Metapedia är tillbaka

Okategoriserade

Idag har vi nöjet att meddela att det internetbaserade uppslagsverket Metapedia åter är online.

Målet med Metapedia framgår av presentationen:

Metapedia är ett elektroniskt uppslagsverk om kultur, vetenskap, filosofi och politik.

Ordet ’Metapedia’ är en sammansättning av två begrepp från den klassiska grekiskan: meta som betyder ’utanför’ eller ’över’; och enkyklios paideia som betyder ’uppslagsverk’. Namnet har en tvehövdad symbolisk innebörd:

* Metapedia fokuserar på områden som vanligtvis inte behandlas i dvs. som hamnar utanför etablerade moderna uppslagsverk.

* Metapedia har ett metapolitiskt syfte, att informera om tabubelagda eller medvetet bortglömda ämnen och företeelser för att påverka samhällsdebatten, kulturen och historiesynen.

Projektet är fortfarande i sin linda, men databasen växer för varje dag, och Du är varmt välkommen att bidra till att detta värdefulla och unika uppslagsverk växer till sig och mognar.

Trots att projektet har mindre än ett halvår bakom sig, så har det redan passerat 1000 artiklar. Bland dessa kan nämnas några av mina favoriter:

Ernst Jünger, en längre biografi över denne nationalrevolutionär, författare och krigsveteran.

Alain deBenoist, den Nya Högerns gudfar.

Guillaume Faye.

Thule, en trevlig liten artikel.

Konservativ revolution, en suverän artikel om idérörelsen med samma namn i mellankrigstidens Europa.

Portalen om Svensk Nationalism är en definitiv resurs, där man kan ägna betydligt mer tid än vad som kanske är nyttigt med att läsa om olika historiska och nutida nationalistiska initiativ, personer och rörelser.

Lika givande kan det vara att använda sig av funktionen ”slumpartikel”.