Trygghet för våra barn viktigast av allt

Okategoriserade

Det är illa ställt med jobben och den offentliga välfärden. Kraftiga besparingar väntar i höstens budget som regeringen snart lägger fram. Inga indikationer finns på att skära ner en av de absolut största utgiftsposterna: invandringen tillika den årliga importen av tiotusentals människor som kastas in i arbetslöshet och socialbidragstagande. 

Redan för tio år sedan visade universitetslektorn i ekonomi, Lars Jansson i sin bok Mångkultur eller välfärd? att invandringen kostar betydligt mer än den smakar. Detta gäller inte bara den asylrelaterade invandringen utan tycks även gälla arbetskraftsinvandringen, enligt Robert Rowthorn, ekonomiprofessor vid Cambridge universitet. 

Emellertid är invandringen inte bara en fråga om pengar. Den berör flera andra fundament i det svenska samhället. Hit hör yttrandefriheten där det inte har förts någon fri och öppen debatt i frågan. Vidare kan det konstateras att olika grupper, främst muslimer, krävt att Sverige ska frånsäga sig sin yttrandefrihet. För närvarande pågår en liknande attack mot den svenska yttrandefriheten men denna gång från judiskt håll. Israel kräver nämligen att svenska regeringen tar avstånd från en av tidningen Aftonbadets publiceringar, något som Oskorei tog upp häromdagen. 

En ytterligare följd av invandringen är att svenskarna kommer att bli en minoritet i sitt eget land, vilket beräknas ske omkring 2050. Alla har hört talas om invandrartäta områden där det knappt finns några svenskar kvar, och att många är rädda och känner sig som främlingar i eget land. Kristianstadsbladet/Ystads Allehanda skriver om det utanförskap som sjuårige Hampus upplever, som ende svensken i sin klass. Hampus mamma har beslutat att inte låta honom gå dit mer. Som alla föräldrar vill hon skydda sitt barn, det hon älskar allra mest.

Redaktionen reaktion.nu