Hanna Widerstedt

Okategoriserade

Någon gång har jag besökt en eller annan modebloggerska för att se vad allt liv kring dem handlar om. Men det tar max en halv minut för mig att bli uttråkad. Det är en värld som jag inte alls förstår mig på. Men nu måste jag bekänna att jag har fastnat för en av dem: Hanna Widerstedt. Hennes prylar struntar jag i, men hon är en fascinerande tjej. Mitt första intryck var att hon verkade vara ett fullständigt pucko. Men samtidigt var hon så överdrivet vulgär att jag ägnade en stund åt att kolla på hennes filmer och läsa hennes blogg. Det fick mig att omvärdera det första intrycket. Hon håller fast vid att det inte är en parodi, men jag tror inte på henne.

En sak som får mig att skratta är att jag känner igen typen som hon låtsas vara. Det var inte länge sedan jag träffade en person som talade på ett liknande sätt och var lika självupptagen som Hanna Widerstedt. Det var inte en trevlig bekantskap, men så här i efterhand är det roligt att känna igen typen. En annan sak som ytterligare ökar underhållningsvärdet är att de flesta av hennes läsare verkar ta henne helt på allvar och hatar henne. Hon drabbas av mängder av sk "näthat", men har inte låtit sig stoppas av det. Jag undrar vad det är med hennes läsare? Har de ingen självdistans? Visst, de flesta är nog tonåringar, men ändå.

Hon lyckas driva med allt och alla. Hon driver med självupptagna moderna konsumenter, särskilt de som har gott om pengar. Men hon driver samtidigt med vänsterfolk utan självdistans som verkar se rött av att hon har fobi mot fattiga människor.

Hanna Widerstedt är de svenska modebloggarnas svar på Michel Houellebecq. Ok, det lät kanske lite väl pretentiöst och tungt, men det är ändå min association. Hon driver med sexfixering genom att driva saken till sin spets och exempelvis göra en video som heter "Jag vill bara knulla" och vifta med dildos och dansa lite poledance. Hon driver med svenska män genom att göra en video som heter "jag hatar svenska män" där hon klagar över att de inte har öst pengar över henne. Italienare är bättre, en av dem köpte en flaska champagne för 25000$ till henne, tror jag hon sa. Sist men inte minst tror jag att hon driver med sig själv.

 

Jag misstänker att det är en intelligent och modig ung tös. När jag såg allt ont blod hon lyckas väcka blev jag nästan orolig för hennes välbefinnande.

Bland hennes musikvideos i listan ”ängest” fann jag bland annat låten "Dirty" från Harsh Generation, av Grendel. Är 90-talisterna en "harsh generation"? Här är en annan låt från Harsh Generation:

”harsh generation, we’ll tear
your world apart
sign of the times, this is
the coming of a new kind
harsh generation, we’ll tear
your world apart
this is the rise, this is
the coming of a new kind ”