Dissidentica – musik för yttrandefrihet

Aktuellt, Ideologi, Kultur, Metapolitik, Musik, Politik, Rekommenderat, Underhållning

Fredagen den sjunde april släpper Lilou & John sin andra studioskiva Dissidentica. Det är ett album dedikerat till kampen mot både global- och nationalsocialism samt det pågående kriget mot Västvärlden. Dissidentica är tänkt som ett brandtal mot mörkläggning av betydande samhällsprocesser, tystnadens journalistik och radikaliserande konfliktpolitik.

Skivans musikaliska utgångspunkt i pop med starka folkinfluenser är dessutom en kraftig brytning med både neofolk och skinheadpunk som tidigare varit två av de mer framträdande formerna av icke-marxistisk musik med politiska undertoner. Tanken är att Dissidentica ska fylla ett tomrum på den politiska musikscen där progg och socialistisk förortsmusik idag dominerar fullständigt och där många miljoner människor världen över saknar musik som speglar deras värld: den jihadistiska terrorn, fake news, ett sönderfallande samhälle, grov kriminalitet, kulturell kollaps och stigmatisering av oliktänkande.

Kontroversiell tematik

Dissidentica kommer att innehålla spår som Bataclan om det fasansfulla kriget mot Väst, Payback om fake-news-mediers tendens att kalla alla oliktänkande för ”nazister”, Next year in Jerusalem om den judiska diasporan och den idag från socialisthåll öppet hatade drömmen om Israel, 9/11 om den röda tråden som löper genom nationalsocialismen, globalsocialismen och jihadismen, och Solferino om Europas blodiga historia och vikten av att förhindra framtida sönderfall och krig. I sin helhet berättar skivan om det man icke må berätta.

Kulturkrigets vinnare och förlorare

Lilou & John är övertygade om att de icke-socialistiska motkulturerna endast kan vinna det pågående kulturkriget den dag alternativa nyhetsförmedlare, opinionsbildare och tankesmedjor börjar skriva om nya band som tydligt tar avstånd från både global- och nationalsocialism. Fram till den dagen kommer 1968-vänsterns urvattnade hat- och konfliktmusik fortfarande att dominera den politiska musikmarknaden.

Av ovanstående skäl har Lilou & John medvetet valt att fjärma sig från etablerade medier och i stället vända sig till alternativa medier som nyhets- och opinionssajter samt tankesmedjor utan varken global- eller nationalsocialistisk prägel. Problemet för de varken global- eller nationalsocialistiska rörelserna är ofta en viss avsaknad av självförtroende och Lilou & John hoppas kunna bidra till en stark förändring av den politiska spelplanen till icke-socialistisk fördel genom sin musik.

Inspiration och självförtroende

Det är således Lilou & John’s förhoppning att Dissidentica ska tilltala miljoner människor ur de icke-socialistiska rörelserna och ge dem inspiration och självförtroende att på egen hand utmana de destruktiva normsystem som de senaste decennierna allt brutalare slagit sönder både Europa och Amerika.

Från och med den sjunde april kommer den socialistiska musiken – i alla dess former – att förlora sitt monopol. Det är dags att ny musik för yttrandefrihet tar steget ut i världen och förändrar den för alltid.

Lilou & John