Musiktips: Spark!

I dagens klimat bombad med skräpmusik som producerats av skräpmänniskor och säljs till andra skräpmänniskor är det svårt att navigera till något av musikaliskt värde.

Musik, Rekommenderat, Underhållning

Men även helvetet har sina ljusglimtar, en av dessa är EBM/synth-bandet Spark! från Falkenberg. Med en mer melodiös EBM-stil och oftast väldigt knivskarpa, samhällskritiska texter har bandet blivit en givande bekantskap i skivsamlingen.

Jag började lyssna på Spark! runt tiden deras platta Maskiner släpptes året 2016. Jag häpnades över hur plattan låt efter låt hade lyckats fånga upp hela vida spektrumet av synth/EBM, nästan förkroppsligar genrens faustiska symbol, för att inte tala om de mer samhällskritiska/satiriska texter man finner i låtar som exempelvis Zombie. 

Att Spark! heller inte är rädda för att flörta med det ”alternativa” språket ses ju som ett stort plus, som den gången när de skickade en efter-Finspång hälsning till Fredrik Strage.

Nu är de två herrarna bakom Spark!, Mattias Ziessow och Christer Hermodsson, åter aktuella med singeln Två mot enoch undertecknad är benägen att hålla med den där snubben jag träffade på Harrys i Falkenberg ett par månader tillbaka: trots elva år i bagaget har Spark! endast påbörjat sin resa.

Är man intresserad av ett brottstycke musikhistoria som faktiskt förmedlar något mer än skakiga svarta rumpor och cannabisrökning är Spark! en frisk fläkt som varmt rekommenderas.