Rusäventyret och de skeppbrutna piraterna

Konservatism, Litteratur, Rekommenderat, Underhållning

Perioden mellan juni – november 2016 har jag sysselsatt mig med att skriva en bok, med titel Rusäventyret och de skeppsbrutna piraterna, tryckt och publicerad av Recito förlag.

 

Så vad är detta för slags verk? Jo, det är en skönlitterär roman; en mixtur av svart komedi och grekiskt drama, berättat genom en inre monolog, en så kallad medvetandeström, av huvudkaraktären Robert Heinz.

Robert är en äldre tonåring som plötsligt blir introducerad till trasproletariatet. Han dyker med huvudet före ner i en värld av droger, dekadens och annan självdestruktivitet, men det är även en bok om romanser, möten med kvinnor, som Robert under ett halvt decennium strövar genom.

 

Ett utdrag ur Rusäventyret, kapitel 7: Röda nätter

 

”De röda gatorna representerades denna natt av halva Afrikas spillda befolkning. De stod i varje hörn och väntade in kunder från hela världen. Jag [Robert Heinz] var en av dessa lättlurade konsumenter. jag visste om det men tog mitt missöde som en man.

Kokain och opium började fylla upp fickorna. Jackpott var vunnen när en påstådd ”estländare” med det ytterst mörka utseende erbjöd mig fem tabletter ecstacy för några ynka euro. Jag hade nu allt som behövdes för resans gång och var därmed belåten.

Jag satte mig på en mindre. folktom krog i hjärtat av Red light district. Nekrofiler, barnmisshandlare och andra stereotypiska knarkare hade begett sig till mer syndiga rum och lämnade därför plats åt mig där jag kände mig mest bekväm; baren är det enda ställe i denna ruttna värld där min heder fortfarande spelade roll. I baren var jag en auktoritet med empiriska mått. Det finns inte en enda bartender jag stött på som glömt mitt namn. Det finns heller ingen kroggäst som träffat mig öga mot öga som inte har en historia att berätta för sin familj. narcissismen i dryckessalarna var lika flytande som vodkan, och lika erkänd av Dionysos alla prototyper som någonsin hängt över bardisken och legat avtuppade vid pissoarerna.

Det var dock min tillmötesgående narcissism, skapad av stark sprit och mod, som lämnade varfyllda sår i människans hjärta. Hon fann trygghet i den, och i tryggheten en avsky. Två motstridiga känslor så svåra att hantera, att hon måste tro jag är en gud.”

 

 

 

Rusäventyret och de skeppsbrutna piraterna släpps den första december, men finns att förhandsbeställa på Recito förlag här

 

Synthbandet Spark! har bidragit med multimedia i form av en trailer som går att finna här.