Några lästips

Okategoriserade

Den senaste tiden har det funnits mycket läsvärt på internet, och dagens inlägg kommer därför bara att ta upp sådant som skrivits utanför Motpol.

En positiv, ny bekantskap är Svartvit. Svår att lokalisera på höger-vänster-skalan; både aktiv i en Kapitalet-cirkel, och med lovande inlägg om tradition och religion. Riktigt blixtrar det dock till i inlägget om klasshat. Inlägget behandlar den ena sidan av klasshatet, den sida som kopplas till självhat och mindervärdeskänslor, och behandlar det på ett initierat sätt. Det kommer att bli riktigt spännande att läsa dess fortsättning, klasshatets positiva sida.

Spöknippet har lagt upp ett antal värdefulla Jüngerexcerpter. Citat som dessa torde göra varje konservativ revolutionär på gott humör:

De gestalter av stål, som med örnblick rakt över snurrande propellrar genomforskar molnen, som inklämda mellan stridsvagnarnas motorer vågar helvetesfärden genom vrålande kraterfält, som i dagar, med en säker död framför sig, i omringade nästen med högar av lik runt omkring halvt försmäktade sitter hukade bakom glödande kulsprutor. De är det moderna slagfältets bästa, genomströmmade av hänsynslös kämpaanda, av stark vilja som urladdar sig i en hård, koncentrerad, målmedveten stöt.

…säkert står vi en fiende med ras närmare än varje pacifist och internationalist.

Den som uppskattar den futuristiska ådra som genomsyrar Jüngerexcerpten, uppskattar nog även Marinettidikten To my Pegasus.

Det visar sig även att Magnus Svensson, i likhet med undertecknad, uppskattar John Edmonds rhodesianska country.

Det nya numret av Nysvenska Rörelsens tidskrift/e-brev Nonkonform är även ute nu. Numret torde vara av extra intresse för Motpolläsare, då det innehåller en artikel av Fas om kristen samnationalism och parlamentarismens kris, samt en artikel av undertecknad om korporativ kriminalpolitik och ett schmittianskt perspektiv på kriminalitet i ett multikulturellt samhälle . Vidare en inkännande artikel om behovet av ritualer och traditioner av Carl Lindholm, och en del annat läsvärt. Nysvenska Rörelsen hör till de mer anrika och nytänkande svenska idérörelserna, och med centrala begrepp som samnationalism och korporatism, är de väl värda en närmare bekantskap för en ny generation oppositionella. Nonkonform kan man prenumerera på här.

Nummer 9 av Folkets Nyheter är också ute sedan en tid tillbaka, med krönikor av Motpolarna Civilis, Opium, och undertecknad (som skrivit om klassamarbete, folkgemenskap och en sunt antiegalitär livssyns följder). Det innehåller även ett journalistiskt scoop i form av en intervju med en polischef i Malmö som uttalar sig om situationen i staden, ett reportage från tyska Pressefest 2006, och mycket annat. Positivt är även att tidningens hemsida blivit mer aktiv än tidigare, senast med ett par artiklar om situationen i Sydafrika.

Imorgon kommer vi att ta en närmare titt på skotska resande, och deras folksagor ur ett dumezilianskt/indo-europeiskt perspektiv. Därefter är det planerat att vi ska ta upp den indiska synen på livets fyra mål och steg, och den amerikanske samhällsfilosofen Christopher Laschs analys av det narcissistiska samhället. Om nu inte ”Alliansen” hittar på något så dumt att man inte kan låta bli att kommentera det innan dess.