Lästips: Ny Moral

Okategoriserade

Som traditionalist och identitär har man inte sällan ett intresse för den tyske historiefilosofen Oswald Spengler. Inte sällan intresserar man sig även för det moderna konsumtionssamhällets effekter på samhällen och individer, och då kan de franska situationisternas analyser av detta vara av intresse.

Praktiskt är då att ett antal värdefulla texter om dessa ämnen samlats på den läsvärda bloggen Ny Moral. Dagens inlägg blir därför något så föga originellt som en samling länkar till intressanta texter på temat Spengler respektive situationism på Ny Moral.

Tema Oswald Spengler:

Här finns inget varaktigt och allmängiltigt

Oswald Spengler – The Decline of Cultures

Spengler

Tema situationism:

Part 1

Part 2

Part 3

En hel del har skrivits om Spengler och situationisterna även på Motpol.nu under åren, och den hugade kan därför också använda sökfunktionen på Motpol.nu för att utforska detta närmare.