Äntligen lag mot tidelag!

Okategoriserade

Man ska inte ropa hej innan man kommit över ån, men jag kan helt enkelt inte hålla mig!

Jordbruksministern har slutligen gått ut och sagt att sex med djur ska förbjudas. Jag kan sätta pengar på att en stor andel av svenskarna tills helt nyligen var helt omedvetna om att det överhuvudtaget varit lagligt, men efter ett mediaspektakel av värsta sort har alltså sittande regering fått tummen ur och bestämt sig. Lagen är signifikant av flera orsaker, men jag ska inte orda om det allt för mycket. Framförallt är den positiv därför att den går emot den ständiga utveckling mot söndersexualisering och liberalisering som ägt rum under de senaste femtio åren. Bortsett från det uppenbara att det är en seger för djurskyddet, är det också en seger för att den visar att till och med svenska staten ännu har någon sorts kapacitet att sätta ner foten och ta ställning i en fråga som borde vara självklar från första början.

Sveriges Radio har i olika diskussionsprogram yrat om saken – så sent som igår hörde jag en undflyende radiopratare som försökte antyda att det fanns något suspekt ”moralistiskt” bakom det folkliga motståndet mot tidelag, men inte riktigt vågade. ”Det blir liksom, näe, jag vet inte…”. Det var en fröjd att höra – för en gångs skull vågade man inte helt och hållet vräka ur sig sin dynga, utan blev tvungen att hålla tand för tunga. De flesta som försöker försvara djursex med olika liberala argument gör det också mer eller mindre anonyma, oroliga för att pekas ut som det de är. Välkomna till vår värld. Till skillnad från oss har ni förtjänat det.

Nu ska man som sagt inte ropa hej innan man är över ån. Även om tidelagsförespråkarna inte syns och hörs mycket är det uppenbart att deras ideologiska grundsatser är ganska djupt förankrade i den svenska makteliten – hur ska man annars förklara att förslag på förslag om förbud mot sex med djur röstats ner sedan det legaliserades? Man ska inte glömma att Sverige legaliserade barnpornografi 1971 (förbudet återinfördes i början av 80-talet), och att en offentlig utredning 1976 ansåg att barns agerande före ett sexuellt övergrepp skulle inverka på bedömningen av brottet. Det finns jävligt skitiga, osunda krafter i rörelse i det här landet, och till och med detta ynkliga bakslag för de individer och ideologer som bokstavligt talat tänker med könsdelarna är bara att betrakta som ett mirakel. 

Alltså kan jag bara gratulera alla medborgare i landet att vi har en jordbruksminister som är, om inte vettig nog, så åtminstone opportun nog, att införa en av de första vettiga lagändringarna på tid och evighet. Samt önska trevlig helg i förskott, eftersom jag inte kommer att ha tid och möjlighet att skriva mer denna vecka.