En kort introduktion

Okategoriserade


I det senmoderna samhället är det få som åtnjuter absolut säkerhet när det gäller världsbild, ideologi och den personliga relationen till samhället.

Vacklande fram rör man sig genom det mörker som följer en uppväxt i relativismens och pluralismens töcken. Där ingenting är självklart, heligt eller rätt.

Självbedrägeri, förnekande och en ilande känsla av att man försöker lura både sig själv och andra i sin närhet. En rädsla över att ge upp, att bryta banden och att våga vara – och förhoppningsvis bli – sig själv. En med åren ökad förväntan från samhället att man skall anpassa sig, ansluta sig till den konforma massan.

Sen, ett ljus i slutet av tunneln. En ny energi, ett nytt engagemang. Vågar man yppa orden, en chans till en potentiell återfödelse?

Härmed inleds ett nytt kapitel i min andliga strävan.


 • ”En höger befriad från anpassning till det vänsterliberala narrativet och dess terminologi.” Detta är bra, t.o.m. mycket bra!
  Pax vobiscum!

  • Daniel Friberg

   Tack!

 • Bordslampa

  Jättekul att ni fräschat upp sidan. Hittade Oskoreis blogg några månader innan motpol startade och har hängt med som läsare här sedan han flyttade över hit. Trevligt att det kommer fram människor bakom texterna då det på ett undermedvetet plan gör ett starkare intryck när någon står bakom idéerna med sitt namn.

  Ni fyller verkligen en viktig plats och jag hoppas att era texter får den spridning de förtjänar.

  • Daniel Friberg

   Tack för dina uppmuntrande ord. De betyder mycket när de dessutom kommer från en läsare som följt oss sedan starten för över sju år sedan.

   Jag håller för övrigt helt med i din bedömning – det är viktigt för trovärdigheten att omvärlden ser att det finns verkliga människor bakom våra idéer. Det ger större tyngd åt det vi skriver. Därav beslutet att avskaffa anonymitetskulturen bland Motpols skribenter.

  • Rim Rutsdotter

   Har också hängt med sedan starten, hittade Oskorei i en länk från SvD, det var på den tiden när de fortfarande tordes länka. Blev riktigt orolig när bloggen var borta så länge.
   Det nya utseendet ser bra ut!

 • XX

  Var orolig att ni stängt ner för gott när jag inte kom in tidigare. Även jag är en trogen läsare som kikat in så gott som varje dag de senaste fyra åren och kommer fortsätta göra så 🙂

  Jag tycker det är synd att uppdateringstakten periodvis har varit låg, så jag undrar om ni planerar ni att rekrytera fler skribenter? Det tycker jag hade varit jättekul 🙂

  • Daniel Friberg

   Jadå. Vi har redan rekryterat några nya skribenter i och med uppgraderingen, och har flera ytterligare nyrekryteringar på gång. Det är alltså rimligt att anta att uppdateringstakten kommer att öka framgent. 😉

 • EvigtRegn

  Härligt! Började undra vad som hade hänt med sidan när den var på uppdatering i närmare en vecka. Ser ut som samtliga gamla inlägg från ”gamla motpol” finns kvar men exklusive kommentarer.

  Har följt motpol länge och har kommenterat sporadiskt. Intressant att nästan samtliga kör utan pseudonymer nu. Precis som Bordslampa säger så ger det ett starkare intryck. En dag får även jag träda ur skuggan tror jag.

  Hoppas bara inte det leder till märkbar självcensur. Bakom anonymitet känner man ju ofta att man inte behöver vara lika försiktig och kan därmed vara lite friare, både med ord och tanke.

  Mycket intressant med nya skribenter också. Den som drev bloggen Fas råkar inte ha hittat sin väg tillbaka?

  • Daniel Friberg

   Exakt. Eftersom vi bytt till en ny mjukvara för kommentarerna har de gamla kommentarerna försvunnit. Vi har dock en säkerhetskopia av alla äldre kommentarer och skall undersöka möjligheten att importera åtminstone vissa av dem i framtiden.

   Jag tror och hoppas inte att öppenheten leder till någon självcensur. Däremot tror jag – till skillnad från anonymitetskulturen som ofta (dock inte på motpol) kan resultera i en frasradikalism som stöter bort människor – att öppenheten snarare främjar en sundare debattstil och ett tonläge där man har större chans att nå fram till sina målgrupper. Det är trots allt nyttigt att personligen behöva ”stå för” det man tycker och skriver, precis som när man diskuterar politik med människor i verkliga livet.

 • Jonathan Feidje

  Veldig bra. Jeg har lenge tenkt på at Motpols utforming burde fornyes, og denne nye oppdateringen av portalen er nesten helt i henhold med det jeg ville forestilt meg. Som allerede nevnt av andre ser jeg også overgangen fra anonymitet til virkelige navn på skribentene som en positiv forbedring.

  Hvorfor finnes ikke Jonas de Geer’s artikler tilgjengelige i arkivet lengre?

 • Gramsci68

  Snygg och tilltalande sida. Kritik mot normkritik skall vara estetiskt, inbjudande och livligt – inte hemsida a la -95 eller gubbtorrt för de redan invigda. Ser fram emot fortsatt god läsning. 🙂

 • Jan Rosén

  Härlig uppfräschning!

 • Fredochtrygghet

  Det var en tid sedan jag tittade in här. Jag är verkligen imponerad av den nya stilen på sidan och över presentationen av medarbetarna. Tack DF för att du kämpar vidare. Hoppas allt är bra med dig!

 • Hennin_g

  Det ser mycket bra ut! Var också orolig när sidan låg nere.
  Ser fram emot dagsaktuella analyser som gör gammelmedias nyhetsflöde begripligt.

  Tack för att ni finns!

 • GyllentandX

  Intressant. Hoppas vi får läsa mycket mer om den mångfacetterade allfadern!

 • Reaktion

  Att ”penetrera de etablerade samhällsnormerna” ankommer icke bara Odin; i lika hög grad är det tankesmedjan Motpols uppgift.

 • Jag vet inte om jag helt kan hålla med om att det är så enkelt som att Odin är antinomianist. När det kommer till myter, finns det många lager och jag är osäker på hur lättplacerade sådana saker som normer är i mytologiska sammanhang – som konceptdemonstration tror jag att myten om den döende guden och myten om kunskapen som förvärvas genom överträdelse (båda återkommande teman i praktiskt taget alla mytologier) väl kan tolkas på många olika sätt, men sociala normer eller deras överträdelse är inte det första som jag anknyter det till.
  Välskrivet, dock – om du skulle kunna utveckla angående vilken betydelse Odins antinomianism har, kanske det skulle kunna klargöra din tankegång lite mer.

 • Sigfader

  Intressant artikell! Jag kan, som parantes, rekommendera Ewers Alruna för den som vill gotta ned sig i lite gotik från dryga seklet sedan. Boken har utgivits på svenska av Hastur Förlag. http://www.hasturforlag.se/utgivna-bocker/hanns-heinz-ewers-alruna/

  • Vaerulv

   Tack för tipset. Jag har faktiskt redan läst boken och är kund hos både Hastur och Alastor. 🙂

   Med vänliga hälsningar,
   Andreas.

 • RNE

  Man skulle ju också uppmana den påringande journalisten att om denne har några invändningar mot någon kommentar på nätet att svara på denna kommentar på aktuell sida. Så kan man föra diskussionen där och inte på trappan. Och därmed stänger man dörren och går in.

 • Det där var synnerligen bra skrivet. Mycket bra tips också! Heder åt dig.

  • Daniel Friberg

   Tack!

 • Schyler

  Tack för en mycket bra artikel. Jag har följt Motpol länge och är väldigt nöjd med det nya ”ansiktet” och alla nya (och gamla) skribenter! Jag tror nog att de korrekta har skitit i det blå skåpet i och med det senaste drevet. Som du säger, väldigt jobbigt för de drabbade men hela bubblan av anonymitet och passivitet tror jag är på väg att spricka.

  Jag tror att din punkt nr 8 är den viktigaste för oss nationella. Vi måste skapa och erbjuda varandra trygghet, kontakter och verklig gemenskap och jag tvivlar inte på att vi snart är där. Jag tror detta har en enorm potential och nätverken kommer sprida sig som en ljungeld om natten.

  Ska själv träda ur skuggorna med mitt egna namn nästa år.

  Hälsningar.

  • Daniel Friberg

   Det låter utmärkt att du planerar att slopa anonymiteten – faktum är att man förmodligen blir en mindre sannolik måltavla genom att vara öppen med sin identitet. Och jag instämmer förstås i vad du säger i övrigt – att skapa ett eget, alternativt, socialt skyddsnät är A och O för en oppositionsrörelse. I synnerhet i en extrem ”mjuktotalitär” stat som Sverige. Tack för dina uppmuntrande ord!

 • johnxsw

  Klarsynt, sakligt och välformulerat.
  Tack!

 • jörgen sällergård

  Var hittar man hela listan?

 • JosefStalin

  Steg 3: Har man använt disqus räcker det att blåneka, på disqus går det att regga vilken mailadress som helst, även andras. Själv reggade jag nyss [email protected] och kommenterar i hans namn, hoppas han inte misstycker…

 • Icefrontier

  Varför inte göra det enkelt för sig? Här twittrar researchgruppen ”Det ska vara skottpengar på alla vita, särskilt män.”

  https://twitter.com/Researchgruppen/status/256819322427686912

  Börja med att fråga dem vad de menar med det. De blir tvungna att medge att alla som postar på nätet kanske inte riktigt menar allt de någonsin sagt fullt ut.

  Då säger du: Touché! Och sedan stänger du dörren.

 • Svearikes

  Mycket väl skrivet Mr Friberg!

 • Helmer_Bryd

  Tack för peppande och tips. Naturligtvis ska detta övergrepp mot vanligt folks yttrandefrihet bemötas med att vi alla lägger in ytterligare en växel i kampen mot medie-/politikeretablissemanget.

  • Daniel Friberg

   Helt rätt inställning. Nu när vi alla ändå är ”kartlagda” av dessa skämt till ”journalister” (som snarast framstår som en genusmedveten, HBT-certifierad mjukisversion av Stasi) finns ju heller inget att riskera längre. Så det är bara att köra hårt. 😉

 • Felicitasss

  ”Tänk på att detta är ett snabbt övergående fenomen, att hela
  historien snart kommer att falla i glömska, och att ingen människa
  kommer att förfäras av vad ni skrivit bortsett från den alltmer
  sektliknande Södermalmsvänstern på tidningsredaktionerna. Låt under inga
  omständigheter dessa illvilliga, skadeglada föredettingar uppnå sina
  mål och skrämma er till tystnad. Fortsätt att kritisera
  vansinnespolitiken – helst i dubbelt så stor omfattning som tidigare.

  Låt dem inte vinna.”

  – AMEN! 😉

  Dessa desperata sektmänniskors tid är snart förbi tack och lov!

  Gud välsigne dig och de dina Daniel!

  • Daniel Friberg

   Precis, deras tid rinner snabbt ut, därav desperationen i deras senaste tilltag. Tack för dina uppmuntrande ord. 🙂

 • louislegrand

  Hear! Hear!

 • Som doktor (i matematik förvisso men jag utökar mina befogenheter idag – det är min rätt att definiera mig själv som vad jag vill) har jag satt en DIAGNOS på samhällsklimatet och hjärntvättens fanbärare. Här är den:

  * Påtaglig instabilitet i självbild samt allvarliga dissociativa symptom i form av upphävd identitetsupplevelse – det här är för övrigt också själva slutmålet.

  * Uppluckrad associationsförmåga samt affektiv avflackning med apatiska tendenser, utom vid stora genus- och journalistkonferenser då deras självbild exciteras till ett ögonblick av inbillad handlingskraft och storhetsvansinne.

  * Substansrelaterad akut störning till följd av intag av narkotiska preparat – huvudsakligen sin egen propaganda.

  * Bipolär sjukdom med blandepisoder av samtidig mani och depression, sk mixed state. Inte att förväxlas med det mixed state som utgör en viss typ av odefinierbar gränsöverskridande identitet och som är standard idag.

  * Förskjutet expansivt grundtillstånd åt vänster med stämningskongruenta psykotiska symptom.

  * Schizoaffektivt syndrom av blandad typ med tydliga inslag av rösthallucinationer från Marx.

  * Biologiskt betingad förvirring samt kronisk tomhetskänsla som bottnar i tomma intet
  – samma mentala tomma inte som de aktivt arbetar för att skapa åt alla andra.

  * Saknar i normalfallet (hur normalt det nu är att vara så här sjuk) sjukdomsinsikt, självinsikt och framtidsutsikt.

  * Schizoid personlighetsklyvning där varje varje personlighet uppfyller alla ovanstående punkter.

  * Cyklisk suicidalitet – med topp under valår.

  Det stämmer väl ganska bra med era observationer också, eller? 🙂

  • Rosenhane

   Suverän diagnostik Tanja, Vill gärna tillägga:

   * En bokstavskombination som omfattar hela alfabetet minus bokstäverna I och Q.

   kram 😉

  • Ah, doktor Bergkvist. Trevligt att du hedrar motpol med ett besök. Och, ja, det stämmer mycket bra med hur saker och ting ter sig från min utsiktspunkt. Har du gjort i ordning en hink smutsigt vatten om någon mobbande journalist får för sig att göra ett hembesök?

  • Sintram

   😀

   Härligt Tanja!

  • pellelu

   Till råga på allt finns där troligen även en hel hög med undanträngda barndomsminnen. Man ser hur det ligger och bubblar under ytan.

   Bäst att kalla in hela sätergänget och helst också Kvasten själv.

 • MichaelNordlind

  Borde det inte kunna finnas en motsvarighet till Aghoris här i Norden, som skulle kunna vara lite av en egen kast, som transcenderar gränser och normer men behandlas med respekt och ses som en del av ett Traditionellt samfund? Kan man även spåra kopplingar till Dionysos och dylika gudomer? Och kan man väva in nyttjandet av sinnesförändrande preparat i detta rituella sammanhang?

  • Vaerulv

   Det skulle vara intressant om en sådan kult etablerades i Norden. Vissa teorier spekulerar faktiskt i att de forntida Óðinnkultiska mannaförbunden utformade sina esoteriska ritualer efter allfaderns metoder. Om dessa teorier skulle bekräftas skulle det med andra ord påvisa starka antinomianistiska influenser hos de praktiserande Óðinnkultisterna.

   Nu min kunskap rörande Dionysoskultens metoder inte den bästa, men Dionysos sammankopplas ju med vansinne, som i sin tur representerar de sublima (alogiska) elementen som för de mundana sinnena är okända eller odefinierbara. In vino veritas, som man säger. Man kan med andra ord säkert hitta vissa intressanta paralleller om man letar.

   Givetvis. Brukandet av sakrala, sinnesexpanderande örter och svampar i schamanistiska eller ceremoniella samband är dokumenterad kunskap, även inom den norröna seden.

 • olakrona

  Detta är visserligen en nyhetsanka!
  Men lite intressant vad det skulle gå att åstadkomma med bevakning ifrån försvar ock´h myndigheter!

 • kenta06

  Gött mos! Folk är jävligt trötta på den svenska ankdammen där åsiktsförbudet är en del av vår vardag. Dessa snaskiga åsiktspoliser som konsekvent bortser från att den övervägande majoriteten skribenter och inlägg på Avpixlat har en resonerande och verklighetsbaserad syn på invandringsfrågor.

  De är bedragare helt enkelt!
  Enbart värd allt tänkbart förakt i sin småaktiga jakt på den som vågar tänka en egen tanke..,

 • Om alla följt dina råd och bett alla reportrar att dra dit pepparn växer och säga ”Ingen kommentar” samt smälla igen dörren som du skriver – då hade de inte haft ngt scoop hur mycket de än smyger runt husknutarna. Om de inte får ngn respons så har de inget ju. Hoppas folk följer dina råd – det är ju ändå ca 6.150 pers kvar väl. 🙂

  • Daniel Friberg

   Exakt. Och med tanke på den oväntat stora spridning den här artikeln börjat få, kommer förhoppningsvis många fler av de utsatta få chansen att ta del av mina konstruktiva tips. 🙂 Dessa principer borde för övrigt vara allmängiltiga framöver när man handskas med ”journalister” från Expressen och de övriga medier som deltar i åsiktsförföljelserna.

 • dandyduck

  Skapa ett konto under fingerat namn, använd tex roboform för att skapa
  och spara långa lösenord, minst 20 tecken (gärna 35-50). Registrera med
  en totalt anonym E-post tjänst, som denna ”engångs epost tjänst” http://www.nowmymail.com/index
  Du är nu helt anonym och väldigt svår att spåra! Endast polisen kan via
  domstolsbeslut spåra IP-adressen till ditt namn. Använd en VPN-tunnel
  för att ytterligare försvåra även detta steg.

 • gravaren

  Jag vill att Jim Olsson utses till Årets Svensk 2013!

  http://youtu.be/UVsxiduzRAk

  • loofon

   Gå nu istället in och släpp kommentarerna på din blogg!

   • Ha ha ok, ska, antar du fastnat i kön? Sorry, fixar detta nu! 🙂

    • loofon

     Tack Tan. Tanja ;o)

 • Någon här hade skrivit en kommentar om anonymt IP som försvann just när jag skulle posta ett svar. Att den som vill köra anonymt IP kan spåras även efter anonymisering, efter domstolsbeslut. Det stämmer inte – man kan köra Mullvad – då postar man kontanter till Chalmers under kontantbetalning: https://mullvad.net/sv/

 • Daidalos

  Den f.d maoisten och medlemmen i Pol Pots fanclub Robert ”Robban” Aschberg har nu än en gång dragit ut på korstäg.
  Denna gång är det dock inte mot kapitalet som striden gäller utan mot personer som i Robbans värld gjort sig skyldiga till tankebrott, hatbrott och näthat men framförallt för att de inte delar Robbans åsikter.
  Robban skulle på 70-talet göra revolution i Sverige. Det var modernt att göra revolution.
  Den som inte tyckte som Robban brännmärktes som Bucharinist, revisionist, kontrarevolutionär och vitgardist. Efter revolutionen så skulle Robbans folkdomstolar ta hand om slikt följe.
  Men revolutionen gick å sta och vinden började blåsa i en annan riktning. Genast förstod vår hjälte att det var dags att byta färdriktning och anpassa sig till dom nya tiderna.
  Nu blev det nyliberalism och privat entrepenörsanda för hela slanten och glömt var allt tal om arbetarklassens beväpning och ”proletariatets diktatur.” Här fanns det ju plötsligt en massa pengar att tjäna.
  Som den sanningssökare Robban är så jagar han nu tillsammans med den sk. Researchgruppen dissidenter på nätet så det står härliga till.
  Särskilt eftersökta är personer med främlingsfientliga och rasistiska åsikter.
  Med främlingsfientlighet menas allt som överhuvudtaget andas kritik mot den rådande immigrationspolitiken.
  Du får naturligtvis i sann Demokratisk anda ha vilken åsikt som helst bara denna inte stör sinnesfriden hos känsliga PK-andar.
  Rollistan är besatt och kättarna uppförda på index. Det återstår bara att fylla i detaljerna.
  Slutligen några ord från Britta svensson på Expressen: ” Det är viktigt för den ´mentala hälsan`i det här landet att sådana här samband blir utredda. Det är inte folket som gör sina röster hörda på många nätsajter, utan en liten, extremt aktiv grupp med extrema åsikter.”
  Den mentala hälsan var det, ja.

 • Helena Palena

  Suveränt! Vilka begåvningar det finns! 🙂

 • Gassner

  Fantastiskt bra råd. Tack!

 • Mycket bra idé att släppa anonymiteten, det är bara att ändra sitt befintliga disquskonto.

 • Detta var ju lite oväntat – Bjurwalds kommentar om att det Expressen gör faktiskt är kontraproduktivt: http://www.medievarlden.se/vi-ar-de-onda

  • Ja, ser man på. När t o m den yttrandefrihetsfientliga Bjurwald inser att det här är problematiskt, då är det onekligen illa. Mitt favoritcitat från hennes artikel: ”nätradikalerna känner sig (i viss mån befogat) åsiktsregistrerade”. Researchgruppen/AFA/Expressen kartlägger invandringskritiker medelst dataintrång, och ”vi känner oss åsiktsregistrerade”. Den storsinta Bjurwald erkänner att det ”i viss mån” är befogat. Men bara ”i viss mån”… 😀

 • Taunus77

  Grymt bra!!!

 • Kvaser

  Riktigt bra skrivet!

 • Fredochtrygghet

  Det var en riktigt bra lista. Jag gillar punkt 2 särskilt mycket, men hinken ska nog innehålla röd målarfärg.

  • Varför inte även urin? Dom har ju ändå pissat på oss, så det är väl bara poetisk rättvisa om dom får igen med samma mynt?

 • Bossebuss

  Tack Daniel! Det var upplyftande och modhöjande och tipsen ska jag kopiera och försöka vidarebefordra till vänner och bekanta. De är också ett bevis på det STASI-land som Sverige allt mer börjar bli. Jag funderade på att skaffa mig något sorts krypteringsskydd när jag är ute på nätet och skriver mina mejl. Känner dock inte till något, utan väntar till jag får något tips.
  Jag tillhör just en av alla de som förlorat mitt jobb på grund av min kritik mot den förda migrationspolitiken, men idag är det inte lönt att göra något för jag har blivit pensionär. Det är alltså några år sedan.
  Men det finns säker yngre som blivit utsatta för samma sak, som kan behöva din hjälp och de kan vara tacksamma att det nu finns någon som kan ge förse dem med ett nätverk som kanske kan ge något råd?

 • 2013bigbrother

  Tack

 • nummerkonto

  Ett stort tack till herr Friberg för att ha skrivit denna artikel!

 • Thomas_Mattsson

  Bra skrivet.

 • Fem över tolv

  Väl talat!

 • Grisselman

  Ytterligare ett tips, begär legitimation från den/de som besöker dig. Då vet du exakt vem du har att göra med, inled trevligt så journalisten tror han kan få sitt scoop bara han påvisar att han faktiskt är nnn från Expressen. Fota gärna legitimationen med din smartphone.

 • Folklig

  Underbara tänkande varelser som florerar här. Även riktigt bra tips Daniel.

 • jimolsson46

  Tack för julgruppen och goda råd.
  Mitt fall ser bra ut.

  Flera anmälningar under utredning.
  Som Daniel skriver;
  Never give up, never surrender.

  • William Lisp

   Hjälte är bara förnamnet!!

 • Benny Rauk

  Jag är INTE Jason, en bortskämd liten slyngel uppvuxen i den akademiska övre medelklassen i Lund. Han har aldrig upplevt rasism, han har lekt runt i en skyddad verkstad i studentstaden omgiven av ryggdunkare och rövslickare.

  JAG ÄR SVENSK, jävligt svensk med dokumenterade rötter sen 1200-talet.

  Jag är Charlotta.

 • André Iskra Jönsson

  Jag önskar att fler hade samma mod som Charlotta. Det krävs att människor vågar ställa sig upp och markera innebörden av den nationella identitet i ett Europa där geografiska gränser suddas ut som kulturella markörer på kartan, och där den västerländska världsbilden i skriande takt får ge efter för en postmodern diskurs där sedan länge konkreta kärnvärden ges en relativ innebörd.

  Det är det absoluta slutet på vår högkultur, den kulturella miljö vi fortfarande iaf till viss del känner igen oss i, när vi ger bort hegemonin över sanningsbegreppet till främmande folkslag. Spenglers profetia tycks tyvärr slå in.

 • EvigtRegn

  Vi skriver Fredrik Reinfeldt på ett papper och klistrar ett fotografi på oss själva bredvid namnet. Pappret säger att vi är Fredrik Reinfeldt, då måste det vara så.

  De blir konfunderade vid regeringskansliet när vi är där för att kvittera ut vår statsministerlön. Den kom ju aldrig in på våra konton och vi är Reinfeldt. När vi skriver autografer utanför riksdagen blir folk besvikna. Vi förstår inte varför. Vi är Reinfeldt. När vi utlovar förändring, att Moderaterna numera ska vara ett parti med traditionalistiska och identitära värderingar, då blir vi ignorerade.
  Vi är Reinfeldt.

  Jag har tappat bort mitt papper. Är jag då Reinfeldt? Kanske inte. Sätter mig ned för att tillverka ett till. Jag är Reinfeldt. Vi är Reinfeldt.

 • Kalmarnyckel

  Trevligt att du skriver på Motpol Patrik. Jag är osäker på hur många svenskar som känner till den egentliga historien om Miljöpartiet. Du kanske inte heller gör det så jag ska berätta den lite kortfattat. Någon gång i början 1980-talet var f.d. TV-hallåan Gun Hägglund på väg att bilda ett miljöparti. Hon var seriöst miljöengagerad, gillade friskvård, en ren natur, hälsosam kost och värnade om landsbygden. Det var värderingar som många svenskar delade och delar än idag. När Dagens Nyheter fick nys om att hon var på väg att bilda ett parti som hade sunda (svenska) värderingar så slog redaktionen och ägarna ihop sina kloka huvuden. Eftersom DN aldrig har gillat svenska värderingar så beslutade man sig för att styra in miljömedvetna väljare åt ett annat håll. Man gav stöd åt Per Gahrton som höll på att bilda ett extremliberalt ”miljöparti” och gav partiet systematisk uppmärksamhet medan man samtidigt teg om Gun Hägglunds planer. Det slutade med att DN:s massiva kampanj till stöd för Gahrtons parti slog ut möjligheten för Hägglund att bilda ett miljöparti. Per Gahrtons parti blev en produkt av DN och ett antal vänsterliberaler som tillsammans skapade ett parti för globalister. De ville bara fånga upp ett väljarsegment och göra dessa väljare till goda internationalister istället för goda Sverigevänner. Om Gun Hägglund skulle ha lyckats med att bilda att parti så hade detta parti varit Sverigevänligt miljöparti. Men även om hon hade lyckats bilda ett parti så kan vi med facit i hand (när vi ser hur det går för andra partier) gissa oss till att det partiet med DN:s hjälp hade inflitrerats av liberaler samtidigt som DN skulle ha hängt ut och stigmatiserat de mest Sverigevänliga elementen i partiet.

  DN vet att de flesta är känsliga för kritik och lätt pudlar, avgår eller tvingas avgå om de uttrycker Sverigevänliga värderingar. Den känsligheten utnyttjar DN till fullo för att försöka styra den politiska utvecklingen åt ett visst håll. Att inte göra eftergifter för media är därför extra viktigt i en tid när vi vet hur media försöker påverka den allmänna opinionen. Att stå fast vid sina värderingar (som du har gjort) är hjältemodigt i en tid där feghet och hyckleri blivit så vanligt.

  • Patrik Ehn

   Tack för den kompletterande historien om Gun Hägglund. Naturvård, friskvård, hälsosam kost och livsstil samt värnade om landsbygden är naturliga beståndsdelar i svensk nationalism och nordeuropeisk radikalkonservatism. Per Gahrton kom ju från vänsterliberala folkpartiet, och då blev dessvärre Miljöpartiet som det blev.

 • MICKEYM0USE

  Bra Patrik.
  Fortsätt med dina artiklar. Svensken behöver Upplysning mer än något annat just nu.

  • Patrik Ehn

   Tack!

 • Reaktion

  Nu är ju MP inget naturvänligt parti egentligen, eftersom det ofta visat sig sakna elementära kunskaper om ekologi, något som andra skribenter påtalar härnedan och som likaledes tas upp här:
  http://www.motpol.nu/johnjarvenpaa/2013/12/20/var-tid-pa-jorden-2/

  Om det ska dröja 20 år innan SD åter lyckas bli partiet det en gång var, det du kallar ett ”nationaldemokratiskt mittenparti med ekologisk grundsyn”, så hinner ju MP röja runt med både miljön och kulturvärdena. Således måste den ekologiska aspekten upp på tapeten långt dessförinnan.

  • Patrik Ehn

   Under Torbjörn Fälldins ledning hade Centerpartiet ett stöd på runt 25% på 70-talet. Det bästa för Sverige och svenskarna hade varit om centern redan då hade anammat Sven-Olle Olsson invandringspolitiska linje. Då hade Centerpartiet kunnat hålla ställningarna och säkert regera landet på ett vettigt sätt.
   Fälldin stod för en grön konservatism med en djup förståelse för vår natur- och kulturmiljö som kanske bara ett parti som har sina rötter i bonde- och landsbygdsrörelsen kan göra. Om centerrörelsen hade slagit vakt om sitt natur- och kulturkonservativa idégods så hade vi varken behövt SD eller MP.

   • Reaktion

    Bara en liten undran: ”…så hade vi varken behövt SD eller MP.” Om du instämmer i att MP bidrar till att undergräva kulturkonservativt idégods, vilket i sin tur innebär att partiet bidrar till en norm- och rotlöshet (det du kallar alienation) som folk fyller med meningslös konsumtion som inte är bra för miljön, så följer att partiet inte behövs. Eller?

    • Patrik Ehn

     SD är ett kulturkonservativt parti och MP representerar den naturkonservativa hållningen. Det tragiska är att partierna är ovilliga att anamma den andres konservatism. Sverige behöver en rörelse som är både och. Centerpartiet hade kunnat vara denna kraft.

 • Wilhelm

  Det var mig en mycket stor glädje att få se ditt namn på en politisk artikel igen! Ända sedan Folkhemmet 031 blev inaktivt så har det blivit tragiskt ovanligt att få läsa skrifter av dig, som jag ändå ser som en av vår tids mycket, mycket få genuina nationalistiska ideologer.

  Väl skrivet, Patrik. Fortsätt gärna så!

  • Patrik Ehn

   Tack Wilhelm! 2014 blir året då jag fattade pennan igen 🙂

 • Wilhelm

  Den här artikeln minns jag. Förmodligen för att den tilltalar något som ligger i den sanna svenska natursjälen, vilken är sammanknuten med vår nationella identitet. Vad tror du, Patrik, om möjligheterna att hitta tillbaka till en starkare landsbygd som genomsyrar landet i helhet? Det känns för mig som om det är det enda sanna hoppet att vända den ytliga och dekadenta utveckling som de överglobaliserade städerna främjar.

  Hursom, en mycket bra text. Väl skrivet!

 • C.E.

  Jag håller med till 100%.

 • Per på backen

  Ditt stycke som handlar om ”mjuktotalitarism” i Sverige är något som jag har haft i min tankevärld i några år nu.
  Det är upplyftande att fler har denna uppfattning av det samtida Sverige.
  En synonym till detta begrepp är också ”demokratur”.
  Min medvetenhet om detta tillstånd gör att jag ligger ”lågt”. Det är den enda möjligheten till överlevnad som social människa.

 • Hans von Memel

  Kan man ens med demokratiska medel få bort denna liberala och marxistiska cancer som plågar oss? Ser inte ut som det. Lite fascism kanske är precis vad vi behöver.

 • Hans von Memel

  Kan man ens med demokratiska medel få bort denna liberala och marxistiska cancer som plågar oss? Ser inte ut som det. Lite fascism kanske är precis vad vi behöver.