Lästips: Intervju med Tomislav Sunic

Okategoriserade

Den kroatiske författaren Tomislav Sunic är en av den Nya Högerns mest namnkunniga medlemmar. Utöver en akademisk bana som ledde till en professur i statsvetenskap har han också gjort karriär som diplomat. Idag är han kanske mest känd som författare till Against Democracy and Equality: The European New Right, en klassisk studie av den Nya högern, Homo Americanus och Postmortem Report. Tillsammans med professor Kevin Macdonald är han medlem i partiet American Third Position, han är även en av de inbjudna talarna på seminariet Identitär Idé den 26 februari i år.

Sunic är alltså en av de värdefulla företrädarna för en identitär idétradition, och dagens inlägg blir därför ett lästips till den svenska bloggen Mannemellom som nyligen publicerat en intervju med den kroatiske fritänkaren. Intervjun tar upp sådant som kapitalism, ras, identitet och hedendom, och finns att läsa här: Intervju med dr Tom Sunic

Relaterat

Identitär Idé