Arktos: ny nätbutik

Okategoriserade

För några dagar sedan lanserades nätbutiken Arktos – ett projekt inriktat inte minst på traditionalism och identitarism.

På adressen arktos.com hittar man det nya initiativet, som innehåller en hel del som motpols läsare torde vara intresserade av. Verksamheten är internationell, men har en välfungerande svensk avdelning (med svenska produktbeskrivningar för de flesta böcker). Det kanske huvudsakliga temat är religion och traditionalism – under kategorin Traditioner hittar man 129 titlar, trots att verksamheten är tämligen ny – men där finns också mycket annat. Historia, filosofi och sociobiologi har egna avdelningar – liksom något så trendigt som miljö och överlevnad. En del skönlitteratur, både svensk– och engelskspråkig, kan man också lägga vantarna på, om man skulle känna sig motiverad.

Förutom den digra distributionen ger man även ut egna titlar – av särskilt intresse för motpols läsare torde kanske A handbook of traditional living vara. Det tycks vara lite av en ”evoliansk livsstilshandbok” bestående av två texter författade av den italienska organisationen Raido, och nu översatt till engelska. När undertecknad tagit sig igenom den kan ni för övrigt räkna med en recension.

En ”livsstilssektion” med bland annat kläder är under uppbyggnad (än så länge är det ganska tomt där), medan musikdelen har byggts ut en del redan med främst neofolk.

Sidan själv inleder sin introduktion av verksamheten såhär:

”ARKTOS Media är resultatet av en idé som växt fram hos flera individer från olika delar av jorden. Denna idés grund utgörs av vår gemensamma observation att det finns ett växande antal individer som tror att något har gått fruktansvärt fel med den moderna världen. Vissa betraktar detta som ett huvudsakligen politiskt eller sociologiskt problem, andra tror att problemet är andligt eller metafysiskt till sin rot. Ytterligare andra ser dessa faktorer som sammanflätade.”

Vem kan säga emot där? Och, likt ett under, säljer man också en motpol-T-tröja