Zyklon Boom

Okategoriserade

Dagens inlägg blir något så ovanligt som ett musiktips. Tidigare har det uppmärksammats att franska etniska identitärer gör hiphop, men något liknande har tydligen skett i Sverige. Det rör sig om hiphopakten Zyklon Boom. Mig veterligen har de mystiska herrarna bakom Zyklon Boom vare sig en hemsida eller ett skivkontrakt, vilket kan göra det lite svårt att leta upp deras musik. Å andra sidan är det en uråldrig visdom att den som söker han ska finna, och det som man hittar utan ansträngning är ändå inte värt att ha.

Musiken är ganska ”poppig”, medan själva rappandet påminner mest om PST/Q eller Mobbade Barn Med Automatvapen. Det håller hur som helst riktigt hög klass, och är både roligt och intelligent. Personligen kan jag sakna de inom ”vanlig” hiphop så obligatoriska stönandena och utropandena av artistens namn (”Shady!! Öh öh! Fifty Cent! Uh uh! Akon! Öh öh!”), men man kan inte få allt.

Ett utdrag ur Var var jag visar hur fullständigt alienerat, bittert och intelligent det hela är. Det uttrycker ju om inte annat på ett ypperligt sätt hur främmande man känner sig för dagens samhälle så fort man slår på en TV, eller vågar sig utanför dörren:

Jag var aldrig med och bad om externa köpcentran
jag var aldrig med och bad om den där queerfrågan på tentan
jag var aldrig med och ansökte för att få rösta på nån skithög
eller fyllde i nåt papper för att se bröstet på nån skitbög

”Öööh, alltså, när bestämde ni det? Jaha, asså, öööh, asså var var jag? Aja, men asså, var var jag då?”

Vi var inte med och pytsade några slavar till Amerika
vi är hur vita och hetero som helst men ändå inte mer rika
har aldrig nitat nån tjej eller sparkat någon hund
ni bolsjeviker och demokrater har styrt upp det här från första stund

Det finns en Zyklon Boom-kompilation på Youtube här:
Kompilation: Du är bög

Tack C2 för tipset, och ett stort tack Zyklon Boom för dagens bästa skratt!