Under slutet av 1800-talet och 1900-talet vaknade ett nytt intresse för våra fäders tro och myter till liv i norra Europa, vilket bland annat kom till uttryck genom konstnärer, neo-hedningar och arkitekter.
Mycket stämningsfull och inspirerad konst skapades under denna period, och mycket av den är samlad här.
Ett exempel bland många på den neo-hedniska konsten är Ludwig Fahrenkrog.
Ludwig Fahrenkrog
En känd konstnär och neo-hedning runt 1920- och 30-talet, med anknytning till den metakulturella Völkischrörelsen, och mer specifikt till Tyska Trosrörelsen, var Ludwig Fahrenkrog.
Mer om Fahrenkrog här, och här.
Avslutningsvis, den alltid lika ypperliga konstbloggen Ewiges Europa, med konst av sådana neo-hedniska och Völkisch konstnärer som Fidus, Rackham och von Dombrovski. I en tid som vår kan dessa konstnärers estetik vara ett motgift bland flera mot de anti-europeiska lögnerna.
Joakim Andersen driver sedan 2005 bloggen Oskorei. Han har akademisk bakgrund med samhällsvetenskaplig inriktning och ideologisk bakgrund som marxist. Denna bakgrund kommer idag till uttryck i ett intresse för idéhistoria och ett fokus på strukturer snarare än personer och grupper (motståndaren är kort sagt den nya världsordningen, inte muslimer, judar eller andra grupper). Under årens lopp har inflytandet från Marx kompletterats med bland annat Julius Evola, Alain de Benoist och Georges Dumezil, då marxismen saknar både en hållbar teori om det politiska och en antropologi. Idag identifierar Joakim sig inte fullt ut med någon etikett överhuvudtaget, utan betraktar fixeringen vid bland annat den tänkta konflikten mellan ”höger” och ”vänster” som något som skymmer vår tids verkliga frågor. Hans blogg har även fortsatt ett idéhistoriskt fokus, och introducerar gärna utländska strömningar för en svensk publik.