Slutbråkat

Okategoriserade

Mattias Karlsson har svarat på Motpolredaktionens lärorika fabel på sin Facebooksida. Tills vidare får han klara sig utan replik.

Sverigedemokraterna och befolkningen i Sverige har nämligen viktigare saker att bekymra sig över än huruvida motpol är fascister eller inte. Tidningen Expressen har inlett ett öppet samarbete med den vänsterextrema Researchgruppen, det nya namnet på AFA Dokumentation. Man har upprättat ett åsiktsregister över 6200 personer i Sverige, och avser nu att trakassera och hänga ut dem på olika sätt. Förutom den stigmatisering, de avskedanden och de uteslutningar som kommer att bli följden, är sannolikt en ny våg av vänsterextremt våld att vänta som en direkt följd av det här tilltaget.

De tänkbara konsekvenserna är oöverskådliga. Helt säkert är att Sverige inte kommer att bli trevligare för någon som bor här. Ogenomtänkta, frustrerade kommentarer på internet kommer att användas som ursäkt för att förstöra hundratals människors liv.

I detta läge vore det uppenbarligen direkt olämpligt att fortsätta någon pajkastning med Mattias Karlsson. SD:s nolltoleranspolicy och politiska kräftgång behöver diskuteras. Men inte idag.