Mohamed Omar intervjuar Oskorei

Okategoriserade

Bland de mest intressanta rösterna i den svenska offentligheten återfinns den muslimske författaren och tänkaren Mohamed Omar. I samband med att han gått ut med stöd för Hamas, vilka de facto bedriver en folklig frihetskamp grundad i det palestinska folkets egen kultur och egen historia, har Omar utsatts för diverse mer eller mindre dolda hot från det politiskt korrekta etablissemanget. Han har också genom sina skrifter visat sig vara en klartänkt och kunnig tänkare, med en insikt i liberalismens djupt problematiska väsen och traditionalismens betydelse.

Tidigare har Omar genomfört en mycket intressant intervju med Jan Myrdal, och nu alltså även med undertecknad. Intervjun tar upp sådant som den sekulära statens legitimitet, den liberala amerikaniseringen, europeisk islam, och varför den rena islamofobin är en ideologisk återvändsgränd.

Intervjun återfinns här: Liberalismen är det största hotet – intervju med Oskorei