Länktips: Guillaume Faye Archive

Okategoriserade

Bland de franska identitära tänkarna tillhör Guillaume Faye de mer framträdande och kända. Faye har lanserat och/eller populariserat sådana begrepp som arkeofuturism, ”katastrofernas konvergens”, och etnomasochism, begrepp som både underlättar en analys av dagens situation och kan motivera till politisk handling. Faye har också alltid varit mycket tydlig med att massinvandringen till Europa, och mycket av de brott som följer i dess spår, inte är något annat än ren kolonisering.

I jämförelse med exempelvis sin mer teoretiske kollega Alain De Benoist är Faye kanske främst en inspirerande filosof som populariserar den Nya Högerns antiliberala världsbild på ett mer lättillgängligt sätt. Att han tidvis arbetat med media kommer knappast som en överraskning, men detta är heller ingen svaghet då de båda herrarna fyller två olika nischer, nischer som båda är ofrånkomliga för att Europas folk ska ha en framtid.

En bok av Faye

Dagens länktips blir därför en länk till ett textarkiv tillägnat den franske identitären Guillaume Faye. Flera texter är på franska, men kan översättas till begriplig engelska med hjälp av Altavistas Babelfish. Flera texter är annars på engelska, och ett par på svenska.

Guillaume Faye Archive

(tack till S. för tipset)