Programförklaring

Okategoriserade

Detta är programförklaringen för denna blogg, ”Rent Principiellt”. Jag som skriver bloggen heter Lennart Svensson. Jag är författare med titlar som ”Eld och rörelse”, ”Antropolis” och ”Till Smaragdeburg” bakom mig.

Jag skriver denna motpolsblogg. Det är en politisk blogg, en radikalhögerblogg. Det kommer att handla om traditionalism och nationalism, om kristendom och övrig religion och esoterica. Det kommer att handla om kultur och litteratur med en visst djup, kultur som är affirmativ och positiv. Nihilism och ateism, hjärndöd modernism och hatpropaganda, PK-ism och urbant kaffeprat – detta kommer ni däremot inte att finna här.

Men ni kommer att finna skogarnas sus, metallens klang, blodets pulserande och solens sken. Ni kommer att finna höga berg och djupa dalar, recensioner, noveller och satiriska inslag, konservatism och högerfrågor. Ni kommer att finna poesi, kåserier och krönikor.

Detta är det första inlägget i ”Rent Principiellt”. Och nu är jag alltså här på motpol och här tänker jag blogga om diverse saker som ligger mig om hjärtat. Jag har även en annan blogg, Svenssongalaxen, och till den får jag kanske tillfälle att länka framöver.

Det finns mycket att göra! Det finns, som jag ser det, oplöjda fält i Sveriges kulturliv, och motpol är ett utmärkt sätt att plöja och så på dessa fält. Och ”schon grünelt es” – snart grönskar det – säger jag denna januaridag. Väl mött framöver.