Metapedias rättsfond

Okategoriserade

Att det internetbaserade uppslagsverket Metapedia hamnat i centrum för ett, milt sagt, tveksamt mediadrev under de senaste dagarna kan knappast ha undgått någon. Inledningsvis skrev man att en högerextrem sida med namnet Metapedia hängde ut ”judar” och ”oliktänkande”, men i takt med att fler och fler tidningar tog upp det så förändrades gradvis artiklarna. Dels försvann namnet på ”nazisidan”, vilket gjorde att läsarna inte längre kunde undersöka saken med egna ögon. Dels dök det plötsligt upp ”handikappade” bland de grupper som Metapedia påstås hänga ut.

En sammanfattning av turerna, och mediadrevet, hittar man här: Mediadrevet mot Metapedia

I samband med diskussionerna kring mediadrevet och de juridiskt tveksamma inslag som detta innehållit, så har många föreslagit en rättsprocess mot de mest extrema påståendena om Metapedia. Det kan därför vara av intresse att veta att Metapedia nu har en rättsfond. Mer information om denna här: Metapedias rättsfond

Om man tycker att media tar sig återkommande friheter med sanningen, och därmed gör våld på ett civiliserat debattklimat, bör man överväga det prejudikat som Metapediaaffären har möjlighet att skapa.