Du har rätt att fira nationaldagen

Historia, Samhälle

Eftersom gammelmedia tar denna dag i akt att berätta för det svenska folket hur fel det är att fira nationaldagen tänkte jag leverera en rak höger av vetenskap och vishet för att kontra dessa illvilliga och antiintellektuella tankar.

Låt oss först beakta det tragikomiska att det fortfarande finns människor som är av den infantila uppfattningen att ens liv börjar när man föds. Att man på något magiskt sätt uppstår ur tomma intet dagen då man kommer till jorden. Denna missuppfattning är ungefär lika absurd som att tro att ett träd inte har några rötter för att man inte ser dem.

Hur som helst, för att förklara det på bästa sätt för den som måhända inte är bekant med genetik och biologi så är du i princip dina förfäder, deras gener, deras blod, du lever genom dem och du kommer att fortsätta leva genom din egen avkomma. Du som läser detta just nu är det senaste (men förhoppningsvis inte det sista) ledet av evolution. Det ligger i människans natur att värna om sin odödlighet, vilket i detta fall är ens barn.

Våra förfäder byggde detta land. Svenskar byggde detta land, ingen annan, att erkänna detta betyder inte att man hatar någon annan, det är bara ett historiskt konstaterande, precis som det är ett biologiskt konstaterande att erkänna att man är sina förfäder. Därför är du som etnisk svensk del av det senaste ledet som byggt detta land och det kan ingen ta ifrån dig. Att säga detta innebär inte att du placerar dig över någon annan i en etnisk hierarki, du säger inte att du är bättre för att du är svensk, du säger endast att mina förfäder byggde detta land för kommande generationer, hur sedan någon annan vill tolka detta är upp till denne.

Så med detta sagt: Var stolt över det vi och våra förfäder åstadkommit och låt oss göra allt i vår makt för att se till att kommande generationer har ett ärorikt land att växa upp i.

Jag önskar er alla en särdeles fin nationaldag!