Vänstern och #metoo

Vem är förvånad? Inte jag. Något som alltid kännetecknat vänstermänniskan är bristen på moral och självdisciplin. I den fria sexualitetens tidevarv har det blivit alldeles för svårt för denna typ av människa att hantera sig själv och sina brister, i synnerhet då man nått maktpositioner av olika slag i det moderna samhället.

Aktuellt, Åsiktskorridoren, PK, Samhälle

 • 33
  Delningar

Vänsterns pöbelmentalitet är ett historiskt faktum, det känner vi till sedan den franska revolutionens dagar. Under den ryska revolutionen för 100 år sedan återkom den med kraft. Ledande kommunistiska ledare hade säkert självdisciplin, men de utnyttjade pöbeln för sina destruktiva syften. Sankt Peterburgs trasproletariat klarade inte av att timra en stuga, men de kunde förstöra Vinterpalatset. Jag förstår att Ryssland inte firar revolutionen. Företrädare för Enade Ryssland har sagt att revolutionen ska ihågkommas med en känsla av ånger och skam.

Att den svenska vänstern inte har någon skam i kroppen är välkänt, och under hösten har vi blivit påminda om detta varje vecka . En före detta ledare för Vänsterpartiet, en krönikör på Aftonbladets ledarsida, en kvinnlig programledare på Sveriges Radio, en invandrad stå-upp-komiker och tillika opinionsbildare, en anti-rasistisk vänsteraktivist och Expomedarbetare. Alla har de proklamerat sina vänstervärderingar på bästa sändningstid och med hjälp av offentlig finansiering. Alla har de också betett sig som försupna och småkriminella rödgardister.

Profiler från kulturvänstern, mediavänstern, humorvänstern och partivänstern har visat vilka i grunden usla och hycklande människor de är. De säger sig vara demokrater, men motarbetar ständigt det fria ordet. De utger sig för att vara anti-rasister, men uttrycker alltid ett hat mot den vita civilisationen. De kallar sig feminister, men ignorerar det importerade sexuella våldet mot unga kvinnor. De kallar sig humanister, men föraktar andra människor. Formodligen föraktar de mest av allt sig själva, och det är troligen roten till allt ont de gjort och gör.


 • 33
  Delningar
 • Viktor Johansson

  En analys (om nu ens en sådan skall behöva göras om dessa vedervärdiga personer) kan ju vara att de föga bryr sig om det de rent teoretiskt försvarar, dvs alltifrån unga kvinnors välbefinnande till utlänningar. Troligtvis handlar det om en blandning av narcissism, kändisskap och egoism där dessa personer har funnit ett sätt att kunna marknadaföra sig själva offentligt. Det har helt enkelt aldrig handlat om någon idealism eller något genuint engagemang, något de absolut flesta borde ha haft klart för sig för länge sedan.

  Det finns såklart hårdare ord att komma på om dessa figurer och hela deras motbjudande ”rörelse”, men jag avstår. Bra skrivet för övrigt.

  • Många av dem är dessutom reaktiva. Det vill säga de hatar SD/vita män/kristna mer än de bryr sig om kvinnor, exempelvis. Omtanken om konkreta kvinnliga individer tenderar också att vara bristfällig, det är ”kvinnor” de möjligen arbetar för.

   • Viktor Johansson

    En bra poäng. Deras motbjudande dubbelmoral har ju också, milt uttryckt, påvisats under alla de är som kvinnor, etniskt svenska i synnerhet, och flickor har fallit offer för importerade våldtäktsmän, men också efter de senaste skandalerna i.o.m Virtanen, Alexander Bengtsson etcetera. De har helt enkelt hållit de om ryggen och brytt sig föga, för jag tror knappast att de är så fruktansvärt korkade att de kan ha undgått det som dessa filurer har gjort sig skyldiga till.

   • Mike

    Ligger antagligen alltför mycket i detta. Det handlar säkert i grunden om betydligt mer hat än omsorg om någon alls. Hatet är sitt eget väsen och sin egen kraft. Hatet behöver(?) sina objekt, sina ”morötter”, dels för att positionera sig, gärna som ”god”(vänster), dels för att inför sig själv och sin grupp i sken av anständighet motivera drev, åsikter och handlingar som ur ett annat perspektiv vore uppenbart kriminella. Helt krasst kunde hataren till vänster likaväl kunnat vara nazist, då hatet som jag menar är sin egen kraft. Men det är så varmt och omhuldat i det sköna rosa luftslottet av inbillad godhet. Plus att man slipper granskas särskilt hårt om ens alls. För åttio år sedan hade många inom vänsterpöbeln blivit utmärkta SA-konstaplar.

    • zeno

     möjligt att det är som du skriver att det är hatet som driver

     själv tror jag mer att obegränsad kärlek är det som förklarar det mesta – obegränsad kärlek till pengar och inflytande – och andra slags förmåner som ju om man hamnar i onåd riskerar att bara bli till evigt gnagande minnen från fornstora dar – ”upp som en sol ner som en pannkaka”…

     det ena behöver ju naturligtvis inte utesluta det andra – kanske är det en komplex kombination av både kärlek o hat – ”hatkärlek” som man säger – eller kanske är det bara det alltför vanligt förekommande ”double-think”

     varning för starkt youtube-klipp – nog bäst att ta fram o ha spyhinken nära tillhands…

     https://www.youtube.com/watch?v=Ypr11PvaCpI

 • Parsifal

  Det hyckleri som ådagalagts genom denna kampanj har ju groteska proportioner. Diskrepansen mellan ord och handling är enorm. Det handlar om charlataner som är beredda att exploatera vilken politisk fråga som helst för sin egen agenda eller möjligtvis för vänsterns totalitära agenda som syftar till hegemoni och bibehållande av kontrollen över det offentliga samtalet som det manifesteras i den patetiska åsiktskorridoren.

 • Martin

  Jag minns att judinnan Helle Klein skrev i aftonbladet på 1990-talet, att om en diskussion rörande våldtäkter skulle får negativ konsekvens för den upparbetade myten om massinvandringens förträfflighet, så är det en diskussion man inte vill ha. Inte ordagrant, men det var något åt detta håll. Dessa vänsterindivider har under alla år vetat om exempelvis hur skadligt det har varit för kanske i synnerhet kvinnors möjligheter att röra sig i samhället. Brukar tänka på detta när det ena bestialiska dådet rapporteras efter det andra. Information har medvetet hållits tillbaka, så att ingenting har kunnat göras åt saken. Med ett högt pris för vissa medborgare, och det ultimata priset – livet – för andra. Helt i onödan. ”Journalister”. Fy-fan.

 • The Punisher

  Sveriges feminister och invandrarmän, den tysta överenskommelsen.
  Påminner lite om den svaga och hunsade personen som mobbas på arbetsplatsen och kommer hem och tar ut det på sina barn och harmlösa fru genom misshandel, hån och hot.

  Feministerna är livrädda för invandrarmän, deras temperament och våldsbenägenhet men för att dölja detta tar de ut det på svenska män som har sin tysta och försynta personlighet.

  Ifall icke-vita män våldtar är det p.g.a ”strukturer” och ”socioekonomiska förhållanden” är det vita så är det p.g.a sexism och patriarkatet som skall ”krossas” och ”hatas”.

  Feminister är som mobbarna på skolgården. Man ger sig på säkra mål. De svåra undviker man eller allierar man sig med.

 • Mike

  Denna tanken har slagit rot här också och jag finner den fullt logisk. Lite samma sak med polisen. Man vet att dessa människor jävlas man inte med,(ifrågasätter eller lagför) man vet att risken för repressalier stor. Titta på polisens dödsskjutningar de senaste åren, nästan samtliga fall har handlat om psykiskt sjuka ensamma män som uppträtt hotfullt i vissa fall med tillhyggen, dock aldrig skjutvapen. I Västerås hade 5-6 poliser ihjäl en man inne i ett rum på en psykiatrisk klinik. I samtliga fall friade polisen sig själv. Inte manifesterade vänstern eller uppstod grupper på sociala medier mot detta övervåld. Detta vet givetvis polisen och har bevisligen inga empatiska problem med att avliva människor när man tycker det behövs. Lever själv med psykiskt funktionshinder och har behandlats sjukt hårdhänt av polis med bojor, slag och pepparsprej i baksätet utan möjlighet att skydda ögonen då händerna var låsta bakom ryggen. Anledning? Hade fått för mig att ta livet av mig och vägrade följa med till klinik. Dessa visste genom sina akter att jag är helt harmlös för andra. Slutsats: man använder gärna våld men helst bara när det är riskfritt efteråt. På samma vis skymfar och hånar vänsterfemmar vita män då dessa är generellt harmlösa till skillnad mot män som ännu är män i betydelsen försvarar sig,INTE sextrakasserar eller värre. I mina ögon är #metoo-tsunamin en rörelse ur feghet. De som verkligen utsatts för det de påstår må förlåta mig, men detta plus att det handlar om att flytta fokus är min övertygelse. Feghet.

 • Patrik Ehn

  …och så kryddar vi hela anrättningen med en ledande Pride-organisatör som dömts för våldtäkt mot barn.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6849014