Julhälsning

Okategoriserade

De senaste veckorna har jag arbetat med annat än att sitta på internet och veta bäst. Arbetstider och arbetsbelastning har gjort att det inte blivit mycket annat än att sova och jobba, växelvis. Nu är det dock alldeles strax slut med det, och det är dags för julfirande. Det har hunnit komma en hel del snö, och temperaturerna börjar faktiskt likna åtminstone någonting. Det är få timmar riktigt dagsljus ute.

Det är uppenbart varför denna tid på året alltid firats på ett eller annat sätt. Mitt i kylan finns en form av elektricitet som nästan går att vidröra. Kosmos hjul roterar kring sin egen axel, mörkret blir slutligen så påtagligt att själva tiden vänder, och vi går åter mot ljusare tider. Den vanliga världen blir liksom genomskinlig när man betraktar snödrivor eller stjärnhimmel på natten, eller ser vintersolen lysa upp dagens fåtaliga timmar. Verkligheten skymtar genom naturen, och det är synd om den som ser en slumpartad process, och inget mer, i detta.

Är man född i norden och följer årstidernas växlingar med öppna ögon behöver man absolut inte vara kristen för att tydligt se en sak: Gud föds verkligen i juletid.

God jul på er!