden började blåsa i en annan riktning. Genast förstod vår hjälte att det var dags att byta färdriktning och anpassa sig till dom nya tiderna.
  Nu blev det nyliberalism och privat entrepenörsanda för hela slanten och glömt var allt tal om arbetarklassens beväpning och ”proletariatets diktatur.” Här fanns det ju plötsligt en massa pengar att tjäna.
  Som den sanningssökare Robban är så jagar han nu tillsammans med den sk. Researchgruppen dissidenter på nätet så det står härliga till.
  Särskilt eftersökta är personer med främlingsfientliga och rasistiska åsikter.
  Med främlingsfientlighet menas allt som överhuvudtaget andas kritik mot den rådande immigrationspolitiken.
  Du får naturligtvis i sann Demokratisk anda ha vilken åsikt som helst bara denna inte stör sinnesfriden hos känsliga PK-andar.
  Rollistan är besatt och kättarna uppförda på index. Det återstår bara att fylla i detaljerna.
  Slutligen några ord från Britta svensson på Expressen: ” Det är viktigt för den ´mentala hälsan`i det här landet att sådana här samband blir utredda. Det är inte folket som gör sina röster hörda på många nätsajter, utan en liten, extremt aktiv grupp med extrema åsikter.”
  Den mentala hälsan var det, ja.

  • Daniel Friberg

   Väl talat.

  • Snart börjar nästa säsong av Trolljägarna. Dom har hotat med att sända det dom filmade i min trapp, trots att jag inte öppnade och därmed inte medverkar i person. Det enda syfte jag kan komma på med detta är att locka till sig fotsoldater eller ännu hellre lone wolves att göra hembesök. Så att Uschberg et consortes kan två sina händer efteråt när misshandeln/förödelsen är ett faktum.

   Lyckligtvis har jag utpressningsförsöket inplastat med hans fingeravtryck just in case. Händer det något otrevligt efter programmet kommer jag polisanmäla den gamle maoisten för ofredande, stalkning, utpressning och eventuellt även andra rubriceringar.

 • Helena Palena

  Suveränt! Vilka begåvningar det finns! 🙂

  • Daniel Friberg

   Tack!

 • Gassner

  Fantastiskt bra råd. Tack!

 • Mycket bra idé att släppa anonymiteten, det är bara att ändra sitt befintliga disquskonto.

 • Detta var ju lite oväntat – Bjurwalds kommentar om att det Expressen gör faktiskt är kontraproduktivt: http://www.medievarlden.se/vi-ar-de-onda

  • Ja, ser man på. När t o m den yttrandefrihetsfientliga Bjurwald inser att det här är problematiskt, då är det onekligen illa. Mitt favoritcitat från hennes artikel: ”nätradikalerna känner sig (i viss mån befogat) åsiktsregistrerade”. Researchgruppen/AFA/Expressen kartlägger invandringskritiker medelst dataintrång, och ”vi känner oss åsiktsregistrerade”. Den storsinta Bjurwald erkänner att det ”i viss mån” är befogat. Men bara ”i viss mån”… 😀

 • Taunus77

  Grymt bra!!!

 • Kvaser

  Riktigt bra skrivet!

 • Fredochtrygghet

  Det var en riktigt bra lista. Jag gillar punkt 2 särskilt mycket, men hinken ska nog innehålla röd målarfärg.

  • Varför inte även urin? Dom har ju ändå pissat på oss, så det är väl bara poetisk rättvisa om dom får igen med samma mynt?

   • GandalfGra

    Hade inte journalisterna tillsammans med Lena Melin(AB) urinerat i Jimmy Åkessons trädgård i barnens sandlåda..? Synd att inte Åkesson filmade den händelsen..eller någon av Åkessons grannar som såg det..!

 • Bossebuss

  Tack Daniel! Det var upplyftande och modhöjande och tipsen ska jag kopiera och försöka vidarebefordra till vänner och bekanta. De är också ett bevis på det STASI-land som Sverige allt mer börjar bli. Jag funderade på att skaffa mig något sorts krypteringsskydd när jag är ute på nätet och skriver mina mejl. Känner dock inte till något, utan väntar till jag får något tips.
  Jag tillhör just en av alla de som förlorat mitt jobb på grund av min kritik mot den förda migrationspolitiken, men idag är det inte lönt att göra något för jag har blivit pensionär. Det är alltså några år sedan.
  Men det finns säker yngre som blivit utsatta för samma sak, som kan behöva din hjälp och de kan vara tacksamma att det nu finns någon som kan ge förse dem med ett nätverk som kanske kan ge något råd?

 • 2013bigbrother

  Tack

 • nummerkonto

  Ett stort tack till herr Friberg för att ha skrivit denna artikel!

 • Thomas_Mattsson

  Bra skrivet.

 • Fem över tolv

  Väl talat!

 • Grisselman

  Ytterligare ett tips, begär legitimation från den/de som besöker dig. Då vet du exakt vem du har att göra med, inled trevligt så journalisten tror han kan få sitt scoop bara han påvisar att han faktiskt är nnn från Expressen. Fota gärna legitimationen med din smartphone.

 • Folklig

  Underbara tänkande varelser som florerar här. Även riktigt bra tips Daniel.

 • jimolsson46

  Tack för julgruppen och goda råd.
  Mitt fall ser bra ut.

  Flera anmälningar under utredning.
  Som Daniel skriver;
  Never give up, never surrender.

  • Det var så lite så – kul att du uppskattade julgruppen. Tack själv för ditt föredömliga agerande, som inspirerar och har en moralhöjande effekt på många. Trevligt att höra att du även sätter hårt mot hårt och anmäler dessa yttrandefrihetsfiender. Kämpa på!

  • Robert_Uschberg

   Hej Jim! Jag vill bara säg att du är en hjälte. Jag tillhör dem som vill skicka en blomma till dig, men har ingen aning om var du bor. Du får se detta som en symbolisk blomma. Jag tror också att om du skulle behöva hjälp med något så kan du nog bara skriva ett inlägg här eller på Fria Tider så kommer folk att ställa upp. Du ska veta att du har ett stort stöd, större än du kanske anar själv. Jag skålar för dig!

  • William Lisp

   Hjälte är bara förnamnet!!

 • Sniperace

  Jag blev också utsatt, David Baas ringde sedan vi gått och lagt oss och sov, jag svarade hörde bara att någon ville något, jag svarade att vi har lagt oss och sover och sa att vill de oss något för de ringa dagtid och lade på luren.
  Jag är hörselskadad och uppfattade då inte att det var David.

  det han sedan skriver känner jag som kränkande, med lösryckta citat tagna ur sitt sammanhang.
  Jag skulle vilja agera mot detta, men vet inte alls hur.

 • Sniperace

  Kollade nyss database på researchgruppen, nu verkar mitt namn nick vara bortplockat, eller är det bara databasproblem?*
  många verkar vara borta iallafall.

  edit, men nej, sökfunktionen verkar nere, och sidan verkar underlig, har de problem? 🙂

 • Vaerulv

  Klockren artikel!

 • Kalmarnyckel

  Oj vad bra skrivet. Den texten kommer nog att spridas av andra som instämmer. ”Jag är inte Jason”.

  • Avantgardist

   Tack :).

 • arginvandrare

  Vackert. Mycket fint skrivet. Mycket finare och modigare än att säga:”Jag är Jason”. Jag tror att jag blev ditt nya fan.

 • Reaktion

  Väl talat. Filmsnutten dokumenterar det sätt på vilket propaganda och sektmentalitet tar sig uttryck i 2010-talets Sverige.

 • Pelle Svensson

  Jag är Jason.

  • Avantgardist

   Vem är egentligen Jason? Vem är egentligen svensk?

   • Opaque

    Jason är en social konstruktion.

  • Opaque

   nej du är ett självhatande rövhål…

  • Så du går omkring med en hockeymålvaktsmask från 80-talet och slaktar oskyldiga ungdomar medelst motorsåg och machéte?
   Låter som en riktig ”hater” i mina öron.
   Mupp.

   • KuracPalac

    Hahahahaha! 😀

 • Pelle Svensson

  Du har inget att gnälla över som svensk 🙂

  • Opaque

   Så att vår politiska elit håller på
   och byter ut oss med en U-landspopulation
   som sänker oss ekonomiskt och utsätter
   svenskar för grov brottslighet är inget att
   gnälla över?

   • Pelle Svensson

    exakt! det är DITT fel.

    • Pitchblende

     Det är vårt fel, men vi ska göra något åt saken.

     • Opaque

      Ja vi släppte ned garden och har fått betala
      dyrt för det…

    • Opaque

     Gå och häng ditt svenskfientliga förrädarsvin!

     • Avantgardist

      Vi kan väl försöka diskutera utan att uppmana andra att hänga sig? Låt sådana uttalanden vara twittervänsterns specialitet.

 • BengtI

  Jag är inte Jason

 • assak

  Vänstern är ett förtryckande för oss som inte vill kalla oss PK, OBS finns inga helt korrekta individer under en livstid, utan av misstagen lär man sig, lögner förtal tillhör deras dagliga agenda, men sanningen kommer alltid fram förr eller senare,dom får kalla mig rasist, främlingsfientlig,brunskjorta,m.m. Jag går ändå med högt huvud eftersom ingen kan skrämma mig detta, inte ens Stasi tidningen Expressen,eller expo m Robert Aschberg i spetsen, jag står för min ideologi kan ingen varelse få mig att ändra på denna, invandrar vänner har jag , alla etniska ursprung, tycker exat som jag, PK individerna bor i innerstan i Stockholm, långt ifrån verkligheten då är det lätt att vara politiskt korrekt, lögnare, hycklare, är ni hela bunten ni får ert straff inom snar framtid.

 • Kalmarnyckel

  Varför inte göra en video men din text. Den är ju helt genial. Jag har läst den ett par gånger nu och är övertygad om att en video blir en viral succé.

  • Avantgardist

   Tanken slog mig med. Det vore rätt roligt om någon gjorde det, jag själv gör mig inte i sådana sammanhang :).

 • ”Möcke bra”!

 • Storasyrran

  Den nya hippa grejen kan bli ”Jag är Charlotta” 🙂

 • Thetambling

  Jag är Charlotta

 • Jag är Charlotta

 • Bra skrivet. Första gången jag läser den här bloggen.

 • Borgakungen

  Jag kände inte igen ens 10% av dessa ”kändisar”. Jag

  är Charlotta.

 • Johan den första

  Charlotta du kan bara lägga ner ditt projekt för den blir inte bättre än vad Jason gjorde!!!

 • Avantgardist

  Vill passa på och säga tack för alla positiva och uppmuntrande kommentarer. Det är så roligt att ni uppskattar det jag skriver, jag blir så glad! Det finns levande ljus i debatten, som lyser så mycket starkare än den liberala vänsterns bländande strålkastare.

  • testtest

   Sluta klaga om floskelmaskiner, du är ju hundra gånger värre….

 • Fan vad bra skrivet Charlotta! Det är verkligen den här attityden som gör att vi vinner. Vi behöver inte deras bekräftelse, vi sätter agendan själva. Tack.

  /Axel

 • Tony

  Varför anser du att alla som inte är 100 % svenska är mindre värda? Du ställer den frågan i din kommentar.

  • Marcus P

   De har jag inte sagt Tony, de har du fått om bakfoten! Jag menar att alla är lika värda, jag vill bara vad avantgardist hade för syn på de.

 • Kalmarnyckel

  Jag känner en person som är född i Danmark. Han har bott i Sverige 3/4 av sitt liv. Han säger att han aldrig blir ”riktig svensk”. Han förbehåller sig rätten att få känna sig dansk resten av livet. Tror du att han känner sig ”diskriminerad” bara för att han har kvar sin identitet? Han trivs bra i Sverige och har full förståelse för att svenskarna inte vill ge bort sitt land. Frågan är varför det finns människor som ogillar att svenskar får ha ett eget land. Vad är ditt problem?

  • Marcus P

   Nej du har missförstått det, klart han ska få förbehålla rätten till det. Nej det är inte alla som är diskriminerade så klart. Varför skulle han tro att svenskarna ger bort sitt land, hur menar du nu, menar du att du har mer rätt att ha detta landet än invandrarna? Vad är ditt problem, står hat i din panna!

   • Pitchblende

    Jag tycker du ska fråga en palestinier om han eller hon tycker det är viktigt att hävda rätten till ett eget land.

    Men svaret på din fråga är ja: detta är den karga Nord, midvintersolens land, de milsträckta skogarnas land, de små grå stugornas land, ett land som vi ärvt från våra förfäder och det är vårt – på riktigt. Det handlar inte om att hata någon annan, det handlar om att ta vårt folks öde på allvar, precis som många andra folk måste göra där ute i världen.

   • EvigtRegn

    Menar du att européerna hade lika stor rätt till Nord- och Sydamerika som de olika indianfolken som levde där? Jag säger nej och det slutade inte heller särskilt väl för dem. Vad säger du? Hat i Kalmarnyckels panna? Vem är det som vill utrota folk här? Anser nog att det är bland det mest hatiska, om man nu återigen ska gå efter din terminologi.

 • Avantgardist

  Nu gör du precis samma affektstyrda, förhastade ”poänger” som de antirasister jag vänder mig till i texten gör.

  1. Jag har aldrig påstått att jag är en bättre människa än vad du är. Jag vågar påstå att jag är en bättre människa än vad de flesta floskelrabblande ”antirasister” är, och det har ingenting med ursprung att göra, utan med analysförmåga och öppenhet för andra teorier och värderingar än de nu förhärskande att göra. Jag vågar också påstå att jag är ”mer svensk” än vad du är, att det automatiskt gör mig till ”bättre” är du naturligtvis fri att tycka, om du vill.

  2. Min text är inte menad att i första hand diskutera etnicitet, utan värderingar. Som det säkert framgår riktar jag mig till den omhuldade åsiktseliten och kritiserar den för att döma mig, och många andra, ohörda. De använder känsloargument och det diffusa begreppet ”rasism” för att attackera allt som inte faller inom ramarna för vad de själva bestämt är okej att tycka, de reducerar mig och mina värderingar till rätt och slätt ”fel”, utan att känna mig, och utan att närmre sätta sig in i de teorier som ligger till grund för mina värderingar. Därtill vill de reducera svenskhet till ett obetydligt pappersdokument, och det tycker jag är oerhört andefattigt och okunnigt. Det handlar inte om att någon är mer värd än någon annan, det handlar om att svenskhet och svensk identitet är något så mycket mer, något som måste förstås ur en historisk och kulturell kontext.

  3. Ilska föder ilska ja, så tagga ned på ilskan. Själv är jag inte det minsta arg :).

  • Marcus P

   Du talar i kluven tunga, precis som en sann SD-are, säg istället det vi vill veta egentligen: ÄR DU RASIST, JA ELLER NEJ?
   ”Antirasist” så kul att det ordet har kommit till, nästan som att det skulle vara ett skällsord.. Kan inte se hur det skulle vara dåligt att vara emot rasism.

   • Avantgardist

    Det är faktiskt lite svårt att svara på, eftersom rasist tycks innebära allt från KD till Ku Klux Klan. Vad betyder rasism för dig?

    • sir_qwerty

     Glöm inte Nogger black-glassen, kinapuffar, Tintin, Barna Hedenhös, pepparkakor, vissa bakverk, Kalle Ankas Jul, Fazer lakrits, Lilla hjärtat etc.

     Sätter man ribban där, har vi förmodligen en majoritet av rasister i Sverige.

   • EvigtRegn

    Många ”antirasister” är egentligen antivita. Som en klok analytiker nyligen sade: ”det finns ingen plats för vita vid regnbågens bord”. De ser alltså stölden av ett helt land som helt oproblematiskt om det görs mot vita. Däremot ojjar de sig över tidigare århundradens kolonialism (vilket även jag gör) men de ser inte likheterna. De är inkonsekventa in i själen. För att använda din terminologi kan man säga att de är ”rasister”.

   • 1232233

    ÄR DU SVENSKFIENTLIG, JA ELLER NEJ?

 • Ingmar Castell

  Ordet ”rasism” betyder allt o intet. Det är endast ett politiskt slagord. För mig har det ingen relevans. Nej alla är ej lika värda. En krigshjälte kontra en tjuv, en läkare kontra en knarklangare. Nej det som avgör värdet är ens handlingar o i viss mån den en är. Står ej ens i FN-deklarationen om lika värde. Endast lika värdighet.

 • julgrisen

  bra skrivet

 • ensomintevet

  … eller – be dem vänta någon minut, gå sedan och hämta din kamera som
  tidtaggar bilderna. Börja fota besökarna med bilder som hela gruppen om
  de är flera och närbilder. Kör också i filmläget (har de allra flest
  kameror i dag) och be dem upprepa sitt ärende (då får du med ljudet
  också). Be att få se deras legitimationer och ta bilder på dem (de blir
  nog då oerhört frustrerade). Var vänlig och kontrollerad (ingen höjd
  röst och inga svordomar) hela tiden oavsett vad som händer (tänk på
  Jimmies kontrollförmåga). Lägg ut materialet.

  ps inga hinkar!

 • Damn… Väl skrivet. Synd man inte har samma förmåga att uttrycka sig i text…

 • Steve

  år inte den enklaste åtgärden att använda inkognitofönstret i Google Crome. Klicka på inställningar eller tryck Ctrl+Shift+N. Hackar de Google lär de åka på vansinninga stämningar.

  • 0censurerat

   Nej tyvärr, inkognitoläget erbjuder inget extra anonymitetsskydd vid dataintrång av den typen som Researchgruppen ägnat sig åt via Disqus. Det påverkar endast det som sparas i webbläsarens historik lokalt på din dator.

   ”Inga webbplatser som du öppnar eller filer som du hämtar när du är inkognito sparas i webb- och hämtningshistoriken.
   Alla nya cookies tas bort när du stänger alla inkognitofönster som du har öppnat.
   Ändringar som har gjorts i dina bokmärken i Google Chrome och allmänna inställningar i inkognitoläget sparas alltid.”

 • moonstream

  Det var en bra avslutning på kvällen för mig att få läsa detta.
  Tack!

 • Cippan

  Det är inte ofta man blir rörd till tårar. Detta borde översättas till alla aktuella språk och delas ut till de nyanlända.

 • En äkta stolt svensk

  Jag äklas av att se att människor som du finns. Du är inte svensk,
  för att vara svensk behöver man vara människa. Du är kall och ond. Ett
  skadat djur, ett missfoster.

  • Avantgardist

   Näthat är det nya svarta.

  • HermannSchultz

   Ni, de verkliga hatarna, avslöjar er alltid.

  • Kalmarnyckel

   Du är inte ens svensk. Inget svenska uttrycker sig så som du gör.

   • äkta stolt svensk

    Jaha, okej, då vet jag att Kalmarnyckel vet hur ALLA svenskar uttrycker sig.

    Idiot.

    • Kalmarnyckel

     Svenskar kan ha olika åsikter, men de brukar inte kalla varandra för ”djur” och ”missfoster”. Det gör man däremot ofta i Mellanöstern där du har din bakgrund.

    • Abbe

     Får nog hålla med Kalmarnyckeln om att ”djur” är ett skällsord som i synnerhet invandrargrupper använder.

  • arginvandrare

   Dra nån annanstans idiot. Du är inte svensk, du är en svenskhatare.

 • Michael Eriksson

  I Spanien där jag bor. Där används pass väldigt frekvent som en id handling, varför!! pass är en id handling

  • Jimmy

   Jag har bott i Spanien i många år, så jag kan verkligheten där, detta kan i vissa fall för invandringen som kommer ifrån Afrika som inte när lika kontrollerad som i Sverige. Bland spanjorer används inte passet som ID handling dock.

   • Michael Eriksson

    Precis det jag menade. För oss som inte är Spanjorer är passet en id handling. Det är inte rasism att någon ber dig om ditt pass, bara för att du inte ser ut som en spanjor. Det är bara en id handling, När det gäller Afrikaner så jagar polisen dom frekvent då många av dom är illegalt i landet.

    • Alltså, enligt den vidaste, liberala definitionen av rasism är det ju rasism att överhuvudtaget ta hänsyn till hur folk ser ut. Även om de flesta illegala invandrare i Sverige ser osvenska ut så tycker de att det är ren ondska att fokusera på folk som ser utländska ut. Man kan förstås kalla det rasism, men det är väldigt rimligt att använda den statistiska kunskap man faktiskt har, det vore vansinnigt att plocka in folk som ser svenska ut och pratar perfekt svenska, bara för att ”behandla folk lika”.

     Att erkänna att negrer i mycket högre utsträckning är illegala invandrare har inget med ”lika värde” eller ”människoförakt” att göra, vilket är den mer normala definitionen av rasism.

     • Michael Eriksson

      Nu skall du inte definiera alla illegala (papperslösa) för negrer. Dom är människor dom med. Det ända är att dom inte får vistas i landet och skall utvisas omgående. Som är brukligt i alla andra länder

     • Nu förstår jag inte riktigt vad du menar, negrer ÄR ju människor.

      I vilket fall som helst missar du poängen. Jag säger varken att alla illegala är negrer eller att alla negrer är illegala, bara utanför Afrika så kommer negrer vara överrepresenterade bland illegala.

     • Michael Eriksson

      Precis afrikaner är människor. Och du har rätt afrikaner är nog överrepresenterade på den illegala invandringen

 • Jimmy

  Bra skrivet Charlotta, insiktsfull den naiva känslomässiga bilden av verkligheten är gjord av politiska skäl och med mål att skapa människor som offer. Tyvärr för dessa, har folk sett igenom flosklerna och den naiviteten i deras berättelser. Äntligen!

 • Ragnarök

  Kanonbra skrivet Charlotta! Håller med dig till 100% Fortsätt den goda kampen!

 • NIQ71

  Mycket fint och välformulerat!

 • Väldigt vackert skrivet.. Det finns fortfarande hopp!

 • Mikael74

  Tack Charlotta för en mkt välformulerad text som fångar precis det jag känner! Dessa ”antirasister” får på tok för mycket uppmärksamhet i media!

 • Björn

  Pretto,he he

 • Benny Rauk

  Jag är INTE Jason, en bortskämd liten slyngel uppvuxen i den akademiska övre medelklassen i Lund. Han har aldrig upplevt rasism, han har lekt runt i en skyddad verkstad i studentstaden omgiven av ryggdunkare och rövslickare.

  JAG ÄR SVENSK, jävligt svensk med dokumenterade rötter sen 1200-talet.

  Jag är Charlotta.

 • André Iskra Jönsson

  Jag önskar att fler hade samma mod som Charlotta. Det krävs att människor vågar ställa sig upp och markera innebörden av den nationella identitet i ett Europa där geografiska gränser suddas ut som kulturella markörer på kartan, och där den västerländska världsbilden i skriande takt får ge efter för en postmodern diskurs där sedan länge konkreta kärnvärden ges en relativ innebörd.

  Det är det absoluta slutet på vår högkultur, den kulturella miljö vi fortfarande iaf till viss del känner igen oss i, när vi ger bort hegemonin över sanningsbegreppet till främmande folkslag. Spenglers profetia tycks tyvärr slå in.

 • EvigtRegn

  Vi skriver Fredrik Reinfeldt på ett papper och klistrar ett fotografi på oss själva bredvid namnet. Pappret säger att vi är Fredrik Reinfeldt, då måste det vara så.

  De blir konfunderade vid regeringskansliet när vi är där för att kvittera ut vår statsministerlön. Den kom ju aldrig in på våra konton och vi är Reinfeldt. När vi skriver autografer utanför riksdagen blir folk besvikna. Vi förstår inte varför. Vi är Reinfeldt. När vi utlovar förändring, att Moderaterna numera ska vara ett parti med traditionalistiska och identitära värderingar, då blir vi ignorerade.
  Vi är Reinfeldt.

  Jag har tappat bort mitt papper. Är jag då Reinfeldt? Kanske inte. Sätter mig ned för att tillverka ett till. Jag är Reinfeldt. Vi är Reinfeldt.

 • Joakim

  Daniel, kul att du förespråkar att träda fram.

  • ”Kul” är inte rätt ordval. Det var inte ämnat att underhålla. Däremot gynnsamt för oss alla, och inte minst helt nödvändigt för en politisk strömning som vill vinna legitimitet.

   • Joakim

    Jag menade såklart med betoning på ”du”.

 • Asystoli

  Fina och praktiskt användbara tips. Det behövs det mer av!

 • rinkeby

  Bra tipps.. Man behöver inte tala med dom alls. Det räcker med vattenhinken eller en brandsläckare….

 • Patria

  Fantastiskt.

 • Maximus

  Målningen khatarsis osar 100% traditionalistisk alfahane. Ifall ni frågar mig…

  • Mogura

   Det finns inga alfahannar vet du väl.

 • Helicopteryx

  Men vore det inte bättre att ägna sin begåvning, tid och energi åt kreativ konst istället för att imitera fotografikonsten? Det här sättet att måla var ju passé redan på Rembrandts tid. Han uttryckte sig betydligt mer abstrakt. Det som en kamera plus Paintshop Pro gör på några minuter tar det månader att åstadkomma med oljefärger. Men oljemålningskonsten borde vara som den moderna tidens alkemi, dvs. den borde förmedla själens mysterium istället för att bara kretsa kring ögats förnöjelse. Matisse och Picasso har visat vägen. Exempelvis, Mark Rothkos rektangulära ytor mot en enfärgad yta kan förmedla en subtil andlig känsla, något som det här hantverksmåleriet inte förmår. Jag tycker att det är ett slöseri med begåvning, kunnande och arbetskapacitet.
  -Helicopteryx

  • Jag tror du har missuppfattat syftet med måleri, det handlar inte om dokumentation.

   Rent allmänt, om du vill hylla modernismens värsta avarter är inte motpol rätt forum, du kommer inte få så mycket gehör. Prova valfri kulturmarxistisk tidskrift.

   • Helicopteryx

    Jaha, Motpol fördömer offentligt hela den moderna konstepoken som ”Entartete Kunst”. Det är bra att ni visar korten öppet. Men en sund konservatism måste ha syrerikt livsblod i sina ådror och inte vara grundat på en ytlig estetism som innebär en på ytan påklistrad traditionalism. Det är det genuina vi längtar efter, oavsett hur ytan ser ut.
    -Helicopteryx

    • Varifrån fick du det här: ”Jaha, Motpol fördömer offentligt hela den moderna konstepoken som ”Entartete Kunst”. ”
     1) Du diskuterar med Nils, inte med ”Motpol”.

     2) Nils skrev inte det du påstår att han skrev.

     3) Jag har inte undersökt saken, men om vi skulle fråga motpols skribenter om de instämmer i påståendet ”Fördömer du hela den moderna konstepoken som Entarte Kunst?” så skulle jag bli förvånad om någon instämmer i en så grov generalisering. Men jag kanske har fel….det skulle i och för sig kunna bli ett spännande och provocerande inlägg om någon fördömer allt på ett intelligent sätt.

 • Foxtail

  Att hävda det praktiska, ofta tidsödande hantverket som grund för konstnärligt arbete tycks sannerligen provocera i dagens samhälle. Man undrar varför, anses användande av tekniska hjälpmedel automatiskt ge mer sanna och vackra resultat? Kanske är detta för att våra mekaniska skapelser är obefläckade av människans själsliga skavanker och otämjbara känsloliv. Då är det per definition en död produkt man strävar efter och hyllar högre än det som med smärta och glädje föds ur ett sammarbete mellan själ och hand hos en unik individ. Det är fantastiskt att det åtminstone finns några individer kvar i vår sköna nya värld som förmedlar något tidlöst och genuint.

 • Markus Andersson

  Maximus: Intressant tolkning som det nog ligger en del i. Funderade medan jag målade bland annat på hur karaktären ibland kan danas med åren.

  Patria:Tack!
  Foxtail: Helt enig, tack!
  Helicopteryx: Förmodar att du tycker att musiker som ägnar sig åt klassisk musik idag hellre skulle ägna sig åt hiphop och rap. Börja titta på konsten eller utöva den själv istället för att läsa en massa strunt.

  • Maximus

   Såg målningen på Identitär Idé för första gången och målningen fångade mig. Gick tillbaka till tavlan vid flera tillfällen och beundrade. Målningen säger mig vara en härdad, tuff, stark och tystlåten Nordbo (viking eller kraftfull bonde) som reflekterar eller kontemplerar över sitt liv som härdat honom. Hårda resor på vilda hav och kamp mot naturkrafterna, bataljer och tvekamp mot fiender, långa vistelser i fjärran länder. Kanske någon vacker irländska han tvingades lämna i sin ungdom under sina vistelser som gav ett ärr i hjärtat. En krigare rent fysiskt men också intellektuell och vis. Finner även en hel del Shakespeer i målningen.

   En annan aspekt av målningen som jag relaterade till, var det feodala Japans samurajer. När de blev äldre så drog vissa av dem sig tillbaka till grottor, hyddor eller kloster och blev zen-munkar eller eremiter. På ålderns höst ägande de sig åt meditation, kaligrafi och dagboksskildringar över sitt liv i plikt, lojalitet och tjänst till sin mästare.

   Kort och gott anser jag målningen fånga den maskuline,
   fåordige och starke nordiska mannen. En estetisk och poetisk käftsmäll mot alla fjolliga och etniskt självhatande nordiska män av idag. En vacker politiskt inkorrekt målning. Om ni frågar mig så att säga.

   PS. Att furiöst hata politiskt korrekta nordiska män som jag
   gör som spottar sina förfäder och fosterland i ansiktet är högst positivt. Med den kraften lyfter man tyngre på gymmet och springer snabbare och längre i naturen. Hat emot modernismen och kulturmarxismen skall kanalseras till något positivt och stärkande annars är allt förlorat och man får kliva av tigern i skam.

   • Markus Andersson

    Tack Maximus, det var en djupsinnig och mycket hedrande tolkning. Jag känner verkligen igen många av mina tankar under arbetet med tavlan i det du skriver. Den omutbare har sin värdighet kvar och kan med frid i sinnet, kontemplera över sitt hårda liv och det pris han betalat. Visst ligger det en eftersträvansvärd Nordisk dygd i detta. Ett liv under den klara sanningens stjärna vad det än må kosta. Och ett uppriktigt hat mot orätt, hyckleri och lismande, ger som sagt kraft och mod, om vreden kan kanaliseras i något uppbyggligt.

  • Mogura

   Beauty is in the eye of the beholder, vissa gillar Picasso andra föredrar Caspar David Friedrich.

   Men ser du inga risker i att använda dig av fotografier som hjälpmedel, dvs att målningen efterliknar fotots minutiösa realism. Annars kan jag bara gratulera dig, om det är teknisk skicklighet du eftersträvar med de enstaka högkvalitativa färgerna som grund- jag tänker särskilt på ”Kärret” och dess stilla blänkande vatten. Men när måleriet närmar sig fotorealismen undrar jag lite…

   • Mogura

    Därmed inte sagt att jag tycker du målar fotorealistiskt, det vill jag ändå tillägga.

   • Markus Andersson

    Bra fråga. Vanligtvis använder jag inte fotografier när jag målar, men det händer ibland, tex när jag gör porträtt av människor som avlidit, eller av barn som inte orkar sitta modell, och någon gång som stöd för vissa särskilda ögonblick. Men verkligheten är alltid att föredra. Den innehåller så oändligt mycket mer visuell information. Dessutom vill jag inte vara bunden till någon annan bild än den jag målar. Ibland tycker jag också att det är fotokonsten som närmar sig måleriet istället för tvärtom. Graden av realism kan gärna få variera, det viktigaste för mig i en målning är att uttrycket stämmer överens med det jag vill förmedla.

  • Helicopteryx

   Markus, klassisk musik (som jag lyssnar på) är fullkomligt abstrakt, till skillnad från din konst. Jag har studerat ett halvår på konstskola för länge sedan och målar i mån av tid, i olja, akryl och blandteknik.

   Tacka vet jag Asger Jörn. En härlig målare!
   http://www.museumjorn.dk/en/works_by_jorn.asp
   -Helicopteryx

   • Reaktion

    Klassisk musik baseras på noter. Således kan den följas och logiskt återupprepas av andra musiker. Markus konst liksom annan figurativ konst är abstrakt såtillvida att betraktaren själv kan fantisera kring motivet. Vad döljer hon, Mona Lisa, där bakom sitt finurliga leende? Eller: varför ligger svärdet på stengärdsgården, som den gör på Markus tavla ”Nordiskt svärd”? Därmed kan man KONSTatera, att ditt påstående om att klassisk musik är ”fullkomligt abstrakt” till skillnad från Markus konst inte håller streck.

    I övrigt får en, som lekman från Västgötaslätten, säga att ”Kärret” har en släng av både Kröyer och Dan Andersson. Och det är inte illa!

   • Hans L

    Klassisk musik är iofs figurativ, precis som klassisk konst. Förhärligandet av modern konst och hiphop är uttryck för samma andliga kris.

 • zeno

  ”Man ska kanske tillägga att den beskrivna enkelheten i t.ex. färgval ingalunda gör det lättare att måla. Tvärtom är det mer krävande att behärska en sådan teknik.
  Men man vinner både frihet och kunskap på att till fullo behärska sina verktyg och material.”
  doch; ubnung macht den meister

 • Nordkorp

  Det där är väldigt intressant! Synd att folk inte får lära sig sådant i skolorna mer.
  Hur kan man få grönt utan blått? Och blått borde väl inte gå att blanda till alls eftersom det är en grundfärg. Vad har du för hemligheter riktigt?

  • Markus Andersson

   Bra fråga. Grönt blandar jag helt enkelt med ockra och svart, eventuellt lite röd också. Har man färger som innehåller mycket pigment per volymsenhet så går det bra. Den blå färgen blandar jag med elfenbenssvart och vit och en aning cinnoberröd. Placerar man den färgen på en vit bakgrund blir den grå, men ställd mot varmare färgtoner kan den få en blå ton. Det jag gör är alltså att använda komplementfärger för att få fram en blå effekt av en grå färg.

   • Nordkorp

    Väldigt fascinerande! Jag hade inte en aning om att man kunde göra så. Undrar hur många av dagens konstnärer som kan sådant. Knappast många.

    • keyvan

     Alla som målar kan det. Det är inget konstigt. Problemet är väl bara att den samtidskonst gemene man exponeras för (via skräpmedia) oftast är allt möjligt trams utom just måleri. Internationellt sett finns det 100-tals väletablerade samtidskonstnärer (dvs sådana som ställer ut på etablerade gallerier/konsthallar) som arbetar mer eller mindre traditionellt. Det är en myt bland oinsatta att all, eller nästan all, samtidskonst skulle vara ”urartad”. Gå på några utställningar vettja, du kommer att få se mycket skräp, men säkert något vackert med.

  • zeno

   borde kanske inte lägga mig i men eftersom jag uppfattar din fråga som uppriktig och inte retorisk så…
   Goethe har skrivit en bok om färglära och i korthet går det ut på att man ”lurar” hjärnan
   Goethe kom fram till sin lära genom att observera att om man tittar på t.ex. en illröd bil och sen blundar så kan man konstatera att man då ”för sin inre blick” ser samma föremål fast med en annan färg – vilken Goethe kallar ”komplementfärg”
   boken finns nog att låna på bibblan

   • Goethes färglära kan vara intressant. Här är en engelsk dokumentär, ”Light, Darkness and Colours”. Rätt så pedagogiskt och lätt att följa.

    http://www.youtube.com/watch?v=MmhSXTMTtJM

    Goethes idé om komplementfärger ser man ofta tillämpad i moderna filmer (från det stora landet i väster): blågrönt är t.ex komplementärfärg till orange och detta har satt sig på hjärnan hos scenograferna. Som att ha ”gul ljuskälla i blåtonat rum”, Fantastiska fyrans blå dräkter mot The Things brandgula uppenbarelse osv.

    Återgår man till den högre konstens värld så anser jag att John-E Franzéns ”Twilight” som jag bloggade om nyss har Goethes färglära i bakgrunden:

    http://www.motpol.nu/lennartsvensson/2014/01/16/john-e-franzen-teknikens-skonhet-i-oljemaleriets-form/

    Vi ser ju här en blågrön nejd under en gul sol, och den effekten (plus målarens mästerskap i övrigt) bidrar till denna bilds magi.

    • zeno

     en riktig liten youtube-pärla – tackar

 • PlebisPlebojis

  Vad tycker du om animerad film?

  • Markus Andersson

   Är inte insatt i de nyare animeringsteknikerna. Syftar du på någon särskild film eller animeringsteknik? Bland ”traditionellt animerad film” dvs tecknad film, finns en del som jag gillar, bland annat de gamla Tintinfilmerna från 60-talet.

   • PlebisPlebojis

    Tänker på det senaste årtiondet framförallt, och om du ser någon relation till de ”traditionella” konsterna.

    • Markus Andersson

     Jag har knappt sett någon animerad film från det senaste årtiondet. Men frågan är intressant, så du får gärna rekommendera någon film.

     • keyvan

      Jag skulle rekommendera Studio Ghiblis animerade filmer om du vill se något intressant från den senaste 30-årsperioden. Exempelvis Laputa – Slottet i himlen, Min granne Totoro eller Prinsessan Mononoke.

      Kan tilläggas att jag endast sett filmerna på japanska, jag vet inte huruvida de är klippta eller om de svenska/engelska dubbarna är något att ha.

 • Janne

  Mycket intressant, det Markus här beskriver om konstens hantverksaspekt.
  Dock är denna asketiska metod inte ett krav för att producera mycket anslående bilder. Målaren Emile Bernard blev chockad över mängden färger på Cezannes palett och hans råd att bredda färgpigmentsurvalet. Trots detta är Cezannes alster knappast ett resultat av ett frikostigt användande av obrutna pigment. Skicklighet och begåvning har varit konstens odelbara duo genom historien tills modernismen urartat till just den ”Entartete Kunst” som nämndes tidigare.

  • Markus Andersson

   Den som målar ska naturligtvis prova sig fram, och använda den palett som passar ens eget sinne för färg och ljus. Viktigast är att man lär känna de färger man använder. För den som prioriterar ljuset i målningen rekommenderar jag som sagt att använda få färger.Men en annan bra palett som också underlättar när man vill hitta naturens färger är ultramarinblå, bränd Sienna, ockra, Alazarin Crimson röd, och vit. Då kan man blanda ultramarinblå och bränd Sienna för att få svart, blanda ockra och blå för att få grön, Alazarin Crimson röd med ockra för att få en varmt röd eller orange. Om man till den paletten också vill ha ett starkt grönt pigment, skulle jag rekommendera smaragdgrön. Men den är ganska obehaglig i sin rena form, och skär sig lätt mot de övriga färgerna om man inte bryter den ordentligt med till exempel ockra eller bränd Sienna.

 • Oscar Saxen

  Alternativ nr.9 är den jag, i synnerhet, förespråkar allra främst. Att skriva anonymt, som många gör, är den arsenal som etablissemanget har svårast att tackla. Ju modigare fler blir, ju enklare blir det att rasera barriärerna.

 • Daniel Friberg

  Och för er som inte fattade punkt 1 – 10: Ljug och blåneka!

  Annars rekommenderas medicinering mot vanföreställningar och paranoia. Det finns de som blir hjälpta av 6 mg risperidon/dag

 • Tobbe

  Skitbra tips. Tack!

 • Anna49

  Helt underbart bra! Bojkottar EXpressen sedan igår!

 • TM

  Suveränt bra, vettiga tips. Skulle jag däremot få besök åker hagelsprutan fram, jag har lätt för att känna mig hotad och tycker jag ser vapen lite överallt. Jag tar det säkra före det osäkra och blåser av båda piporna. Mitt hem är heligt och min borg! Dagens samhälle har blivit så våldsamt och kriminella klär till och med ut sig till poliser. Får väl nästan hoppas att de börjar hos mig, sen blir det nog inte mer.

 • Alfa49

  Mycket bra! Skriver ut och ramar in.

 • Antisemit

  Alla vänsterjournalister är välkomna hem till mig på en kopp kaffe och krossad skalle, HELT GRATIS! =)

 • Antisemit

  Alla vänsterjournalister är välkomna hem till mig på en kopp kaffe och krossad skalle, HELT GRATIS! =)

 • Storinkvistorn var hemma hos mig och knackade på i slutet av november. Öppnade inte dörren eftersom jag såg liten nytta med det. Har hans utpressningsbrev i en förseglad plastpåse att användas vid behov. Enligt brev som kom en vecka senare så skulle materialet filmat i min trapp användas i nästa säsong (den nuvarande). Ännu verkar det inte ha sänts dock. Ser själv ingen större poäng med att sända det eftersom han inte lyckats få några personliga kommentarer från mig. Oroar mig mest för att han skall dyka upp oförhappandes ute på stan med sitt kamera-team när man inte är beredd på det. Vilket gör att man blir lite paranoid. Skulle vara obehagligt att konfronteras med honom när man är ute och handlar eller vad ärende man än råkar ha. Man kommer förmodligen bli behandlad som något katten har släpat in efter det, eftersom han är känd från tv och förmodligen har större förtroende från Svenne Banan än mig.

 • Storinkvistorn var hemma hos mig och knackade på i slutet av november. Öppnade inte dörren eftersom jag såg liten nytta med det. Har hans utpressningsbrev i en förseglad plastpåse att användas vid behov. Enligt brev som kom en vecka senare så skulle materialet filmat i min trapp användas i nästa säsong (den nuvarande). Ännu verkar det inte ha sänts dock. Ser själv ingen större poäng med att sända det eftersom han inte lyckats få några personliga kommentarer från mig. Oroar mig mest för att han skall dyka upp oförhappandes ute på stan med sitt kamera-team när man inte är beredd på det. Vilket gör att man blir lite paranoid. Skulle vara obehagligt att konfronteras med honom när man är ute och handlar eller vad ärende man än råkar ha. Man kommer förmodligen bli behandlad som något katten har släpat in efter det, eftersom han är känd från tv och förmodligen har större förtroende från Svenne Banan än mig.