Man har sett det förr

Okategoriserade


När man tar en titt på dagens samhälle slås man ofta av idiotin, av den hjärndöda politik som råder. Men då kan man lugna sig med att anlägga ett historiskt perspektiv, med att söka i historien och se om dagens förhållanden har föregångare. Och då visar det sig att dagens situation inte alltid är så unik. "Man har sett det förr"…

Här är vad jag har hittat.

. Landet styrs av "PK-eliten", en kvasireligiös grupp med extrema åsikter – Detta kan påminna om hur USA efter första världskriget kapades av förbudsivrande nykterister, gänget som i kongressen drev igenom totalt spritförbud trots att få ute i landet ville ha det. Detta må vara en detalj (spritförbud). Men fenomenet i sig är i vart fall historiskt belagt i och med detta, detta att en "avancerad elit kapar rikets beslutande organ". Så jag tror det går över.

. Tabuet att kritisera kriminella invandrare, tusen ursäkter plockas fram om förövaren är från ett MENA-land – Detta påminner om 70-talets tendens att ursäkta kriminella (oavsett etnicitet), där den som begick brott var "en som reagerar friskt på ett sjukt samhälle osv". I kölvattnet kom bruket att ha korta fängelsestraff och allmänt dalt. På 80- och 90-tal svängde detta tack vare främst SvD:s propagerande, som sa att det bästa sättet att handskas med kriminella är att låsa in dem. – Så dagens "tusen ursäkter för kriminella invandrares beteende" är ett känt syndrom, det kommer inte att vara för evigt om ni frågar mig.

. I dagens Sverige säger man att "vi har en åldrande befolkning, låt oss bjuda in invandrare", sedan går invandringen överstyr – Detta påminner slående om Romarriket som hade en oförsvarbar gräns mot Germanien. Så för att försvara den "bjöd man in barbarer", man anställde vissa germaner som gränsvakter. Sedan brast allt när imperiets övriga åtaganden blev för många, germanerna översvämmade imperiet och styckade upp det. – Detta må vara ett allvarligt fenomen, detta går inte över i förstone: att "barbarerna" frivilligt skulle lämna "det fria, rika Väst". Kalla mig fatalist men vad ska man göra? Det finns ingen insikt i de breda folklagren om problemets natur.

Så där ja, nu hamnade artikeln i pessimism och desperation. Tanken när jag startade inlägget var annars att ha temat "es geht alles vorüber, es geht alles vorbei"… Så vad göra? – Jag återvänder till mer lätthanterliga ämnen och koncentrerar mig på att dissa PK-väldet (som jag skrev om i punkt ett ovan och berörde i punkt två).

På 80- och 90-talet retade jag mig på "proggarna, mediavänstern". Varför dog de inte bara, varför slutade de inte förpesta media med sin nihilism, anti-traditionalism och självhat? Men de överlevde, inte ens Sovjets fall tycks ha berört dem. Istället blev de liberaler, lika nihilistiska som förr. Men min prognos är att man kan inte bygga en världsbild på nihilism och hat. Visserligen är PK-isterna idealister som vill ha "en regnbågsvärld med tolerans", men vägen dit går genom tvång, lögner och förnekanden av hur verkligheten ser ut. Därför kommer PK-isterna inte att överleva. De blir som en fis i vinden om det börjar blåsa ordentligt.

Jag tror så här: många av de som i dagens massmedia försvarar PK-ideal (tysta ner invandrarbrott, överbetona vita förövare) gör det bara för att de måste. Tidningarna och TV-stationerna kör denna policy (= "intet ont om invandrare") och de anställda journalisterna anpassar sig eftersom de annars riskerar att få sparken.

Djupare än så sitter inte övertygelsen hos det stora flertalet i PK-eliten.

Relevant på Svenssongalaxen:

Front mot självhatet<a

Svensson och svenskheten