Lag och ordning

Inrikespolitik, Media, Politik, Rekommenderat, Samhälle

Den så kallade Alexandramannen har dansat ut ur finkan, där han hamnade för några år sedan. Han begick sexuella övergrepp mot ungefär 50 småflickor efter att ha raggat upp dem på internet, och dömdes därför till tio års fängelse och utvisning.  Domen föll 2006, så givetvis är det nu, fem år senare, dags för honom att lämna kriminalvårdens omsorger. Någon faktiskt verkställd utvisning blir det givetvis inte tal om – för att utvisas efter begånget brott måste man nämligen ”ha sina papper i ordning.”

Skulle han till äventyrs ha några papper i ordning någonstans finns nog viss möjlighet att han snabbt utav bara helvete ser till att få oordning på dem. Den gode Atheer al-Suhairy exponeras för övrigt, av för mig okänd orsak, med både namn och bild i Aftonbladet (något som borde föranleda en diskussion om pressetik – att ”ge Sverigedemokraterna och näthatarna vatten på sin kvarn” är nu en gång för alla värre än att våldta småungar).

Således kan han nu raskt gå hem och sätta sig vid datorn och med hjälp av lämpligt anonymiseringsverktyg fortsätta sin verksamhet, så snart han andats ut och polisen inte har ork och råd att hålla rätt på honom. Hur många fler som kommer att falla offer vet förstås ingen.

Det är tur att vi har organisationer som Expo, som tacklar de verkliga samhällsproblemen, och behandlar genuint problematiska strukturer i Sverige. Rättssystemet och migrationspolitiken är, lite diskriminering åsido, helt i sin ordning.