Skandinavistiska länkar

Okategoriserade

Skandinavismen var en politisk rörelse under 1800-talet som strävade efter tätare band mellan de skandinaviska brödrafolken. Idag kan den tyckas väldigt död, då danskar på grund av sin ”rasism” är det enda folk som våra ledare tillåter oss att se ner på (eventuellt ihop med amerikaner, på grund av dessas hemska ”kristendom”), och norrmän det enda folk vi tillåts skämta om. Men i en tid när vi som folk återupptäcker vilka vi är, så kommer vi också att upptäcka hur lika vi är brödrafolken. Det kan därför vara läge att rekommendera några nordiska sidor, som jag själv besöker åtminstone sporadiskt. Listan är inte komplett på något sätt, och tips på andra bra resurser och liknande från våra brödrafolk mottages därför tacksamt.

Danmark

Konservativ Reaktion

En trivsam blogg med en radikalkonservativ ton. Bloggarna skulle sannolikt inte vara välkomna i svenska ”höger”-rörelser som KD eller M.

NOMOS

National-konservativ tankesmedja och tidskrift på hög nivå. Den lilla beskrivningen av Antenora, den del av Inferno där landsförrädare enligt Dante hamnar, är värd ett besök för både Littorin och Villaägarnas styrelse.

Dansk Front blogg

Radikalt nationalistisk rörelse som försöker fylla det politiska rummet mellan sekterism och Dansk Folkeparti (som inte är fullt så radikalt och rashetsande som svenska media gärna vill att vi ska tro).

Dansk Front

Norge

Nation & Kultur

Fjordman

Känd norsk tänkare kring massinvandring, islam och mångkultur, som publicerats även på exempelvis Gates of Vienna.

AUTONOM

”Den som inte läst AUTONOM har heller inte levat” – gammalt djungelordspråk

Finland

Velhametsä

Pentti Linkola

Radikal ekologist, som inte är särskilt PK. Linkola skulle med stor sannolikhet inte vara välkommen som medlem i MP.

Kai Murros

Kan väl närmast beskrivas som en finsk nationalbolsjevik med nationalrevolutionära inslag.

Skandinavism