Integral Tradition Publishing

Okategoriserade

Ett nytt, traditionalistiskt bokförlag har sett dagens ljus.

Integral Tradition Publishing

De beskriver målet med förlaget på följande vis:

Integral Tradition Publishing was established to create awareness of the eternal, transcendental Truth contained in all authentic traditions, and the problems, flaws and hypocrisies of modern Western society. We wish to do this by publishing and distributing materials on traditionalism which show the discrepancy between the light of the Tradition and the darkness of modernity. By creating such an awareness in a spiritual­intellectual elite we will pave the way for the defeat of modernity and the return of Tradition.

ITP:s katalog är milt sagt imponerande, och innehåller redan 76 verk, flera av dessa svåråtkomliga. Man planerar att ge ut en Julius Evola-antologi med titeln Metaphysics of War under 2007.

Om jag ska rekommendera några av de böcker i ITP:s katalog som kan vara bäst att börja med, om den traditionalistiska eller radikalkonservativa världsbilden är ny för en, så är det i första hand följande böcker:

Francis Parker Yockey – Imperium

FPY

Hans FK Günther – Religious Attitudes of the Indo-Europeans

Julius Evola – Revolt Against the Modern World

JE

Michael O’Meara – New Culture, New Right

René Guénon – Crisis of the Modern World

Av dessa är Imperium, New Culture, New Right och Religious Attitudes de mest ”lättsmälta”, och de som ligger närmast en klassiskt nationell världsbild (kort sagt: tycker man att det är flummigt när jag skriver om indo-europeiska poeter eller traditionella perspektiv på efterlivet, så bör man undvika Evola och Guénon. Däremot kan man ha mer nytta av Günther eller Parker Yockey i så fall).

I vilket fall som helst är det mycket uppmuntrande att se det röra på sig på den traditionella ”scenen”.