Några ord om Henrik Schyffert och Peter Springare

Henrik Schyffert, känd för att han var den enda i killinggänget som inte var rolig, satt nyligen i det mediokra programmet Skavlan och uttalade sig om varför så kallade ”SD-gubbar” har fel. Henrik menar, till skillnad från dessa, att vi aldrig haft det bättre. Sedan har vi Peter Springare, polis i Örebro, som nyligen uttalat sig om sin arbetssituation och hur nästan alla misstänkta han stöter på är icke-svenskar. Dessa två händelser säger en del om Sverige idag.

Aktuellt, Åsiktskorridoren, Metapolitik, Samhälle

 • 40
  Delningar

Det kanske stämmer att Henrik Schyffert aldrig haft det bättre än nu. Sannolikt tjänar Henrik Schyffert mycket pengar, antagligen väldigt mycket pengar. Tillåter jag mig själv att spekulera så kan jag tänka mig att hans månadsinkomst är runt fyr- eller femdubbla det en vanlig arbetare tjänar. Jag skulle också kunna tänka mig att Henriks bostad är värd väldigt mycket pengar och ligger i ett välbärgat område i Stockholm. Det är egentligen ointressant för om Henriks Schyfferts argument är korrekt eller inte, men det är något vi kan ha i bakhuvudet när vi tänker kring vad Schyffert säger och varför. Henrik Schyffert lever i en värld som inte delas av många andra svenskar, han ingår i en ny form av över- och medelklass som utgörs av en viss kategori människor i storstäderna. På grund av deras ekonomiska välstånd har denna klass kunnat mer eller mindre isolera sig från resten av Sverige.

Den här klassen karakteriseras av ett innehavande av åsikter som enligt all form av rimlig definition ligger på vänsterkanten, främst när det gäller sociala frågor. Det handlar om ett vurmande för det som hos den moderna vänstern har ersatt arbetarklassen: Sexuella minoriteter, icke-européer och kvinnor. Dessa grupper inordnas, som säkert alla motpolläsare vet, i en hierarki där alla förtrycks av främst vita män i olika utsträckning. Det finns ett stort teoribygge kring detta som produceras av landets universitet och tidningsredaktioner. Det har hittills ansetts fint att inneha dessa åsikter och använda de begrepp som arbetats fram. Henrik Schyffert är präglad av detta och han känner antagligen sedan många år inte till något annat. Han möter sannolikt inte människor med andra åsikter som kan argumentera för dessa på ett sakligt sätt, då han inte umgås i sådana kretsar.

Schyfferts ”SD-gubbar”.

Henrik hävdar att SD-gubbarna är som de är för att de är rädda. Det är ett klassikt knep från vänsterns sida att stämpla sina motståndare som irrationella, psykiskt sjuka eller korkade. På det sättet försöker människor som Henrik Schyffert undvika att faktiskt tampas med argument. Är dina motståndare rädda så kan du ju ignorera argumenten och istället lägga dig till med en klappa på huvudet-attityd. Då känner du också dig överlägsen eftersom du är upplyst och god. Du är ju inte rädd eftersom du kan tänka rationellt.

Det finns idag en god anledning för vissa att känna rädsla och oro inför samhällsutvecklingen. Vår välfärdsstat knakar i fogarna. Sjukvården blir successivt sämre och konstanta larmrapporter kommer ut därifrån, polisen klarar inte av att hantera all den brottslighet som invandringen fört med sig och är dessutom kraftigt underfinansierad, LSS-systemet fungerar sämre och sämre, skolan levererar inte bra resultat kunskapsmässigt och dras med enorma ordningsproblem, brandkåren drabbas av massuppsägningar. Det går att fortsätta med fler exempel och jag kan även nämna de negativa trenderna när det gäller vår kultur, sammanhållning som folk, nedbrytandet av våra lokalsamhällen, de många självmorden, vår låga nativitet och raserandet av det sociala kapitalet. Henrik Schyffert och den klass han tillhör drabbas dock knappt av detta (än så länge). Han kan alltså inte förstå varför folk känner som de gör.

Det är viktigt att tänka på att Henrik Schyffert är en underhållare, inte något annat. Det är symptomatiskt för vår tid att denna typ av människa tillåts uttala sig i politiska frågor. Det är tragiskt till och med. Varför skulle kungen fråga narren om råd? Det är en del av vår tids upphöjning av masskulturen och det ”vanliga” i kontrast till mer aristokratiska ideal.

Peter Springare

Kontrasten är stor mellan Henrik Schyfferts verklighet och Peter Springares. Den senare är en polis med lång erfarenhet som från första parkett har sett hur samhället har förändrats till det sämre. Han valde nu att ta bladet från munnen, om än femton år för sent, och berätta hur det faktiskt ser ut. Det kan ju vara värt att påpeka att vi är rätt många som har sagt det här rätt länge och det kan egentligen inte anses modigt att vänta med att ta bladet från munnen tills man närmar sig pensionen. Hade fler poliser gjort det tidigare hade vi kanske sett en förändring innan det tilläts gå såhär långt.

Men det kan också vara en faktor att tiden inte varit mogen för detta förrän nu. Den uppmärksamhet och det stöd Peter Springare har fått visar på en större trend i samhället. Att svenskarna, även i de breda folklagren, är trötta på den nuvarande situationen. Åsikter, värderingar och trender har en tendens att leva ett eget liv och enskilda individer har en begränsad möjlighet att påverka dem förutom vid vissa specifika tidpunkter. Just nu verkar vara en sådan tidpunkt där stora svängningar sker i Sverige och i världen. Peter Springare kan vara en katalysator för förändring, det är hans dharma att bidra med detta.

Peter Springare och Henrik Schyffert representerar de två delarna av Sverige idag: Den vanliga människan som upplever allt det negativa från invandringen och våra inkompetenta politikers styre och den välbärgade övre medelklassen som inte drabbas alls och som kan köpa sig fri från problemen och samtidigt på ett väldigt mästrande sätt fördöma de rasistiska plebejerna som inte förstår hur bra allting är. De två delarna är så långt ifrån varandra att det sliter isär samhället, men ur kaoset som uppstår vid denna sönderslitning kan något nytt uppstå. Efter mörker och kaos kommer ljus och en ny ordning.


 • 40
  Delningar
 • Oskorei

  Bra text. Schyffert för tankarna till nidbilden av Marie Antoinette. Samtidigt är han en representant för en alltmer svunnen era då människor intresserade sig för vad ”kändisar” tyckte.

  • Robert Rönngren

   Senpai noticed me! Men ja, jag hoppas innerligt att vi slutar lyssna på underhållare. Än värre är det i amerikansk politik.

 • Ernst Almgren

  Detta verkar vara ett genomgående fenomen i västvärlden. Den nya överklassen och deras von oben attityd gentemot framförallt vit arbetarklass.

  En amerikansk motsvarighet var när Meryl Streep (om än betydligt mer begåvad än Schyffert) för ett tag sedan använde en prisceremoni till hennes ära för att berätta om sina politiska åsikter (ännu en narr gör sig hörd).

  För att spy galla över alla som röstade på Trump, och i samma veva gjorde sig rolig över amerikaner som gillar fotboll och mma (de två mest populära sporterna i USA) ”they prefer fotboll and mixed martial arts which is not really the arts).

 • Parsifal

  På sätt och vis ska väl vi plebejer ute i verkligheten vara tacksamma för att dessa patricier i sina bubblor och reservat är oförmögna att tyda tecknen i skyn och korrekt ta in vad som händer och sker, i stort som smått. Det gör dem ur stånd att argumentera och deras fall kommer att bli så mycket större och smärtsammare. ”Där skall varda gråt och tandagnisslan”!

 • Voortrekker

  Schyffert leker vidare i sitt politiskt korrekta bollhav, skyddad från den hårda verkligheten där ute som han inte vet någonting om.

 • Parsifal

  Paul Joseph Watson i högform kompletterar denna artikel på ett utmärkt sätt!
  Conservatism is the NEW Counter-Culture: http://www.youtube.com/watch?v=avb8cwOgVQ8

 • Palnatoke

  Ja, själv har jag svårt att i ord beskriva mitt bottenlösa förakt för Schyffert och hans gelikar. Jag kan tänka mig att Schyfferts senaste utspel kan ha påverkat Springare att blåsa i visselpipan. Schyffert ägnar sig egentligen bara åt projicering när han försöker psykologisera sina åsiktsmotståndare. Och nog bör du vara rädd Schyffert. För vindarna i världen har vänt och piskar dig och andra vänstermänniskor stenhårt i ansiktet. Snart är ni bara en fotnot i historieböckerna.

 • zeno

  hittade följande på webben;

  ”…Den som vill ha en bostadsrätt i centrala Stockholm kan köpa den över dagen. Den som vill ha en hyresrätt får vänta i tjugo år…

  …Sedan amorteringskravet infördes i och med att lånesumman begränsas till cirka 6 gånger inkomsten före skatt, ja då verkar det bli stopp i bostadsbyggandet….

  …Det enda som har fungerat på Stockholms bostadsmarknad, handeln med bostadsrätter, ”sabbar” nu våra myndigheter. För byggs det inga bostadsrätter, blir inget byggt i Stockholm….

  …För att kunna låna till en lägenheten i Stockholms city på 35 m2 måste du tjäna minst 49 000 kronor per månad.

  Om du köper en tvåa på 55 kvadratmeter med ett snittpris på 86 441 kronor per kvadratmeter behöver du och ditt hushåll tjäna sammanlagt 67 000 kronor per månad.

  För en trea på 70 kvadratmeter till ett snittpris på 80 916 kronor per kvadratmeter behöver ditt hushåll tjäna 80 000 kronor per månad.”

  de flesta tänkande individer förstår varför det är så svårt att få tag på en bostad – på flashback finns trådar som handlar om att kommuner nu köper både bostadsrätter och enfamiljshus istället för att sätta igång och bygga de nya bostäder som behövs

  att politrukerna inte verkar förstå eller ens bry sig om att deras galna beslut får konsekvenser som drabbar oskyldiga och som dessutom splittrar och gynnar oönskade företeelser i samhället är något som behöver en seriös debatt innan det är försent och djungelns lag tar över helt och hållet

  själv tror jag – vis av erfarenheten – på fortsatt pajkastning – eftersom det är vad clowner gör

  ”ve det folk som inte tuktar sina styresmän”

  ps
  SD eller DÖ 2.018 – valet är givet!

 • janne

  Henrik åkte snålskjuts på de andra i Killing-gänget och Pelle Törnberg som
  tidigare basade för ZTV/Kinnevik/Strix, och lyfte honom under armarna. Henrik är en dålig kopia på Bagdad-Bob om vi ska se till hans meriter, och idag bor han på plan 4 i ett nybyggt lyx-brf komplex som smälldes upp i Vasaparken, där hans närmaste granne heter Fredrik Reinfeldt, denna med Goebbels-tendenser. så dom fann jvarandra direkt. Det finns fler av denna sort i samma hus. Överlag så finner man samma klientel i Stadsholmens hus och andra kulturkåkar i stan som är hyresrätter (speciellt på Södermalm), alltså en minoritet av PK-folk som tyvärr har framskjutande positioner i samhället.

 • Kändes lite som kaka-på-kaka om jag skulle publicera det här efter Robert artikel. Men för den som är intresserad av att läsa några ytterligare ord om Springare: https://occidentfaust.wordpress.com/2017/02/11/springare-gate/

 • maravanthe

  Ändå känns denna Springares analys lika intelligent som om en
  socialsekreterare skulle ”avslöja” att fattiga ber henne om pengar. De
  flesta svenskar ser att detta sker hela tiden. Enorm segregering och
  kriminalitet i vissa områden. Skillnaden är att folk som inte är
  rasister kan tänka klart. Ibland börjar man fundera om det ändå inte handlar om iq.

  • Robert Rönngren

   Springares analys är absolut inget speciellt. Det som är utmärkande är att han får så enormt mycket uppmärksamhet bland allmänheten. Det är ett bra tecken på att diskussionsramen förskjuts åt vårt håll.

   Jag har inte hävdat att jag eller någon annan på Motpol är avundsjuk på Henrik Schyfferts pengar. Vad får du det ifrån? Schyffert lever inte i samma verklighet som många andra, delvis för att han har så mycket pengar.

   • Parsifal

    Springares rapport från sin vardag ska inte betraktas som en analys. Snarare som ett rop på hjälp och ett desperat försök att tränga i genom systemmedias mörkande och desinformerande.
    Tack vare att han var den han var så lyckades han bra med detta och hans stödgrupp på Facebook samlar nu 200 000 personer.
    Helt uppenbart är det så att vi ”rasister” hela tiden får rätt i våra förutsägelser, vilket indikerar god IQ och analysförmåga.
    Den stora tragedin är att vi oftast får rätt 20-50 år i efterhand!

  • PETER NYMAN

   Som du säger handlar det givetvis om IQ,om alla länder haft ett likvärdigt IQ skulle VI aldrig fått denna enorma anstormning av folk från låg IQ länder.Dom skulle med ett normalt IQ kunnat bygga upp sina egna länder till normalt fungerande samhällen.
   Men nu får DOM bege sig till länder som byggts upp av hårt arbetande befolkningar som har ett betydligt högre IQ.Deras lägre IQ försvårar givetvis även integrationen.

  • PETER NYMAN

   Som du säger handlar det givetvis om IQ,om alla länder haft ett likvärdigt IQ skulle VI aldrig fått denna enorma anstormning av folk från låg IQ länder.Dom skulle med ett normalt IQ kunnat bygga upp sina egna länder till normalt fungerande samhällen.
   Men nu får DOM bege sig till länder som byggts upp av hårt arbetande befolkningar som har ett betydligt högre IQ.Deras lägre IQ försvårar givetvis även integrationen.

 • Maximus

  Ute i förorterna kastar man sten mot svensk polis. Detta är inget nytt. Det har förekommit sedan slutet på 80-talet.

  En feminiserad tandlös och inkvoterad svensk poliskår mot stora horder av aggressiva invandrargäng (läs män). Mer konkret och bokstavlig exempel av mångkulturens och massinvandringens möte med dagens kulturmarxistiska och omanliga Sverige får man leta efter.

  Dessa invandrare skräms ej av svensk polis. Varför skulle dom? Dom skräms ej heller av följder eller konsekvenser. De vet att det blir inga kännbara, om det ens blir några, det är liksom de blåa och de rödas Sverige vi pratar om.

  Svensk kriminalpolitik, straffpåföljder och polisiärt ingripande är följande: ”Vi vill ta i med hårdhandskarna, utan att det gör ont och att ingen blir kränkt. SD är rasister och Trump är Hitler”.