När dom hämtade nazisterna

Okategoriserade

En liten uppdatering av en gammal klassiker, som i vår tid oftast tolkas som ett stöd till de specifika åsikter makteliten har i frågor om massinvandring och liknande, än en generell sanning om hur man bör se på oliktänkande. Just i dessa dagar av hyckleri är den därför i skriande behov av uppdatering:

När dom hämtade nazisterna, skrattade jag rått. För hur fan kan man ens ha såna åsikter?

När dom hämtade revisionisterna, flinade jag brett. För alla vet ju att dom har fel.

När dom hämtade invandringskritikerna, log jag i mjugg. För alla människor är ju lika mycket värda.

När dom hämtade homofoberna, passade jag på att ange min farbror. För han hade länge gått mig på nerverna med sitt reaktionära skitsnack.

När dom hämtade antisionisterna, började jag nervöst skruva på mig. För jag hade också haft på mig en palestinaschal när det ansågs hippt.

När dom hämtade kommunisterna, kanske jag borde ha tagit det som en man. Men för att kunna ta något som en man, så måste man ha haft principer. Och det hade jag egentligen aldrig haft, så jag skrek som en gris hela vägen till fånglägret.