Världskriget inställt?

Aktuellt, Geopolitik

Ett tredje världskrig förestår. Det har det gjort länge. Det finns en plan. Wolfowitz-doktrinen antogs av det amerikanska imperiestyret på 1990-talet. Doktrinen går ut på att USA med alla medel måste förhindra att det uppträder rivaler som kan utmana USAs ensamvälde i världen, om också bara i en del av världen.

Det finns en plan. Och det finns en aktör som ägnar sig åt att verkställa planen. Det är fråga om de så kallade ” neokonservativa”. Det är en nätverk. Medlemmarna är i flera fall akademiker som varit lärjungar till en judisk psykopat och professor i Chicago, Leo Strauss. Nätverket har en klar, nej iögonenfallande judisk dominans. Neos har varit på plats i den amerikanska imperiestaten i olika befattningar i alla fall sedan regeringen Ford på 1970-talet. Nätverket uppehöll sig först i det demokratiska partiet. De var trotskister på den tiden. På 1990-talet bytte de till det republikanska partiet. Deras vilseledande benämning härrör från den tiden.

Det var neos som skrev ihop de dokument med vilka man ställde om imperiestaten till ständig krigföring efter 2001. Nätverket har motståndare i amerikanska medier och politik. Det talas numera öppet om de ”evinnerliga krigen”, ”the forever wars”. Sådana som Ron Paul, Robert F Kennedy Jr, John Mearsheimer, Jeffrey Sachs och Tucker Carlson talar öppet, inte bara om krigen, utan om krigsstiftarna, om neos.

Det var neos som tog initiativ till krigen i arabvärlden under förevändningen att arabiska terrorister hotade freden i världen. Irak 2003. Libanon 2005. Libyen 2011. Syrien 2011.

Det är neos som står bakom subversionen i Ukraina allra senast sedan 2014. Det är neos som står bakom kriget, från 2015 och framåt.

USAs utrikesminister, Blinken, är en av nätverkets medlemmar. Victoria Nuland, statssekreterare och särskild handläggare för den amerikanska subversionen i Ukraina under 2014 till förra året, är en annan. Premiärministern i det Förenade Konungariket, Keir Starmer, är inte medlem, såvitt känt. Men det behöver Starmer inte vara heller. Starmer är gift med en judinna. Han är sionist – en av de många besynnerliga föregivet kristna i Europa idag som sätter Israel före allt annat – även sina egna folk och länder. Vem vann parlamentsvalen nyligen? Ja, utfallet såg ut som en Labour-seger. ”Ett jordskred”. Men verkligt kritiska iakttagare har hävdat att valets verkliga vinnare var den judiska påtryckningsindustrin. När Blinken och nätverket kallar, ja då infinner sig Starmer, fast han kanske inte står på medlemslistan. Han infinner sig. Han lyssnar och han lyder. Och han gör det med övertygelse och iver.

Blinken och Starmer har den senaste månaden varit i febril verksamhet för upptrappat krig med Ryssland. Det är Alex Krainers bedömning. Deras målsättning belägger han inte. Vad mig beträffar behöver han inte det heller. Jag har följt det här nätverket sedan tidigt 2008, i alla fall. Den franske reportern Thierry Meyssan har skrivit utförligt om det. Krainer kan inte belägga att nätverket har fattat beslut om ett tredje världskrig. Men han skildrar med stor detaljrikedom de här herrarnas aktiviteter: resor, platser och datum.

Att Blinken önskar krig betyder dock inte att hans chef, Biden, vill det.

Alex Krainer är en för min del obekant skribent. Jag abonnerade mig på sin tid på den kanadensiske skriftställaren Matthew Ehrets epostlista. Jag fick Cynthia Chungs och Alex Krainers artiklar på köpet. De tre har väl något ihop, tänker jag. Alex Krainer påstår nu i en välskriven och sakrik artikel att Biden har sagt nej. Biden vill inte låta Blinken och Starmer utlösa ett tredje världskrig. Blinken och hans nätverk vill ge ”ukrainarna” – det som är kvar av dem – lov att använda västliga långdistansvapen mot mål långt inne på ryskt område. Putin och det ryska styret är för sin del fullt medvetna om nätverket och dess åtgöranden. Putin har nyligen sagt att om de här västliga vapnen kommer till användning, så är det krig, inte bara mellan Ukraina och Ryssland, utan mellan NATO och USA och Ryssland. Ukrainarna är inte på minsta sätt i stånd att själva hantera de här vapnen. Det krävs en avsevärd västlig insats. Putin har sagt att om så skulle bli fallet så är Ryssland fullt i stånd att göra vad som krävs för att försvara sig.

EU-parlamentet har antagit en resolution om krig. Det har Fria tider rapporterat. ”EU-parlamentet röstade ja till ett tredje världskrig”. Jag har fluktat på franskt material om saken. Marion Maréchal, anförare i det förment nationalistiska Reconquête, röstade för. Men Jordan Bardella, påläggskalv i Rassemblement national, lagade så att han var på annat håll när omröstningen hölls. Den svenska riksdagen har tydligen dummat sig lika illa. Fria tider rapporterar även om detta. Fria tider hävdar att partierna i den svenska riksdagen ställde upp på den här galenskapen ”till 100%”. ”Ja till världskrig”. Det ställningstagandet borde stå samtliga deltagande dyrt vid ett eventuellt följande politiskt och rättsligt efterspel. Det får vi inte glömma bort.

Nu blir det kanske inte något världskrig i alla fall, den här gången. Trots att det har sett så förtvivlat uppgjort och riggat och oundvikligt ut. Alex Krainer håller före att Biden har sagt nej. Biden vägrade att skriva under papper under Starmers besök Washington för en vecka sedan. Det blev inget rituellt undertecknande av papper, ingen presskonferens. Det brukar det alltid bli.

Varför vägrade Biden? Är han senil? Har han fått en propp? Alex Krainer menar sig veta. Generalerna har sagt nej. Generalstabens ordförande har varit i Israel och klargjort för det mordlystna styret där att Israel får klara sig utan USA. Även i händelse av krig med Iran. Generalen ska till och med ha sagt att USA inte tänker låta lura sig. ”Man vet av erfarenhet hur en ”false flag” ser ut…”. Krainer skriver att generalerna vet att det är krigsmakten som kommer att få föra det krig som neos har sökt påföra USA. Generalerna tror inte att ett krig med Ryssland kommer att gå väl. Starmer och Stoltenberg tror inte på ryssarnas ”röda linjer”, har de sagt. Nej, men det gör yrkesmilitärerna tydligen. Krainer menar att krigsmakten har gjort mer än så. Generalerna i Pentagon har inte bara sagt nej. Generalerna har gjort en kupp. De har tagit över. Det har hittills varit CIA och MI6 som fört krig i Ukraina. Men nu har generalerna tagit över. De har tagit över både krigföring och utrikespolitik. Blinken och hans nätverk har förts åt sidan.

Om Krainer har rätt? Det får vi se. Det kommer att visa sig.