Yta och sken – Harvey och Hollywood

Aktuellt, Feminism, Ideologi, Inrikespolitik, Kultur, Metapolitik, Politik, Rekommenderat, Samhälle

 • 17
  Delningar

Sedan början av oktober har Hollywoodmogulen Harvey Weinstein pekats ut som både våldtäktsman och annat av flera skådespelerskor som arbetat med honom. Den bild som framträtt i artiklar i bland annat The New York Times och The New Yorker är allt annat än sympatisk, Weinstein har enligt den satt i system att utsätta unga kvinnor för övergrepp. Bland annat ska han ha bjudit in dem till möten med flera deltagare, deltagare som sedan på en given tidpunkt lämnat mötet så att flickorna lämnats ensamma med Weinstein. Det hela tycks ha varit känt i Hollywood under decennier, men Weinsteins makt har gjort att ingen velat riskera sin egen karriär genom att hänga ut honom (även om detta kunde varnat hans offer). Tvärtom finns det tecken på att tidigare reportage genom påtryckningar lagts ned, bland annat Matt Damon pekas ut som en av de som ”ställt upp” för att skydda Weinstein.

Hollywood tycks kort sagt dras med djupt rotade problem. Weinstein är inte ensam om beteendet, bland annat Polanski och Allen har tidigare också kopplats till osunda beteenden. Elija Wood har beskrivit Hollywood som en plats med ett allvarligt ”pedofilproblem”, John Travolta påstås ha beskrivit liknande beteenden riktade mot manliga skådespelare. Även om det är positivt att många nu gått ut och berättat om Weinstein bör vi också notera att samma människor länge hållit tyst, trots att de borde kunnat anta att fler unga kvinnor skulle falla offer för honom som följd av det, enbart för att skydda sina egna karriärer. Bilden av Hollywood som träder fram är osmickrande. Samtidigt är detta alltså den miljö som producerar en avgörande del av vår civilisations populärkultur. Var och en kan själv dra sina egna slutsatser av detta, och vad det innebär för oss. Det hela kan liknas vid en själslig röta. Samtidigt skulle avslöjandena om Weinstein kunna underlätta för den som vill rikta mer fundamental kritik mot Hollywood, även om sådan kritik som bekant bör åtföljas av alternativ, av eget kulturskapande.

Yta och sken

Med utgångspunkt i John Glubb kan man säga att den amerikanska stormakten befinner sig i dekadensens fas, den sista fasen innan en stormakt faller sönder eller går under. Weinstein med flera blir då begripliga, för förebilderna under en sådan fas är kändisarna snarare än krigarna, de visa eller några andra. Och bakom kändisarna står de som kontrollerar kommunikationsmedlen/kulturindustrin, de som gör kulturen till en vara. Många feminister kommer använda Weinstein som exempel på patriarkatet, en mer rimlig tolkning är att det handlar om ett superpatriarkat där små grupper av män, och en och annan manhaftig kvinna, behandlar både män, kvinnor och barn illa. Det kanske det för övrigt alltid har gjort.

Våra förfäder såg med förakt på sin tids ”kändisar”, i Västgötalagen heter det som bekant ”varder lekare slagen, skall det alltid vara ogillt”. Förklaringen till detta är att deras världsbild byggde på att vara snarare än att imitera, vara snarare än sken. Att den som kan imitera andra och spela känslor skulle vara ett föredöme var dem främmande, det säger sig självt att en sådan människa mycket väl kan vara tom eller rentav sjuk. I vår sen- eller postmoderna era har denna insikt istället ställts på huvudet, vi beundrar människor för roller de spelat eller för att andra beundrar dem. Att denna människotyp mycket väl kan välja att kalla sig feminister trots att de egentligen är våldtäktsmän skulle knappast ha förvånat våra förfäder, kan i förbigående nämnas.

#metoo

Hollywoods pedofilproblem säger alltså viktiga saker om vår civilisations problem, om hur yta och sken kommit att hamna i centrum och hur psykopater och narcissister i samma veva vunnit betydande makt. Man kan här tala om fejksamhället, med fejkbarn, fejknyheter, fejksvenskar, fejkfeminister och mycket annat, men till detta återkommer vi. I kölvattnet efter Weinstein har fler mäktiga män i media anklagats för liknande beteende, i Sverige bland annat Fredrik Virtanen, Jan Guillou och Martin Timell. Timell tycks främst vara någon som kastas åt vargarna för att rädda Virtanen och för att kopplingen ”rasism + homofobi + sexism” ska kunna göras snarare än bara ”sexism + feminism”, men det hela är intressant. Det är positivt att etablissemanget förlorar legitimitet, vilket givet medias hantering av det hela blir resultatet (anonyma kommentatorer på internet hängs ut med namn och bild, Virtanen blir ”Aftonbladetmedarbetaren”). Det hela är samtidigt ett allvarligt slag mot ”kulturmannen”, vilket innebär att en ny generation av unga feminister kommer flytta fram sina positioner (detta kan ha varit avsikten från början). Den motbjudande praktik som avslöjats bör oavsett vilket ha konsekvenser, Sverige behöver dessutom en debatt om våldtäkter och deras koppling till makten (oavsett om det handlar om feministiska kulturmän eller våldtäktsepidemier). Här kan aktivt metapolitiskt arbete spela en viktig roll, för media kommer försöka styra det hela till att handla enbart om ”män”. En positiv effekt av det hela kan också bli en debatt kring varför en del mäktiga män med tveksam praktik kallar sig feminister, man behöver inte vara psykolog för att ana att ”kapten Klänning” kanske bara var toppen på ett isberg.

Att kräk kontrollerar vår kultur och vår media är ett allvarligt problem, och detta kan bidra till att de förlorar mycket av sin legitimitet. Det är positivt både för vår civilisation och för de unga kvinnor, män och barn de förgriper sig på. Men för att detta ska vara möjligt måste människor se verkligheten bakom det glättiga skenet, och för detta krävs metapolitiskt handlande.


 • 17
  Delningar
 • MICKEYM0USE

  Att vi befinner oss i ett sluttande plan med ökad dekadens och moraliskt förfall står utom allt tvivel. Men det gäller såväl män som kvinnors beteenden. Alla vill vara Hefner eller Borgia och det beror ju på att folkets pumpats med amoralitet allt sedan 60-talet.
  Det språkbruk tjejer har idag är oppassande på samma sätt som det är det på killar.

  Denna artikel beskrev det djupare, antagna, psykologiska spelet bakom Weinstein.
  http://www.theoccidentalobserver.net/2017/10/18/harvey-weinstein-on-jews-and-the-shiksa/

  Tidigare har ju också Motpol levererat betraktelser över just filmindustrins porträtt av onda och goda. Från de blonda nazisterna i 60-talets filmer till Holocausticeringen med idel blonda kvinnor som visar ondska eller lössläppthet i kontrast till de brunögdas godhet. Från Rutger Hauer i BladeRunner och idel blonda kalla, sexuella blonda kvinnor som våldtas, styckas mördas samtidigt som de mördar själva.
  Det finns något sjukt i detta som går att spåra till ”shiksa”.

  Weinstens företrädare hette Goldwyn, Mayer, Zanuck, Warner – alla sexförbrytare.
  Att det pågår en underminering av Västerlandet borde var och en förstå ganska snabbt.

  Vad värre är att de höga apostlarna på Aftonbladet, Svt och Expressen som skuldbelagt alla män (istället för MENA-invandrarnas våldtäktsorgie), som jagat oppositionella och vurmat för massinvandring bettet sig som svin mot unga kvinnor. Och dessa unga kvinnor tar skiten???. Obegripligt men sant. Så fungerar de i totalitära sammanhang – underkasta dig eller dö.

  Nu väntar jag bara på hur Aftonbladet ska förklara mörkningen som skedde under förre chefredaktör Jan Helins säkra styrning…
  Och om SVT kan förklara den kultur som råder på företaget där några i majoriteten kvinnliga chefer håller sig med manliga drönare. Inte konstigt om männen tror att det är fritt fram ”neråt” i hackordningen…

  • zeno

   har full förståelse för att tjejerna inget säger – i vart fall innan de blivit lite äldre o erfarnare – ”av skadan blir man vis” – som ordstävet säger

   första gången jag blev tillfrågad om jag mot ersättning ville gifta mig(ingå SKENäktenskap) med en utländsk kvinna mot en ganska rundlig pekuniär ersättning blev jag oerhört konfunderad – jag kunde för mitt liv inte fatta hur personen ens kunde komma på tanken att J-A-G skulle vara med på sån skit

   i mitt grubbel över vad som timat(hade fram tills dess tyckt personen var ok) dök tanken upp att det kanske var så att det var jag som sagt eller gjort något som gjort att personen kanske missuppfatta mig och därför ställt sin fråga

   sökte men fann inget – nästa galna tanke var att jag kanske OMEDVETET skickat ut signaler som gav intryck av att jag skulle vara ”liberal” – och då kunde ju i så fall kanske inte frågaren lastas

   men som sagt – man lever o lär och idag när flumskolans hjärntvätt äntligen lossnat förstår jag ju att krypto/marxismen skapar trasiga samhällen och att därför alltför många individer blir så pass desperata att de bara kör på och konsekvenserna(om det ö h t blir några) tas efterhand(”rösta på oss så ska vi ta itu med de utmaningar vi själva skapat” – men dumsvenne vakna för fan upp nångång o fatta att etablissemanget inte sågar av den gren det sitter på)

   ps
   SD eller DÖ 2.018 – valet är givet

   • Innan du bestämmer dig för att lägga en röst på SD borde du läsa om Bieler-planen på Nordfront. Vilket ger förklaringen till att SD blivit mer PK över åren. En röst på SD är i sanning en bortkastad röst. Rösta hellre på Mp eller F! så går förfallet åtminstone snabbare.

    • zeno

     ok

     men möjligheten till en fraktions-strid som leder till ett nybildat utbrytar-parti som samlar så pass många riksdagsledamöter så att man inte riskerar åka ur vid nästa val minskar ju mindre SD är från början – minns att VPK bildades som utbrytning ur SAP

     om vi använder schablonen ”80 20” så kan vi om vi höftar till det se att ”80 20” behöver ge ett valresultat på över 25% för SD 2018 – på ett ungefär

     bryter sig ”20” ur o bildar parti efter SD fått 25% i riksdagsvalet så utgör i så fall väljarunderlaget 5%(20%(=en femtedel) av 25%) – det vill säga 1 procentenhets marginal till riksdags-spärren

     bryter sig ”20” ur o bildar parti efter SD kommit in o sitter i riksdagen med 30% så utgör i så fall väljarunderlaget 6% – det vill säga 2 procentenheters marginal till riksdags-spärren

     svårt att få med sig folk om de inte kan se tillräckligt stora chanser för att lyckas nå framgång – svenne i gemen är
     ”en försiktig general” – omyndigförklarad av maktens kreatur och dessutom invaggad i en falsk trygghet av den marxistiska propagandan/hjärntvätten som ju börjar redan på dagis

     dessutom kan jag inte se att lite arbetskrafts-invandring från polen, ungern eller finland skulle vara något större problem – tvärtom kan de nog utgöra en välbehövlig och sund motpol på kafferasten när LOs ”informatörer” försöker sprida sitt gift och/eller åsiktsregistrera sina ”arbetskamrater”

     så jo – SD eller DÖ 2.018 – valet e skitenkelt

     ps
     såg du att några moderutter vill sätta in militär i de svenska no go-zonerna? – så ännu är det nog lite för tidigt att ge slaget förlorat vid valurnorna

     länk
     http://www.friatider.se/moderaterna-s-tt-bev-pnade-milit-rer-i-f-rorterna

     • Patria

      Polen, Ungern, Finland, Tyskland, Afrika. Muslimerna kan nog också skapa en liknande motpol. Men var går gränsen?

     • zeno

      inne i varje individ – du tycker kanske att det är ett jävla idiot-svar men jag ska låta någon som kan formulera sig förklara tydligare – nota bene ”…sin fristad det har i ditt bröst…”

      ”Det eviga.

      Väl formar den starke med svärdet sin värld,
      Väl flyga som örnar hans rykten;
      Men någon gång brytes det vandrande svärd
      Och örnarna fällas i flykten.
      Vad våldet må skapa är vanskligt och kort,
      Det dör som en stormvind i öknen bort.

      Men sanningen lever. Bland bilor och svärd
      Lugn står hon med strålande pannan.
      Hon leder igenom den nattliga värld
      Och pekar alltjämt till en annan.
      Det sanna är evigt: Kring himmel och jord
      Genljuda från släkte till släkte dess ord.

      Det rätta är evigt: Ej rotas där ut
      Från jorden dess trampade lilja.
      Erövrar det onda all världen till slut,
      Så kan du det rätta dock vilja.
      Förföljs det utom dig med list och våld,
      Sin fristad det har i ditt bröst fördold.

      Och viljan, som stängdes i lågande bröst,
      Tar mandom, lik Gud, och blir handling.
      Det rätta får armar, det sanna får röst,
      Och folken stå upp till förvandling.
      De offer du bragte, de faror du lopp,
      De stiga som stjärnor ur Lethe opp.

      Och dikten är icke som blommornas doft,
      Som färgade bågen i skyar.
      Det sköna, du bildar, är mera än stoft,
      Och åldern dess anlet förnyar.
      Det sköna är evigt: Med fiken håg
      Vi fiska dess guldsand ur tidens våg.

      Så fatta all sanning, så våga all rätt,
      Och bilda det sköna med glädje!
      De tre dö ej ut bland människors ätt,
      Och till dem från tiden vi vädje.
      Vad tiden dig gav må du ge igen,
      Blott det eviga bor i ditt hjärta än.

     • Patria

      Idiotsvar vet jag inte precis, nationalidealistiskt svärmeri i all ära – till och med när en prästjävel kokat ihop den. Men kanske blir den relevantare i sammanhanget under en något utförligare förklaring?

     • Patria

      kokat ihop det

     • zeno

      anade att andemeningen kanske skulle gå förlorad – men kanske såhär istället då – ”det spelar ingen roll om katten är svart eller vit – det viktiga är att han fångar råttor”

      din fråga ger mig vibbar av – ”men vem är egentligen japan?”

      det beror naturligtvis på vilken aspekt som avses och dessutom på vem som tillfrågas

      men du har kanske inte hört talas om 30-åriga kriget – eller för den delen – konflikten mellan shia o sunni

      specifikt vad gäller arbetskraftsinvandring bör man ta i beaktande att många utbildade svenskar – t.ex sjuksköterskor o tandläkare – drar utomlands för att undkomma de KONFISKATORISKA nivåerna på svenska skatter(pomperipossa fick betala 102% – dvs 2% mer än vad hon tjänat)

      deras antal behöver ersättas på något sätt – inte alla jämlika jämlikar klarar de absoluta krav utbildningar till riktiga yrken ställer

      många vill då lägga ribban på marken så att alla kan ta sig över men jag tillhör inte dem – tvärtom hoppas jag att skriftlig studentexamen återinförs så snart som möjligt

     • Patria

      Vem som tillfrågas är för mig egalt, det är ändå jag själv som besravar frågan.

      Jag är för dessa ”konfiskatoriska” skatter, det är så samhällen byggs upp. Och oavsett om du har rätt eller ej vad gäller arbetskraften ska denna arbetskraft inte ersättas med någonting. Låt dem löpa – hoppas att deras svenska utbildning saknar giltighet dit de försvinner.

     • Patria

      besvarar

     • Kommer aldrig att rösta på sionistpartiet fler gånger. Antingen blir det soffan eller NMR bara för att jävlas med systemet.

     • zeno

      förstår hur du känner – har ”proteströstat” själv men bara delvis – för att skicka en signal – oklart om någon hört, sett eller brytt sig dock

      att stanna hemma innebär endast att den uteblivna rösten gynnar det parti som blir störst

      tänk på att du har 3 röster – en till riksdagen, en till landstinget o en till kommunen

      gör som jag o proteströsta med den ena rösten och sen rösta på ditt ”riktiga” parti i kommunvalet – kommunen är den politiska församling som är närmast dig och som du enklast kan ta kontakt med

      mycket av det riksdagen gör är bara att genomföra bryssel-sovjetens ukaser – bara SD (av riksdagspartierna) som vill gå ur den europeiska umman

      ps
      såg du att KD vill sätta in polis i sveriges flummigaste skolor?

      länk
      http://www.friatider.se/nytt-f-rslag-vill-se-poliser-i-st-kiga-skolor

   • MICKEYM0USE

    Helt enig.

 • zeno

  tarantino säger sig haft mer än andra-hands uppgifter och idkar lite klädsam och karriär-främjande ”själv-kritik” – om jag läser/tolkar utrikiskan rätt

  verkar enligt media-skriverierna nu som om ”alla andra” borde ha agerat o gjort nåt åt det ”alla” visste

  länk
  http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/10/19/quentin-tarantino-harvey-weinstein-allegations-knew-enough/

  https://www.youtube.com/watch?v=hajBdDM2qdg

 • craicher

  Du glomde at saga vilken stam Weinstein och Co. tillhor. Detta ar ingen slump och har pagott i 2000 ar.

 • craicher

  Vara farfaderna vardade oss. Men vi tycke om at vara dekandant.

  http://www.gutenberg-e.org/langdon/images/fullsize/c2-1-boycott-the-movies.jpg

 • Parsifal

  Ledarskribenten som blev hållen om ryggen. Artikel av Fnordspotting: https://fnordspotting.blogspot.se/2017/10/ledarskribenten-som-blev-hallen-om.html

 • Patria

  Denna sorts galtar är givetvis en sida av problemet – men också att kvinnor förväntas uppträda som luder i den mediala offentligheten. Att män ständigt ska behöva utsättas för sexuella provokationer betraktas som en självklarhet.