Rösta Demokratiskt!

PK, Rekommenderat, Samhälle, Satir

Jag är väl medveten om att många av motpols läsare tycker det är tråkigt med realpolitik, och så här i valtider blir det förstås extra olidligt. Därför tänkte jag idag bjuda på ett exempel på vad som bara kan kallas surrealpolitik.

Den nya metoden för att motverka ”rasismen” tycks vara ett fullständigt farväl till verkligheten. Genom osammanhängande och hysteriska argument tycks gängse media och partier försöka mobilisera någon sorts antiintellektuell motsvarighet till Republikanska Gardet, som in i det sista ska försvara det totala misslyckande som är svensk invandringspolitik.

Det nyaste, och i särklass roligaste, exemplet på denna utveckling är sidan Rösta Demokratiskt. Det är helt omöjligt att bli upprörd av innehållet – redan namnet på den (som antyder att man kan ”rösta odemokratiskt” på annat sätt än genom att rösta på ett parti som uttryckligen vill avskaffa demokratin) är ett lyteskomiskt mästerverk. Förvisso är det djupt oroande att vansinnet möjligen kan tänkas uppfattas som rationellt, vettigt eller grundat i något faktiskt. Hamnar vi i en situation där människor tar någon del av en sida som denna på allvar är faktiskt allt hopp förlorat. Själva kognitionen har kollapsat, och bara osammanhängande joller kvarstår.

Särskilda ting värda att uppmärksamma:
– de tre 1984-hetsande banners som pryder startsidans vänstra del och blinkar i ilsket rosa och svart: ”Det pågår ingen massinvandring!” ”Det pågår ingen islamisering!” ”Läs mer om varför du ska Rösta Demokratiskt!” ”Krig är fred!” ”Upp är väster!” ”Lars är parameter!”

– filmerna om rasismen, inskickade av vad som sannolikt är representanterna för Sveriges kommande filmindustri. Det vinnande bidraget innehåller en liten svensk kille med klara drag av Malcolm in the Middle, som oprovocerat får för sig att angripa vad som bara kan beskrivas som en formidabel Massajkrigare, vilken stillsamt strosar över en parkering. Kent mal på i bakgrunden, och det vidare förloppet lämnas åt vår fantasi. Det är gripande. Om vi kan förstå rasismen kan vi bekämpa den, är filmens upplyftande budskap. Tja, tror ni att fjortisungar som är ute och misshandlar tre gånger så stora negrer med avlånga pinnar är ett fundamentalt problem i Sverige blir det nog inte så mycket med det bekämpandet, så mycket är säkert.

– det samlade intrycket, som bara kan beskrivas som en blandning av pubertal naivitet och fullskalig mental kollaps.

– det roande, eller oroande, faktum att samtliga politiska ungdomsförbund utöver SDU står bakom sidan, i samarbete med varandra och Expo-grabbarnas personliga harem, Ungdom Mot Rasism.

Detta är långt från hela söndagsunderhållningen, tro mig. Annan viktig information kan vi finna under den informativa rubriken ”Rasism är dåligt” är att Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund tycker att… Ja, rasism är dåligt. Även facket – och Svenskt Näringsliv – är rörande överens om det (vilket alltså innebär att vi i invandringen slutligen funnit den universalkur som slutligen förverkligar fascismens ideal om att helt upphäva klassmotsättningarna – inte dumt).

Rösta Demokratiskt är skrämmande – att kalla den dålig är inte nog, för så här bisarr kan en sida bara bli genom att medvetet förkasta normal argumentationsteknik och intellektuell heder. Men mest av allt, faktiskt, är den rolig. Satir på den här nivån går långt över åtminstone min blygsamma förmåga.