Vet skäms

Okategoriserade

Med jämna mellanrum får man i DN läsa ”utredningar” om diskriminering, integration och rasism. gemensamt för dessa ”utredningar” är att de finansierats med skattepengar, beställts av Integrationsverket, och att ”utredarna” handplockats för att de står långt till vänster när det gäller dessa frågor.

För att sammanfatta vad dessa ”utredningar” alltså är för något: det är regeringen som använder skattepengar för att producera propaganda, men samtidigt ge det sken av vetenskaplighet genom att man handplockat forskare med rätt ideologi.

Vanligt är att man anlitar Masoud Kamali, mannen som gjort sig känd genom att påstå att det inte finns några hedersmordskulturer och att Sverige är så genomsyrat av strukturell diskriminering att man nog kan tala om Sverige som en diskrimineringskultur. Kamali är handplockad för sina åsikter vad gäller integration och diskriminering, dessa åsikter var nämligen milt sagt starka redan innan han började utreda det hela.

Man har även anlitat en syndikalist (syndikalismen är en revolutionär socialistisk ideologi för den som undrar), Boréus, för dessa utredningar, vilket vi kan läsa mer äm här:
http://oskorei.webblogg.se/110506164052_regeringens_utredare.html

Den syndikalistiska utredaren kom i sin utredning fram till att språket blivit mer diskriminerande vad gäller invandrare, och att folkpartiet och moderaterna varit värst. Det är alltså en utredning som torde ha funktionen att göra invandrare mindre benägna att rösta på dessa partier, så man kan faktiskt säga att det socialdemokratiska regimpartiet fått valuta för (skatte-)pengarna när de anlitade Boréus för den utredningen.

Men det är inte bara folkpartiet och moderaterna som hotar att locka väljare från socialdemokratin, ett annat hot är sverigedemokraterna. Föga överraskande är därför att Integrationsverket gett två forskare i uppdrag att utreda Sverigedemokraterna. Föga överraskande är också att utredningen kommer fram till en hel mängd negativa saker om Sverigedemokraterna, både vad gäller deras ideologi som jämförs med 30-talets nazism, och vad gäller deras framgångar och deras popularitet.

Nu är jag inte sverigedemokrat, men frågan man bör ställa sig som skattebetalare är:

Ska en statlig myndighet, för skattepengar, granska politiska partier i en demokrati?

Studien återfinns här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=557612&previousRenderType=8

Intressant är att socialdemokraterna tycks ha en förkärlek för just syndikalister när det gäller vilka forskare de handplockar till sina utredningar, även Rasmus Fleischer (som kort och koncist presenteras som doktorand) har nämligen kopplingar till denna rörelse och dess tidning Arbetaren, vilket kan ses på denna sida:
http://www.infoshop.org/inews/article.php?story=02/09/26/6361803

För att göra en lång historia kort, stör helt enkelt socialdemokratins beteende min känsla för fair play. Detta är inte cricket, som engelsmännen skulle uttrycka sig.

Åsiktsregistrering; IB dåligt, Expo bra
Det är heller inte cricket när man läser i de större tidningarna att en 28-årig nazist dömts att betala skadestånd för att han haft ett åsiktsregister. Så långt är allt gott och väl, åsiktsregister är något som inte ska finnas i ett civiliserat samhälle, och det är statens uppgift att bekämpa sådant. Därför är det helt i sin ordning att 28-åringen döms för detta, och det var helt i sin ordning när det blev ett ramaskri över socialdemokratins hemliga åsiktsregister i samband med IB-affären på 70-talet.

Det som får en att höja något på ögonbrynen är då dubbelmoralen och hyckleriet. För det är inte bara nazister som har åsiktsregister i dagens Sverige. Faktiskt är det rentav så att åsiktsregistrering är en miljonindustri som bedrivs i semi-offentlig regi, den stora skillnaden är att socialdemokraterna visa av 70-talets pinsamma avslöjande lagt ut det på privatiserad entreprenad istället.

Och den som vill läsa mer om detta hänvisas till dessa artiklar (ja, jag vet att det är ”nazistiska” sidor, men etablerade och rumsrena media väljer att svika sitt uppdrag och inte ta upp detta):

http://www.sdkuriren.se/expo.php?action=showcat&catid=11
http://www.info14.com/artiklar.php?id=9