Jo, det kan bli dummare

Okategoriserade

Sverige fortsätter överraska på daglig basis. För de av oss som trodde att den folksjälsliga kromosomrubbning som följde på Sverigedemokraternas riksdagsinträde var höjdpunkten i den svenska antirasismens allt mer pinsamma kronologi, har Expressen i samarbete med Expo nyheter att bjuda på. Om ni trodde att det inte kunde bli dummare, bered er på att tänka om.

Djupt andetag, klicka:
http://www.expressen.se/1.2347129

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Budskapet, så vitt jag kan förstå det, är att om någon säger saker som ingen människa någonsin säger (jag har i mina dagar träffat nog bondrasister för att vara väl medveten om att Simons uttalanden aldrig gjorts, av någon) ska man, likt en lätt alkoholiserad, sentimental och råbarkat outbildad förskollärare, förklara att man ”inte kan tro det man hör just nu.” Sedan ska man låsa in sig på toaletten.

”Bra att Elin tar diskussionen med honom,” tycker Daniel Poohl.

Och jo, jag vet att den egentliga poängen är att lära människor att reflexmässigt ta avstånd från seriösa frågeställningar med hjälp av irrationellt beteende, och att det inte är jättefeltänkt om man som Expressen och Expo vill hindra folk från att förändra allvarliga samhällsproblem. Men jag är inte helt säker på att folk är riktigt så dumma i huvudet som Expo och Expressen tror.

Tills vidare kan vi ju med tillförsikt invänta fortsättningen – tre delar till av ”Dilemmat” ska det bjudas på!