Galactica Publishing

Okategoriserade

En av de bästa hedniska resurser som fanns på internet var länge Galactica Publishing. Men allt gott har uppenbarligen ett slut, för om man numera besöker dem möts man av en tom sida och det kryptiska meddelandet ”alive”.

Med hjälp av Internet Archive kan man dock besöka nedlagda sidor, och när det gäller Galactica Publishing är detta definitivt att rekommendera. De var banbrytande när det gällde att föra in nya tankar i hedendomen, inte minst intresset för rymden (med koncept som ”Stellar gateways”) och modern vetenskap (sedan var de också intresserade av psykotropa och nya medvetandetillstånd, alltså användande av droger, men det är ju ett område där man inte tvunget måste imitera dem). Den mycket smakfulla designen på deras alster imponerar också, till den grad att man kan besöka sidan av rent estetiska skäl. Deras etniska medvetande var också mycket smakfullt och strategiskt presenterat, och det är talande att de bland annat använde uttryck som ”tribal socialism”.

Förslagsvis går man därför in på den senaste versionen av sidan: Galactica Publishing 27/4 2006, och utforskar därifrån de olika artiklar som finns där.

RW

Några favoriter är följande:

The Mabinogion

The Lord of the Earth

Searching for Soma,

The Serpents Bride

Man the Carnivore

On Life After Death

Long Live Fairy Faith

Gods of the Blood

Kali Yuga (recensioner av film, musik och kultur)

Om man uppskattar Galactica bör man också besöka bloggaren Heathen Heretic Herald.

RM