Centvrion – Riding the Tiger

Okategoriserade

De bistra herrarna bakom weblogg Oskorei är inga större vänner av power metal, men flera band i genren är vänner av nordisk hedendom och mytologi. Ett fascinerande exempel på att det ibland går längre än så, och inkluderar ett intresse även för Julius Evola och revolten mot den moderna världen, finner vi hos det italienska bandet Centvrion.

Med album betitlade bland annat Rise of the Empire anar man ett intresse för den romerska traditionen, inte minst i dess imperiella och legionära former. Med albumet Invulnerable tar det hela än mer explicita former, då flera av låtarna har namn som direkt anknyter till Evolas traditionalism. Vi finner här spår med namn som Virtus, Man of Tradition, Standing on the Ruins och Riding the Tiger.

Invulnerable

Rent musikaliskt är det inte fullt lika intressant, även om bandet ibland lyckas skapa stämningsfylld musik sker det inte utan en del misslyckanden. Detta inkluderar texterna, exempelvis ”warrior of soul” kan för en svensk publik ha en något annan effekt än den avsedda. Som kuriosa har bandet, och särskilt skivan Invulnerable, däremot betydande värde.

På youtube finns också ett av de bättre spåren, Riding the Tiger, tillgängligt här: Centvrion

It’s the beast called simply life you can’t face it
The savage terrorizer is growling
Put the meet in the point of defence and
Wait for the right moment
To jump on the neck of smoking demon

Hard attack I’m the heart of tradition
The warrior of soul

I am riding the tiger’s rage
Riding. Riding the tiger

Dangerous war against the wild
Baptized fighting
Ready to face the earthbound message
Animal spitted out of hive
The industry of blinder
It’s not the death by misadventure

Hard attack I’m heart of tradition
Warrior of soul the heat seeker of underworld
I’m the man begot by the last future
For the clash inside

Relaterat

Gods of War
Metalocalypse
wodinaz – Opeth