Right On, Podcasts och Identitär Idé 2015

Aktuellt, Identitarism, Konservatism, Metapolitik, Motpol, Podcasts, Rekommenderat, Underhållning

Det händer många spännande saker just nu. Bered på en lång rad goda nyheter, om Motpols nya engelska systersajt, det efterlängtade årliga Identitär Idé och mycket mer.

RightOn.net

Vi har nyligen mjuklanserat vår engelska systersida, Right On (www.righton.net). Ni som uppskattar Motpol lär uppskatta denna satsning. Sidan ägs och drivs av i princip samma personer som ligger bakom Motpol, fast med en betydligt större mängd skribenter från hela världen. Mycket nöje!

Podcasts

Vi tog nyligen ett redaktionellt beslut att lägga ned Motpols podcast – till förmån för en mer ambitiös satsning: en podcast på engelska på vår systersida RightOn.net. Motivering i korthet: det finns redan två utmärkta svenska podcasts med svenskvänligt tema: Radio Motgift och Ingrid & Conrad, och vi vill hellre komplettera än konkurrera. Dessutom möjliggör det engelskspråkiga formatet att vi kan göra ett mer intressant program genom att fullt ut dra nytta av vårt internationella nätverk av spännande författare, skribenter och andra framstående personligheter som kan bjudas in att medverka.

Under tiden har vår redaktör, Daniel Friberg, medverkat i en rad andra podcasts. Lyssna gärna på dessa på nedanstående länkar:

Identitär Idé 2015

Sist men inte minst – frågan på allas läppar: Blir det något Identitär Idé 2015? Svaret är JA! Lördagen den 7 november, om c:a en månad, kl 13.00, samlas vi i centrala Stockholm för att lyssna till följande talare:

Guillaume Faye
En av den europeiska nya högerns främsta tänkare och filosofer, och författare till en lång rad viktiga böcker, varav Arktos översatt och publicerat ett flertal, som t ex Archeofuturism, Convergence of Catastrophes, Why We Fight, Sex and Deviance, samt den kommande titeln The Colonization of Europe. Guillaume Faye fyller dessutom år samma dag, men prioriterar likväl att komma och hålla tal för oss.

Daniel Friberg
Motpols redaktör, VD för Arktos, skribent och författare som är aktuell med den bästsäljande boken Högern kommer tillbaka: Handbok för den äkta oppositionen. Daniel har även varit huvudorganisatör bakom de flesta tidigare års Identitär Idé – detta blir dock första gången han talar på Identitär Idé, så missa inte detta. Temat för talet är ”Metapolitik från höger”.

Björn Herstad
Ordförande för det nybildade Dackeinstitutet, ett konservativt idéinstitut, som bland annat erbjuder elitutbildningar för politiskt aktiva. Björn är framgångsrik entreprenör och affärsman med bakgrund som KDU-ordförande för Värmland och medgrundare av det konservativa nätverket Engelbrekt.

John Morgan
Arktos chefredaktör och populär skribent på Right On och en rad andra engelskspråkiga sajter. Kommer att ge oss en lägesuppdatering om Arktos spännande planer för det närmaste året.

Mer information följer löpande, inklusive utökning av talarlistan. Det finns ett begränsat antal platser, så förköp er biljett redan idag för att inte missa detta evenemang.

Biljetterna handlar ni här: http://www.arktos.com/identitar-ide.html

Hälsningar,
Redaktionen