Ennio Morricone, en Youtubetribut

Okategoriserade

När filmmusik är som bäst så uppnår handling, bilder och musik en högre enhet, som är större än summan av sina delar. Sådan filmmusik skapar Ennio Morricone, storslagen och vacker musik som lyfter handlingen till nya nivåer. Dagens inlägg blir därför en liten samling länkar till Youtubeklipp med Morricones musik. Det finns säkert bättre klipp, men detta är i varje fall en början.

The Ecstacy of Gold

Ennio Morricone – Finale

The Mission

The Good, The Bad, the Ugly (halvkass ljudkvalitet)

Den hugade kan säkert hitta fler och bättre klipp på Youtube (Motpols läsare brukar ha en imponerande förmåga att hitta goda länkar av olika slag), andra skapare av lyckad filmmusik man kan studera närmare är då Klaus Badelt, Hans Zimmer , Danny Elfman eller Basil Poledouris (tack för länken, Maximus).