"Ursvenskt är bara barbariet"

Okategoriserade

Vår kära statsminister, Fredrik Reinfeldt, har i dagarna varit i det mångkulturella Ronna och tagit bladet från munnen när det gäller synen på den svenska kulturen.

Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”, är Fredriks sammanfattning av vårt land och dess historia. Detta demonstrerar med all önskvärd tydlighet att moderaterna inte är något alternativ för den som är kritisk till det ”mångkulturella samhället” och massinvandringen. Och om inte Reinfeldts lilla förolämpning räcker för att få en att inse det så kan man med fördel studera den nuvarande arbetsmarknadsministerns, Sven-Otto Littorin, politiskt korrekta bravader (och om inte dessa räcker för att öppna ögonen på en, så kommer inget att göra det, eftersom man då med stor sannolikhet är idiot).

Egentligen kan man först och främst se Reinfeldts lilla etnomasochistiska utspel som rent fjäsk från en statsminister som just har börjat försämra de ekonomiska villkoren för både fattiga svenskar och invandrare. Det rör sig alltså om en företrädare för en tafatt och rotlös överklass som varken vill ge fattiga invandrare mer pengar i fickan, eller bo bland dem, men som tror sig kunna hålla dem på gott humör genom att ge dem lite symboliska förmåner i stil med fjäsk, lagar om hets mot folkgrupp, och kvotering som ändå mest drabbar vanliga svenssons.

Men några lärdomar kan man ändå dra av Reinfeldts lilla hån mot oss vanliga svenskar och vår historia. För det första är det ett tecken på att dagens moderater är ett anti-nationellt parti, ett parti som är så genomsyrat av amerikansk nyhöger av den sämsta sort att den står som ett stort frågetecken inför begrepp som andlighet, tradition och nation. Det enda denna nya ”höger” kan förstå är det som kan räknas i kronor och ören, de är alltså lika materialistiska som en kommunistisk sekt. Vi befinner oss alltså i den pikanta situationen att vi har en kraftigt amerikaniserad vänster och en kraftigt amerikaniserad höger som konkurrerar om folkets gunst.

Bortsett från detta så har Reinfeldt även fel i sak, eftersom han är en rotlös och deviriliserad borgarsjäl och därför inte kan förstå vår kultur eller vårt folk.

Dels betvivlar jag att Reinfeldt har någon som helst förståelse för det ursvenska ”barbariet”, det raseri (wut eller lyssa på finare språk) som kan gripa oss i vissa situationer och som ligger bakom historiska fenomen som bärsärkar och ulvhednar. ”För nordmännens raseri, bevare oss Herre Gud” är ett uttryck från den tid då våra förfäder förde ett desperat motstånd mot imperialistiska makter från kontinenten, och om Reinfeldt till fullo förstod de krafter hans politiskt korrekta vänner väcker i den nordiska folksjälen så skulle han nog dra sig för att ens nämna vårt ”barbari”.

Dels är det en fråga om ohederlig argumentation, som beror på att Reinfeldt inte vet vad en biokultur är. Sverige och det svenska etnos är i alla fall en del av, mer specifikt, den nordeuropeiska, och, mer generellt, den europeiska biokulturen (eller den faustiska högkulturen om man föredrar Spenglers begrepp). Detta innebär att när vi tagit emot tyska eller norska köpmän eller upptäckter så har det knappast varit något som kommit ”utifrån”. Reinfeldts argumentation är alltså ful, och kan sammanfattas: ”vi har tagit emot mycket bra från övriga Europa, och därför måste vi ha en massiv utomeuropeisk invandring”.

Avslutningsvis avslöjar Reinfeldts citat en mycket ytlig syn på livet och kulturen. För vad kan vi spåra för saker tillbaka till den tid som var ”ursvensk”, och som Reinfeldt sammanfattar som ”barbari”. Det rör sig om sådant som den nordeuropeiska altruismen (sannolikt även känslan för djur och natur, som nog kan kopplas till den), den höga IQ:n, den romantiska kärleken, den särskilda tystlåtna självkontrollen. Detta är gruppevolutionära egenskaper av mycket hög ålder, sannolikt utvecklade under den förra istiden. Att då börja tala om falaflar och varm korv som det enda viktiga uttrycket för kultur visar bara att Reinfeldt är en supermaterialist som tänker med magen. Men det borde vara ett minimikrav man som etnisk svensk kan ställa på sin politiska ”elit” att statsministern i alla fall inte spottar hela vår inhemska historia i ansiktet bara för att vinna lite röster i Ronna.