Mattias Karlssons påskhälsning till David Baas

Åsiktskorridoren, Politik, Satir, Sverigedemokraterna

Efter det komprometterande uppdagandet av Mattias Karlssons intima brevväxling med Daniel Poohl på Expo är det nu dags för ytterligare ett avslöjande. En brevbärare från Nottebäcks församling i mörkaste Småland fick syn på ovanstående vykort vid tömningen av Karlssons lokala postlåda i Norrhult. Kortet, som är adresserat till David Baas, ska ha lagts på lådan idag, mitt under Expressens senaste häxjakt mot sverigedemokrater runt om i landet.

Hej David,

Hoppas att allt är väl med dig och de dina.

Att mina medlemmar och jag tycker väldigt olika om dig vet vi ju om. Till skillnad från många av mina företrädare och nuvarande medarbetare har jag dock alltid hyst en grundläggande respekt för dig som person. I några avseenden är vi ju också hyfsat överens. Vi tycker faktiskt båda väldigt illa om både demokrati och nationalism.

På senare tid har jag jag på allvar börjat oroa mig för medlemmar med en uttalad svensk identitet. Den så kallade svenskhet som de säger sig tillhöra är inget annat än en ulv i fårakläder. Dessa medlemmar stärker nu sina positioner med stöd av resursstarka Sveriges Television som i sin identitära serie ”Allt för Sverige” hjälper svensk-amerikaner att komma till Sverige för att få uppleva det land där de har sina rötter. Min bedömning är att det finns en betydande risk att SVT bidrar till en radikalisering av mitt parti. Jag hoppas och tror att vi båda skulle tycka detta var olyckligt och att vi därmed har överlappande intressen i just detta avseende.

Syftet med det här meddelandet är således att fråga om ni har någon relevant dokumentation kring SVT och enskilda SD-medlemmar. Jag tycker verkligen att du och Expressen gör ett fantastiskt jobb. Tillsammans med Researchgruppen hjälper ni mig att hålla partiet rent från så kallade ”Sverigevänner”. Genom er uthängning av dessa troll, inte minst den senaste veckan, gör ni en riktigt fin insats både för mitt parti och övriga delar av den antirasistiska rörelsen. All information som ni kan publicera för att avslöja dessa blågula löss är välkommet.

Glad Påsk