Payback Day, ny musikvideo från Lilou & John

Aktuellt, Kultur, Media, Musik, Politik, Rekommenderat, Samhälle, Underhållning

 • 23
  Delningar

Indiepopduon Lilou & John bör vid det här laget vara en uppskattad bekantskap för Motpols läsare, deras skiva Dissidentica har bland annat varit föremål för en mycket positiv recension av Joakim Andersen. Bandet har nu släppt musikvideon till Payback Day, en av de starkaste låtarna på skivan, både vad gäller text och musik. Det är därför glädjande för oss på Motpol att kunna presentera videon här:

Relaterat

Lilou & John
Joakim Andersens recension av Dissidentica
Dissidentica – Musik för yttrandefrihet


 • 23
  Delningar
 • Palnatoke

  Både trevlig och ovanlig bekantskap i den svenska musikvärlden. Jag hade i princip givit upp hoppet om att någon svensk artist skulle våga gå emot PK-strömmen.

  • Lilou N John

   Tack! Vi valde tidigt att gå via oberoende medier eftersom vi förstod att vi p.g.a. etniskt ursprung, samhällsanalys och värderingar inte skulle passa in i den ytliga karriärkulturen, och samtidigt ville vi visa att oberoende medier är framtiden – genom att nonchalera MSM och inte sträva efter deras godkännande visar vi att deras hegemoni är över. Artister på PK-sidan har alldeles för mycket att förlora för att våga ta steget. Vi vill visa andra oberoende band att de kan slå genom att gå genom oberoende kanaler, t.ex. Motpol, och sluta drömma om att SVT ska bjuda in dem till TV-soffan. MSM är överspelade. Dinosaurierna håller på att dö ut. Däggdjuren håller på att ta över och vi är evigt tacksamma för att Motpol har velat ge oss sitt stöd. Vi vinner genom att vara lojala mot varandra.
   /John

 • Kronolog

  Bra sång, men varför sjunger de på engelska? Är det fåfänga i hopp om att nå en större publik och tjäna mer pengar? Har de internaliserat svenskens ställning som ett amerikaniserat kreolfolk?

  Om vi svenskar vill skapa en sund och livskraftig motkultur måste vi använda oss av vårt eget språk. Vi kan inte använda oss av våra främmande herrars språk, importera och kopiera alla deras tankar, intressen, vokabulär och förhållningssätt; och göra deras egna ledarfigurer till våra egna.

  Förvisso är vi ett litet folk, och kommer på gott och ont alltid att påverkas och inspireras av större främmande folk; men detta måste ske med försiktighet och måttlighet.

  • Lilou N John

   Tack för kommentaren. Vi ser inte Sverige som gränsen för vår musik, kulturkriget går långt utanför, tvärs över Atlanten. Därtill är en motkultur vars artister inte kan försörja sig på sitt skapande ointressant för nya artister och därmed en ganska värdelös motkultur sett till möjligheterna att bli annat än en digital hembygdsförening. Dagen då nya artister självmant väljer att associera sig med den nya högern p.g.a. försäljningsargument kommer kulturen att vända 180 grader.

   Glädjande att du gillar låten.

   Bästa hälsningar,
   John (Lilou & John)