Öppet brev till en godhjärtad person

Invandringspolitik, PK, Samhälle

Det här brevet är till alla er som tycker att ni själva är goda personer med medkänsla och en vilja att göra rätt. Jag skriver till er för att jag ärligt undrar vissa saker. Jag undrar hur ni tänker och om ni tagit er tid att verkligen fundera över vad ni gör.

Ni som tycker att de senaste årtiondenas invandring till Sverige varit bra, hur kan ni tro det? Vad är det som blivit bättre? När jag växte upp behövde man inte låsa ytterdörren, i varje fall inte i mindre samhällen. Det hände ingenting. Nu lever vi i ett samhälle där många, kvinnor främst, inte vågar gå ut själva på kvällarna och ingen längre lämnar dörren olåst. Tror du det inte har något att göra med invandringen?

När jag växte upp skulle en brutal gruppvåldtäkt varit en riksnyhet som människor förfasade sig över i veckor eller månader. Idag skrivs det inte om de flesta gruppvåldtäkter och det kommer till och med fram att många inte anmäler eftersom de inte förväntar sig att förövarna ska bli straffade. Vilka tror du att det är som utför dessa gruppvåldtäkter? Svenskar? De är ett nytt fenomen i Sverige, som du säkert vet. Vi har flest våldtäkter i Europa i förhållande till folkmängden och kom inte och påstå att det beror på anmälningsbenägenhet. Menar du då att till exempel danska och norska kvinnor inte anmäler om de blir våldtagna? Hur många förstörda människorliv är det värt för att du ska få känna dig god?

Invandringen är dyr också. Har du inte märkt hur tyst det har blivit när det gäller påståenden om att vi tjänar på invandringen? Ingen påstår längre att det är en vinst. Statens utgiftpost för direkta kostnader för migration och etablering är fram till 2019 mer än dubbelt så hög som posten för ekonomisk trygghet vid ålderdom. Vi har nästan en kvarts miljon fattigpensionärer i Sverige, om du inte visste det. Förtjänar inte de som slitit hela livet bättre? Det här är dessutom bara de direkta kostnaderna för staten, inte kostnader som kommunerna och landstingen får bära. Invandrare är i mycket högre utsträckning än svenskar bidragsberoende, är överrepresenterade i brottsstatistiken, har mer problem i skolan och så vidare – i snitt. Ja, jag vet att du har en kompis som du pluggade med som är kurd och minsann är jättesmart och flitig. Hen är säkert jättetrevlig, men nu är det stora samhällsfrågor vi talar om, inte dina kompisar.

Förstår du inte att vår välfärdsstat inte kommer klara av det här? En välfärdsstat förutsätter att de flesta sätter in lika mycket som de tar ut och att väldigt många faktiskt sätter in mer än de tar ut eftersom det finns en del som inte vill eller kan bidra med så mycket till den. Det betyder att folk måste känna en samhörighet och ett samhällsansvar. Det måste finnas en gemenskap och en vilja att göra rätt för sig. En gemenskap och en vilja vi alltid haft som folk men som nu försvinner. Mångkultur minskar sammanhållningen i samhället. Väldigt många som kommer hit är inte intresserade av att bidra till en välfärsstat som skapats av ett folk de inte har någon lojalitet till. Ja, jag vet att det finns invandrare som visst bidrar till välfärdsstaten men nu talar vi återigen om stora samhällsfrågor och faktum är att invandrare i genomsnitt efter flera år fortfarande kostar mer för välfärdsstaten än vad de bidrar med.

Men att välfärdsstaten kollapsar kanske inte är det värsta. Det värsta är nog vad det här har gjort med oss. Vi har tappat vår gemenskap och vår trygghet. Vi har blivit ifråntagna rätten till vårt eget land. Människor som du, som tycker att ni är så goda, har sålt ut våra barns framtid. Våra barn kommer, på grund av er, få växa upp i ett sämre land än det du och jag växte upp i. Hur kan ni som bidragit till detta se er själva i spegeln?

Man måste hjälpa människor som flyr från krig säger du. Ja, kanske det, men att ta hit dem är det absolut sämsta vi kan göra. Inte bara på grund av vad det gör med vårt land utan också för att det är det absolut sämsta sättet att hjälpa på. Det är väldigt dyrt. För en bråkdel av pengarna kan vi hjälpa betydligt fler personer i närområdena. Ni missbrukar vår medkänsla. Är det kanske så att du måste kunna se personerna du hjälper? Räcker det inte med att bara veta att dina pengar går till att hjälpa? Är det kanske också så att du gärna berättar och visar upp för andra vad du gör? Är det verkligen medkänsla eller är det ett sätt att vinna status? Är det enbart ren medkänsla det rör sig om så behöver du väl inte lägga upp foton på dig själv med de stackars flyktingar du träffar?

Du är inte osjälvisk, tvärtom. Det du gör och bidrar till är det mest själviska man kan tänka sig. Du säljer ut och förstör vårt land. Landet som våra förfäder byggt och som våra barn ska ärva. Bara för att du ska få känna dig god. Du verkar inte bry dig om att våra förorter brinner, våra poliser systematiskt attackeras, våra söner blir rånade och att våra döttrar blir utsatta för övergrepp. Du verkar inte bry dig om att vårt land kanske aldrig återhämtar sig, kanske aldrig igen blir en bra plats att leva på. Allt du bryr dig om är den där härliga känslan du får när du hjälper. Hjälper alla andra än ditt eget folk. Är det inte i själva verket själviskt?

Det är inte du som är god. Du har inte moralen på din sida. Du vill förstöra vårt land, landet som vi har rätt till. Du säljer ut våra barns framtid. Det är inte godhet utan ondska. För vet du vad nästan alla onda människor har gemensamt? De tror att de är goda.

Vet du vad? Det här är vårt land. Vi som tycker att det är vårt land är de goda, inte du. Det är inte omoraliskt att stå på sitt eget folks sida. Det är inte omoraliskt att hävda att vi har rätt att bevara och bejaka det som gör oss unika. Vi har rätt till vår identitet och till att säkra en trygg framtid för våra barn. Alla som hävdar något annat kan inte beskrivas som något annat än ondskefulla. Men du har ett val. Du kan välja rätt sida, du kan välja det goda.