Pyramider i Europa

Okategoriserade

Att danska nyhetsförmedlare ofta är ett värdefullt komplement till de svenska är känt sedan länge. Ett exempel på det är att man sannolikt hittat pyramider i Bosnien, som slår de egyptiska både vad gäller storlek och ålder. Medan svenska nyhetsförmedlare berättar om sådana viktiga saker som att Tilde de Paula aldrig vill gifta sig och att unga i England blir allt fetare, så har danska Berlingske Tidende en läsvärd liten artikel om pyramiden utanför bosniska Visocica.

Artikeln finns här:
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=435980/

Sådana här nyheter är väldigt nyttiga för de europeiska folken, i en tid när deras förflutna ständigt misstänkliggörs, förlöjligas och förringas. Inte sällan stöter man på etnomasochister som i sin strävan efter att vara mamma Statens duktiga små gossar/töser vräker ur sig saker i stil med: ”jaha, och, och, och, men, tänk att dom byggde pyramider i Afrika när våra egna förfäder bara bodde i grottor och klättrade upp och ner i träden utan kläder? va säjer du om det då? var ä dina överlägsna europeer nu då? va va va?”. Att man kan se på tidiga egyptiska mumier och tidig egyptisk konst att även dessa ”afrikanska” pyramider byggdes av våra förfäder eller i varje fall deras kusiner är inte intressant i sammanhanget, inte heller att debatten med etnomasochisterna alltid blir orättvis eftersom ”vår” sida måste tassa runt på tå för att inte bryta någon skriven eller oskriven lag. Våra riktigt dräpande repliker tvingas vi därför allt som oftast hålla inne med (vilket kanske är bra för karaktären dock ;-).

Men arkeologin tycks idag vara ”vår” ofrivilliga vän, på samma sätt som populationsgenetiken och nyare DNA-studier är det. ”Upptäckten” av Arkaim i södra Ryssland nyligen, en urgammal avancerad stad byggd av indo-europeer under samma period som högkulturer i Egypten och Babylon, är ett steg i samma riktning:
http://english.pravda.ru/science/19/94/377/15814_Arkaim.html

Vi har en lika spännande och imponerande historia som det gamla Kina och Egypten, och det är hög tid att vi slutar vända oss från vårt förflutna i okunskap och skam. Det är hög tid att vi inser vilka vi är.