SNUS intervjuar Oskorei

Okategoriserade

Bland de mest intressanta och nytänkande resurserna och grupperna på internet återfinns SNUS, Svenska Nihilistsällskapet. Gruppen har vuxit snabbt sedan starten, och har idag också aktiviteter bortom cyberrymden. Deras nihilistiska världsåskådning och den filosofi som genomsyrar deras projekt och uttröttliga kritik av det moderna samhället gör deras hemsida väl värd att besöka, och den innehåller idag också en stor mängd läsvärda artiklar, allt från recensioner av film och musik, till mer filosofiska och civilisationskritiska artiklar.

Det var därför inte utan en känsla av prestationsångest jag för en tid sedan gick med på att bli intervjuad av herrarna bakom SNUS. Frågorna var mycket riktigt inga ytliga frågor av stilen ”vad åt du till middag igår?” eller ”vad föredrar du av Coca Cola eller Pepsi?”, vilket innebar att det tog både tid och reflektion att besvara dem.

Nu är i alla fall intervjun klar, och ligger publicerad här:

Intervju med Oskorei

Det är flera intressanta frågor, som bland annat går in på Spenglers syn på högkulturernas liv och död, svenskarnas folkkaraktär ur ett evolutionärt perspektiv, militant islamism, modern nationalsocialism, Gilgameshmyten, svenska naturväsen, och modern feminism.

WW