Valdag

Okategoriserade

Nu har man varit och röstat – enligt säkra uppgifter odemokratiskt. Det är en ovanligt intressant – och ovanligt vansinnig – valdag.

Huruvida något gott kommer av detta val kan man spekulera i. Helt klart finns det mycket som tyder på att det blir historiskt. Dels för att socialdemokratins envälde bryts för alltid (till stor del självförvållat genom stolpskottet Mona Sahlin), dels för att Sverigedemokraterna nu tar plats i riksdagen.

Den mediala masshysteri som följt i spåren på det senare har faktiskt lyckats ta även undertecknad på sängen. Det ska bli mycket intressant att se vad konsekvenserna i längden blir – man kallar numera SD för ”hatiska”, ”antidemokratiska” och ”rasistiska” i parti och minut – och hur samhällets begåvningsreserv kommer att reagera på den förmodade nazistchock som SD:s inträde i riksdagen tros innebära återstår att se.

Omfattande valfusk torde vara ofrånkomligt, eftersom stämningen som nu råder sannolikt får folk att uppfatta det som nobel civil olydnad. Våldsamma reaktioner torde även följa på riksdagsinträdet. Media och politiker kommer att ha det blodet på sina händer, i alla fall. Detta alldeles bortsett från att de med sitt retoriska gaggande förmodligen sänkt befolkningens genomsnitts-IQ med åtminstone fem punkter på två veckor (och åtminstone två av de punkterna idag, när Expressen, Aftonbladet och samtliga partiledare urartade fullständigt).

Att kommentera tokerierna ytterligare känns överflödigt, faktiskt, för det fradgande hatet talar för sig självt. Så pass väl att det inte blir något längre inlägg än så här idag. Kom ihåg att rösta odemokratiskt idag…