Identitär Idé VII: Program och slutlig talarlista

Konst, Kultur, Litteratur, Metapolitik, Motpol, Rekommenderat

Med en knapp vecka kvar till årets konferens (som äger rum nu på lördag den 7 november, i centrala Stockholm) presenterar vi härmed en fulltalig talarlista, med komplett schema.

Utöver nedanstående program kommer det i år även att bjudas på bokförsäljning, diverse informationsbord, ett framträdande av neofolkprojektet ”Arla Gryning”, samt en konstutställning av konstnären Markus Andersson. Mat och dryck kommer att erbjudas till försäljning i vanlig ordning. Då antalet platser är begränsade råder vi er att införskaffa biljetter de närmaste dagarna om ni ännu inte gjort det. Biljetter införskaffas här.

Schema

 • 13.00-13.30 Samling i centrala Stockholm (exakt samlingsplats meddelas via SMS till alla biljettköpare)
 • 14.00-15.00 Insläpp och mingel
 • 15.00-15.10 Konferencieren hälsar gästerna välkomna och presenterar årets tema
 • 15.10-15.40 Anförande av Daniel Friberg: ”Vänsterns undergång och högerns återkomst”
 • 15.40-16.00 Paus
 • 16.00-17.00 Anförande av Guillaume Faye: ”The Colonization of Europe”
 • 17.00-17.20 Paus
 • 17.20-17.45 Anförande av Markus Andersson: ”Några ord om subversionen av traditionella konstformer”
 • 17.45-19.00 Middagspaus
 • 19.00-19.30 Anförande av Björn Herstad: ”Kampen börjar inom dig!”
 • 19.30-20.00 Paus
 • 20.00-20.20 Anförande av Lars Holger Holm: ”Kärringstaten”
 • 20.20-20.40 Anförande av Raivis Zeltīts: ”Immigration crisis and the New Europe – towards regionalism and new nationalism”
 • 20.40-21.00 Paus
 • 21.00-21.30 Anförande av John Morgan: ”The Metapolitics of Arktos”
 • 21.30-22.00 Liveframträdande av neofolkprojektet ”Arla Gryning” som framför några av sina senaste låtar
 • 22.00-01.00 Musik, mingel, konstutställning med mera

Presentation av årets talare

faye15+

Guillaume Faye – ”The Colonization of Europe”

Guillaume Faye var en av de ledande teoretikerna inom den franska ’Nya Högern’ – Nouvelle Droite – under 70- och 80-talet, och en medlem av Alain de Benoists GRECE. Efter att ha lämnat rörelsen för en karriär inom fransk media, återkom han som politisk författare 1998, då han publicerade ett antal artiklar kring olika ämnen, flera av vilka kom att utgöra delar i hans bok L’Archeofuturisme från 1999 (utgiven på engelska av Arktos 2010 under namnet Archeofuturism). Faye, ständigt kontroversiell, har kritiserat inte bara vad han ser som en pågående islamisering av Europa, liksom det dominerande européiska självföraktet, utan också angripit antisemitism och förintelserevisionism i sin bok La Nouvelle question juive, vilket fått honom ogillad inte bara bland den yttersta vänsterns representanter, utan även i många hörn av den så kallade ’extremhögern.’ Faye förblir aktiv, och fler av hans verk kommer att göras tillgängliga av Arktos.

df_frilagd

Daniel Friberg – ”Vänsterns undergång och högerns återkomst”

Daniel Friberg är civilekonom, verkställande direktör för gruvbolaget Wiking Mineral och en av grundarna av tankesmedjan Motpol. Han har en gedigen bakgrund inom den svenska oppositionen, och var en av de centrala initiativtagarna bakom bokförlaget Arktos, där han även varit VD sedan starten. Han är även författare till den nyss utgivna boken Högern kommer tillbaka: Handbok för den äkta oppositionen (Arktos, 2015) som nyss utkommit på engelska och för närvarande översätts till tyska, ungerska och flera ytterligare språk.

MarkusAndersson

Markus Andersson – ”Några ord om subversionen av traditionella konstformer”

Konstnär, mångsysslare och lärare i teckning och måleri. Inspirerad av naturen i alla dess former. Bedriver får- och hönsskötsel i mindre skala. Bor på en gård i Norra Uppland där han under sommarhalvåret presenterar en del av sina verk på gårdens eget galleri, Theoderik Hall. Friluftsliv är en förutsättning för hans konst. Intresserar sig för samhällsfrågor, särskilt kring konst och kultur. Har varit elev och gäst hos den norska konstnären Odd Nerdrum. Ställt ut i större och mindre sammanhang i Sverige och utomlands.

jb150

John Morgan – ”The Metapolitics of Arktos”

John B. Morgan föddes i New York 1973, där han även växte upp, varpå han under många år bodde i Ann Arbor, Michigan, där han tog sin universitetsexamen i litteraturvetenskap från University of Michigan. Efter en längre vistelse på ett indiskt ashram, bor han idag i Budapest, Ungern. Han är medgrundare till Arktos och har varit förlagets chefredaktör sedan starten. Han inbjuds ofta som talare i såväl Europa som Nordamerika och publicerar sporadiska essäer via framförallt RightOn.net och Motpol.nu.  Som en livslång bibliofil och idéer i alla dess former, ser John Arktos som en dröm som gått i uppfyllelse i och med att han kan kombinera sin bibliofili med sin drivkraft att tillgängliggöra banbrytande idéer som baseras i och försvarar världens bästa traditioner.

herstad2

Björn Herstad – ”Kampen börjar inom dig!”

Ordförande för Dackeinstitutet, ett konservativt idéinstitut, som bland annat erbjuder elitutbildningar för politiskt aktiva. Björn är framgångsrik entreprenör och affärsman med bakgrund som KDU-ordförande för Värmland och medgrundare av det konservativa nätverket Engelbrekt.

Raivis-Zeltits150

Raivis Zeltīts – ”Immigration crisis and the New Europe – towards regionalism and new nationalism”

Född 1992 i Riga, Lettland. Har varit engagerad i nationalistisk politik i över fem år, och började sin politiska bana inom den lettiska Nationella alliansens ungdomsförbund, och kom sedermera att formera och leda ett av partiets distriktsavdelningar, såväl som hela ungdomsförbundet. Är numera såväl partisekreterare och styrelseledamot i moderpartiet. En utpräglad organisatör, såväl som skribent med över 60 publicerade artiklar (huvudsakligen på lettiska) om ideologi, ungdomsfrågor, kultur och utbildning, filosofi, historia, lettisk politik och geopolitik. Utbildad historiker som söker nya vägar framåt för nationalismen och lösningar på den kris Europa för närvarande befinner sig i.

lhh150

Lars Holger Holm – Kärringstaten

Lars Holger Holm är författare, violinist och översättare, född i Stockholm och för närvarande bosatt i Sydfrankrike. Vid sidan av sitt författarskap och sin karriär som musiker har han varit musikkritiker på Svenska Dagbladet och Expressen, radiopratare på Classic FM samt kolumnist i FinansTidningen. Aktuell med boken Kärringstaten.

Väl mött kl 13 på lördag!

Med Sverigevänliga hälsningar, Motpolredaktionen

Arktos.com: Biljetter till Identitär Idé VII