HERR – The Fall of Constantinople

Okategoriserade

När de bistra herrarna bakom Webblogg Oskorei för ett antal år sedan började vakna ideologiskt spelade den brittiske aktivisten, författaren och musikern Troy Southgate en viktig roll. Southgate började sin bana som politisk aktivist, inom brittiska National Front, men kom senare att röra sig mot en nationalanarkistisk ståndpunkt. Under sin ideologiska bana har han bland annat bidragit till att popularisera betydelsefulla högerradikala tänkare som Julius Evola, Ernst Jünger, Muammar Qadafi och Corneliu Codreanu. Nationalanarkismen är egentligen en ideologi med betydande brister, men kan genom sitt fokus på starka individer, familjer och lokalsamhällen samtidigt tjäna som en motvikt till den alltför utpräglade statsnationalismen.

Southgate är kanske mest känd för internetsidorna Synthesis och New Right, och har också skrivit ett antal böcker. Han har parallellt med detta haft en musikalisk karriär, där han bland annat arbetat med Von Thronstahl. Han är också medlem i band som Horologium och HERR. Dagens inlägg består därför av en youtubefilm baserad på HERR:s The Fall of Constantinople, samtidigt musikaliskt medryckande och lättillgänglig och metapolitiskt relevant.

The city is lost now; there’s no time for sleeping
We’re dying; we’re falling; our women are weeping
The souls of our children, like bricks and like mortar
So helpless and broken, like lambs to the slaughter

Enemy! Enemy at the gates!
Enemy! Enemy at the gates!
Enemy! Enemy at the gates!
At the gates! At the gates!

The wardrums are pounding a rhythm divine
Our soldiers are marching for one final time
The rabble approaches, now sensing our fear
Barbarian conquest, of all we hold dear

By Mehmed and Ishak our city is torn
Their ships anchored fast off the coast of the Horn
Our warriors lie helpless, now covered in flies
’Neath ragged aggressors with greed in their eyes

We can’t match the strength of the Janissaries
Anatolian justice, we’re brought to our knees
Byzantine heroes, struck dumb with awe
And labouring under the Saracen claw

Resurser

Synthesis
HERR på Myspace

Relaterat

AUTONOM – Troy Southgate Anarch, artist and ethnic survivalist
Introduktion till nationalanarkismen