Kristen = antisemit…?

Okategoriserade


”Var vad du vill men var inte rasist. Var inte antisemit!” Så löd det yppersta budordet man lärde sig som barn.

Är man kristen är man antisemit. Det hävdar Abe Foxman i den amerikanska Anti Defamation League. Han vill nämligen förbjuda spridandet av Nya Testamentet. Den är ju så anti-judisk och dann. Hebréerbrevet torde inte läsas så ingående i dagens Svenska kyrka. Antagligen har alla PK-präster redan rivit ut detta kapitel ur sina biblar.

Är man kristen är man antisemit. Är jag antisemit då? Det låter så illa. Det är antagligen straffbart också. Jag är i alla fall kristen. Hur sedan judarna ser på Jesus, well, vissa av dem lockas ju av budskapet. De behöver inte uppge sin judiska identitet bara för att de ”tar emot Jesus”. Vi har ju t ex ”Jews for Jesus”.

En jude som nådde kristendomen via denna organisation var förvisso Nathanael Kapner. Han har en del intressant att säga om judarnas attityder. Till exempel:

The Jews are the most neurotic people walking the face of the earth today. That’s why many Jews become psychiatrists so they can try to figure out why they themselves are so screwed up.” Källa.

Mer om Kapner och hans åsikter om judar, hans rättande av deras upplevda fel här.

Re judisk mentalitet så har en annan illojal jude, kanadensaren Henry Makow, detta att säga. Det rör behovet för judarna att ta emot Kristus och växa upp:

Growing up means recognizing that other people are special in God’s eyes too. Think of a child that doesn’t want to grow up. One who thinks he can do anything he wants. Who doesn’t have to consider others. Who is never wrong and so never admits it. Who thinks any opposition must be motivated by irrational hatred i.e. ”anti-Semitism” and not his own behavior. Think arrested development." Källa.

Kommen så här långt i artikeln ska jag väl ha en sedvanlig disclaimer. Något i stil med: men jag LS intresserar mig även för det judiska, jag har läst GT och fascinerats osv. Men i länken i anslutning till Kapner ovan säger jag just det (länken till Gotiska klubben), jag betygar sanningsenligt att jag mutat in judiska marker i mitt credo. Men essentiellt är GT på sätt och vis inte judiskt, det är mänskligt. Jag menar, det är en judisk urkund och man bör erkänna judarna för att ha gett mänskligheten detta verk, men för dagens judiska credo är Talmud viktigare, en lagbok med diverse påståenden och tolkningar av GT:s ukaser.

Talmud lär vara intressant läsning. Där sägs bland annat att Jesus var en bedragare, att Jungfru Maria var en hora som låg med en romersk soldat (Sanhedrin 106b) och att Jesus som straff för sin gärning kokar i exkrement i helvetet (Gittin 56b 57 a).

Talmud åsido; man behöver ju inte leta fram varje mindre smickrande text och vända den mot sina fiender. Dock finns det tendenser i judenheten av en fientligt inställning mot kristendomen anser jag. Se bara på den inledningsvis nämnde Abe Foxman: NT ska förbjudas. Se även på tendensen i USA att förbjuda offentliga julkrubbor, det är ett religiöst uttryck och emot USA:s grundlag. En menorah på Vita Husets gräsmatta går dock bra, den är en "social symbol", inget religiöst uttryck! Hurra för denna advokatyr!

Så ni ser: kristendomen är på reträtt i USA. Bilden i svensk MSM är att i USA härskar "den kristna högern". Det är fel. Det finns däremot en viss Israel-stödjande kristen falang som är rätt gapig idag. Essentiellt kristna kyrkor och värderingar motarbetas dock där som här, men ännu mer där, i USA, eftersom judiska intressen är mer framträdande där. Dock har man paradoxalt mer tryckfrihet där så saker som "fängelse för förintelseforskning" funkar inte i USA. Inte i Sverige heller än eftersom tryckfriheten har en stark ställning här alltsedan frihetstiden på 1700-talet.

Antagligen arbetar krafter på att införa fängelse för förintelseforskning även här. Dock är den juridisk-politiska apparaten ännu formellt i funktion i detta land och detta, det "nördiga" fasthållandet vid lagar och förordningar hindrar att lagen skrivs om hux flux. För grundlagsändring krävs nämligen 2/3 majoritet i två omröstningar under olika mandatperioder. Detta befordrar kontinuitet och tradition, det hindrar/fördröjer att politiska dagsländor präglar lagstiftiningen.

I sådana fall är man stolt att vara svensk. Detta är vårt svenska arv, vår svenska kultur, uttryckt i lagar och förordningar och politisk kultur. "Land ska med lag byggas" och våra fäders lagar ger oss som lever idag ännu möjlighet att tala och skriva fritt, friare än i Tyskland, England och Frankrike där man kan hamna i fängelse om man hävdar vissa forskningsresultat. Frihetsvurmen från 1700-talets riksdagsvälde över 1809 års svenska regeringsform är dock kristet inspirerad anser jag; den är inte ateistisk, så mycket kan jag säga…! Kalla det upplysning men varifrån kommer ljuset ursprungligen? Googla "Lux Aeterna", skriv ner svaret och meditera över det till ett tänt stearinljus.

Relaterat
Kristendomen som basen för en ny världsreligion
Judar och Jesus