Hur rädda är de för oss?

Aktuellt, Debatt, Ideologi, Media, Metapolitik, Samhälle, Vänstern

Den senaste tidens storm kring Nya Tiders medverkan på bokmässan har tydligt visat vartåt vindarna blåser i samhället. Liberalerna och socialisterna märker vad som sker och de är livrädda.

För de som inte vet så har förlaget Alternamedia och tidningen Nya Tider nu medverkat på årets bokmässa. Det började med att de anmälde sig som alla andra och fick en monter, sedan skrek en handfull vänsterextremister i högan sky över detta och bokmässan meddelade Alternamedia att de inte skulle få delta. Detta visade sig sedan vara ett kontraktsbrott som skulle stå bokmässan dyrt och de ändrade sig därmed igen. Alternamedia och Nya Tider fick sin monter.

Det verkar ha gått riktigt bra, om man går efter rapporterna. Köerna ringlade sig långa och de enda protesterna verkar ha varit några individer som vågade hålla i ett plakat, men inte visa sina ansikten. Tydligen är det förenat med stor risk att tycka samma sak som nästan alla politiker och nästan alla ledarsidor i landet. Kronan på verket var när frilansjournalisten Ulrika Nandra inledde en debatt med Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk, som gick så dåligt för Ulrika att hon avslutade med att peka finger mot Nya Tiders kamera. Värdigt.

Debatten kring yttrandefrihet och huruvida den sträcker sig till alla åsikter har varit ungefär lika intressant som de flesta debatter i svensk offentlighet brukar vara; inte så värst. Inslaget med mest behållning för undertecknad var när Vávra Suk medverkade i Aktuellt. Suk skötte sig bra, även om frågorna från reportern inte var så begåvade eller intressanta. De flesta handlade om huruvida Nya Tider egentligen var nazister eller inte. Suks del i programmet följdes av den ständiga källan till underhållning Henrik Arnstad, som i sedvanlig ordning raljerade om hur alla som inte till punkt och pricka delar hans åsikter vill döda alla som inte är vita.

Aktuellt hade tydligen svårt att hitta en debattmoståndare till Suk och det pekar på något jag anser vara väldigt intressant att ta upp: De är fullkomligt livrädda för oss. De är livrädda för våra åsikter, de är livrädda för det samhälle vi vill skapa, de är livrädda för hur våra åsikter kan komma att spridas och de är livrädda för att möta oss i debatt.

Våra åsikter, oavsett hur de exakt ser ut, är så väsensskilda från de etablerade i dagens samhälle att de nästan är omöjliga för landets ledarskribenter, politiker och tyckare att förstå. Det här kan vara ganska lustigt ibland, särskilt då deras mentala blockeringar gör att de inte kan tillägna sig kunskap som vi lätt tar till oss. Det är som att de inte kan se vad som finns framför ögonen på dem. Mångkulturens uppenbara haveri, skillnader mellan folkslag och kulturer, vad forskningen säger om socialt kapital och mångkultur, kriminalstatistik och så vidare. Det gör att vi många gånger har en fördel i debatter, helt enkelt eftersom vi har rätt i det mesta som det är aktuellt att diskutera med oss om. Det gör dem rädda för våra åsikter och rädda för att möta oss i en diskussion. Det är därför de gör allt för att stoppa oss från att synas i offentligheten.

Det här har ju tyvärr en baksida, då gemene man (gemene hen?) ofta är lika hjärntvättat. Vi har en stor tröskel att kliva över för att få många att acceptera verkligheten som den är, även om min personliga erfarenhet är att om man får en person att bara ta till sig en endaste sak av det vi tycker så kommer resten naturligt efter ett tag. Det går för de flesta inte att stänga ögonen när de väl har öppnats. Det blir så uppenbart att vi har rätt.

Det finns vissa som menar att ”högerextremismen” kan sprida sig genom samhället som en sjukdom och att den därför måste stoppas till varje pris. Jag håller i princip med. Den så kallade ”högerextremismen” kommer att sprida sig snabbt, när den väl når en kritisk massa. Jag anser ju att den kommer göra det helt enkelt eftersom det är den världsbild som bäst stämmer överrens med verkligheten och i den analysen skiljer jag mig ju naturligtvis från vänstern. Det vänstern gör när den försöker blockera oss är antagligen inte en helt tokig strategi, för när många människor får våra åsikter presenterade för sig på ett intelligent sätt så kommer de se att de inte är så galna som de trodde. Eftersom vi har rätt.

De kommer inte kunna stoppa oss, bara fördröja det oundvikliga. Det är så många som nu börjar tycka som vi att vi måste släppas in förr eller senare och då är det ”kört” för dem. Stackars Henrik Arnstad, jag tycker nästan lite synd om honom.