Midsommarhälsning

Okategoriserade

Solguru vill önska en riktigt trevlig midsommar till alla läsare, och hoppas att ni klarar att ha riktigt roligt utan att ha allt för roligt. Det är en dag imorgon också.

Idag är det midsommarafton, och en av de främsta anledningarna att fira som bjuds i Sverige. Högtiden är en av våra äldsta, och sammanväver flera teman ur nordisk, europeisk och mänsklig historia. Å ena sidan en fruktbarhetshögtid – än idag präglad av vistelse i mer eller mindre otämjd natur, och för den delen av fylla och svineri. Å andra sidan ett firande av solen – av skapelsens mest magnifika symbol för transcendens, oföränderlighet och lysande makt som tronar uppe på himlavalvet. Det här är inte en dag man ska sitta inne vid datorn – ens om vädrets makter inte vill vara till lags, utan väljer att mulna till och dränka bygden i regn. Alltså nöjer jag mig idag med att önska en trevlig dag och kväll på er, och ska inte orda mycket mer. Ett Shakespeare-citat kan ni få med er, med tanke på den stundande midsommardagen: ”Så går beslutsamhetens friska hy, i eftertankens kranka blekhet över.” Något att ha i bakhuvudet när, eller kanske helst innan, snapsarna börjar dugga tätt?

Oavsett vilket: glad midsommar på er – ut och fira nu.